Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Akdoğan'dan Kilis açıklaması

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kilis'e düşen roket mermileri ile ilgili Kilis Valiliği'nde açıklamalarda bulundu. Akdoğan, Kilis'e düşen roket mermileri nedeniyle 1 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Konunun yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alınacağını belirten Akdoğan, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

        Akdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

        Kilis'te yaralılarımız var. Bu hadiseler tüm boyutları ile yarın Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilecek.Kilis'e gelerek burada yaşayan insanlarımızın hissettikleri nedir? bunu gördük.Bugün sabah 10:40 civarında 2 roket mermisi düşmüş, 16 vatandaşımız yaralanmıştı.Akşam 18:00 civarında ise 3 roket mermisi düştü. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız ise yaralandı.

        "ANINDA KARŞILIK VERİLDİ"

        Angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verildi. İlk hedefler imha edildi. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru bir şey değildir. Sorunun çözümüne katkı sağlamaz.

        Kilis iftahar etttiğimiz bir şehir. Suriyeli mazlumlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştır. Bu kişilereKilis de sahip çıkmıştır.Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri tavır sebebi ile teşekkür ediyorum. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ