Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa istanbul'da tecavüz iddiasına kurşun yağmuru

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'da, kurşun yağmuruna tutulan Musa Ü.'nün taciz ettiği kadının eski kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan eski karı kocanın 2 çocuğu, yurda teslim edilirken, yakınları "Musa tutuklansaydı bunlar olmazdı" diye tepki gösterdi.

        İstanbul Esenyurt 19 Mayıs Mayıs Mahallesi'nde, 1 Mayıs akşamı 30 yaşındaki Musa Ü. kendisini kovalayan bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Masası dedektifleri, Musa Ü.'nün bir süre önce, Halime Y.'yi (34) önce taciz, sonra da tecavüz ettiğini belirledi. Tecavüz ve tacize uğrayan Halime Y.'nin şikayeti üzerine gözaltına altına alınan Musa Ü., mahkemece serbest bırakıldı.

        YURTDIŞINA ÇIKAMADILAR

        Cinayeti Halime Y.' nin eski eşinin işlemiş olabileceğini değerlendiren dedektifler, saldırganla Halime Y.'nin eski eşinin eşkalleri tutunca harekete geçti. Farklı adreslerde kalan Halime Y. ve eski eşi Nafiz O.(33)yapılan baskınlarda bulunamadı. Çiftin yurt dışına çıkmaya çalıştığı bilgisine ulaşan dedektifler, Halime Y. ve Nafiz O.'yu Edirne'de yakalandı.

        "TUTUKLANSAYDI ÖLMEZDİ"

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen çift, emniyette ifade verdi. Musa Ü.'nün serbest kalması nedeniyle korkan Halime U.'nun durumu eski kocasına anlattığı, Nafiz O.'nun ise taciz olayını sindiremeyerek cinayeti işlediği ortaya çıktı. Halime U.'nun yakınları, "Adalet gereğini yapsa, Musa tutuklansaydı, bu cinayet olmazdı, o adam ölmezdi" diyerek duruma tepki gösterdi. Çiftin 2 çocuğu Çocuk Esirgeme Yurdu'na teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ