Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kılıçdaroğlu: Gün gelir cinsiyet kotası erkeklere lazım olur

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte önceki gün İstanbul’da ‘Kadın Hareketi’yle Buluşma’ toplantısına katıldı. HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre, kadın aktivistler, CHP’de kadınlar için uygulanan yüzde 33 cinsiyet kotasının parlamentoya yansımamasını eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu ise “Cinsiyet kotası Türkiye’de bir tek bizim partimizde var. Meclis’e yansımamasının sebebi önseçimdir. Önseçimde kota uygulayamıyorsunuz. Ancak her şeyi kotaya bağlamak da doğru değil. Kadınlar olarak daha çok çalışın, mücadele edin, daha çok milletvekili çıkarın. Mücadele ederseniz, çalışırsanız, bakarsınız gün gelir CHP’de yüzde 33 cinsiyet kotası biz erkeklere lazım olabilir. Benim de sizden bir talebim olacak. Özellikle varoşlara gidin, dar gelirli evleri ve aileleri ziyaret edin. Varoşlardaki kadınlarımıza dokunun, onların sorunlarını dinleyin, dertlerine derman olun” yanıtını verdi.

        CHP Lideri, laikliğin tartışılmasına dair endişelerini de dile getiren kadınlara, “Hiç endişelenmeyin. Laiklik bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda asla taviz vermeyiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ