Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa II. Abdülhamid'in torunu Habertürk'e konuştu

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın, Osmanlı Hanedan Ailesi mensupları arasında geçim sıkıntısı çekenler olduğu gerekçesiyle verdiği, “ihtiyacı olan aile fertlerine maaş bağlanması” yasa teklifi yeni bir tartışma başlattı.

        Teklife tepki gösterenlere, Hanedan soyundan gelen bir torun da eklendi. Habertürk’e konuşan II. Abdülhamid’in torunlarından Adile Nami Osmanoğlu Tars, “Ailenin içine düştüğü bu yoksulluk, ailenin mallarına el konulmuş olmasından kaynaklanıyor. Sorunun nedeni bu olduğuna göre, çözüm de yardım edilmesi değil mülkiyetleriyle ilgili haklarının iade edilmesidir” talebinde bulundu. Teklife sıcak bakan 2. Abdülhamid’in 3. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ailede imkânsızlık içinde olanların bulunduğunu belirterek, “Hanedan ailesi olarak diğer akrabalarımız da maaş ve çocukların eğitimi için burs bağlanması konusunda hemfikirler” demişti.

        9 BİN LİRA

        MHP milletvekillerinin verdiği teklife göre, Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de yer aldığı bir komisyon tarafından Hanedan mensuplarından ihtiyacı olanlara en yüksek devlet memuru maaşı üzerinden maaş ödenecek.

        Teklif sahiplerinden Mustafa Kalaycı, Hanedan mensuplarının 70-80 kişi olduğunu, ekonomik olarak zor durumda bulunanların sayısının 10’u geçmediğini anlattı. Kalaycı, Bakanlar Kurulu’nun, aile mensuplarından zor durumda olanlara en yüksek devlet memuru maaşı olan 9 bin 20 TL’ye kadar maaş bağlayabileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ