Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükçekmece'de rehin alma olayı

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'da gasp amaçlı bir villaya giren maskeli saldırgan, polisin binayı kuşatması üzerine ev sahibi kadını bıçak tehdidiyle rehin aldı. Adrese sevk edilen Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi, ile özel harekat ekiplerinin operasyonuyla şüpheli Emin K. etkisiz hale getirildi.

        Büyükçekmece'de Emin K., öğlen saatlerinde, iddiaya göre soygun için 62 yaşındaki Nurten Yazgan'ın villasına girdi. Villanın balkonuna tırmanarak içeriye giren maskeli saldırganı gören Yazgan, çığlık attı. Ev sahibinin sesini duyan komşuları polise haber verdi. Bu sırada, Emin K., bıçakla tehdit ettiği Nuran Yazgan'dan evdeki para ve altınları istedi.

        PLASTİK KELEPÇE

        Olay yerine gelen polis ekipleri villanın çevresinin sararak, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Polisi gören Emin K., elindeki bıçakla, Yazgan'ı rehin aldı. Ev sahibinin ellerini plastik kelepçeyle bağlayan saldırgan, içeriye giren olursa, Nurten Yazgan'ı öldüreceğini söyledi.

        "İKNA OLMAZ"

        Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği bünyesinde hareket eden Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi hemen bölgeye sevk edildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de adres çevresinde konuşlandırıldı. Müzakere timinin başındaki uzman komiser, teslim olması için Emin K. ile görüştü. Konuşmalarda, saldırganın Yazgan'a zarar verebileceği tespitinde bulunan müzakere komiseri, özel harekat amiriyle görüştü ve operasyona karar verildi.

        ÖZEL HAREKAT YAKALADI

        Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, villaya girerken; Müzakere Timi, Emin K.'nın dikkatini dağıttı. Farklı noktalarda villaya sızmayı başaran özel harekat ekibi, şüpheliyi etkisiz hale getirerek, ev sahibini kurtarmayı başardı. Gözaltına alınan Emin K. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ