Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis’te bu kez kadın vekiller kapıştı
        1

        Murat GÜRGEN / GAZETE HABERTÜRK

        Dün yeniden toplanan TBMM Genel Kurulu’nun ilk oturumunda, bu kez AK Parti ve HDP’nin kadın milletvekilleri arasında sözlü atışma yaşandı. İşte kadın vekiller arasındaki tartışma...

        2

        Kürsüye çıkan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerdeki sokağa çıkma yasağı uygulamalarının 2 milyon insanı “cezalandırdığını” öne sürerek, “Orantısız ve aşırı dozdaki şiddetinizin adı tam anlamıyla etnik tasfiyedir, soykırım girişimidir” deyince, ortam elektriklendi.

        3

        İlknur İnceöz (AK Parti Aksaray Milletvekili): Söz talep ediyorum. (Özkan) Grubumuzu ve politikalarımızı ilzam ve itham edici konuşmalarda bulunmuştur.

        4

        Çağlar Demirel (HDP Diyarbakır Milletvekili): Gruba değil, hükümete söyledi.

        5

        Gökçen Özdoğan Enç (AK Parti Antalya Milletvekili): Elini aşağı indireceksin! Dinleyeceksin! Dinleyeceksin! Öğreteceğiz size dinlemeyi! Şehit cenazelerini anlat şehit! Polisleri anlat, askerleri anlat.

        6

        Demirel: Miray bebeği katleden, Taybet Ana’yı bir hafta boyunca yol ortasında bırakan, cenazesinin alınmasına bile izin vermeyen kimdir?

        10

        Demirel: Sadece Kürt illerinde değil, her gün her yerde bombalar patlatılıyor.

        11

        Enç: Kürt ili yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kürt ili yok.

        12

        Demirel: Sizin IŞİD’le ilişkilerinize ne diyeceksiniz? İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da, Suruç’ta patlayan bombalara ilişkin ne diyeceksiniz? Bu ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. Başta bunun hesabını vereceksiniz. Bütün halka, Türkiye halklarına bunun hesabını vereceksiniz.