Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ABD'li öğrenci tecavüz dehşetini anlattı
        1

        Mustafa ŞEKEROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’un göbeğinde, Şişli’de yaşanan tecavüz dehşetinin ve zanlıların kısa sürede yakalanmasının ayrıntıları ortaya çıktı.

        2

        22 yaşındaki Amerikalı öğrenci I.D.’nin olayın ardından şikâyette bulunduğu polis, 11 kilometrelik güzergâhta 230 işyerinden alınan güvenlik kamerası görüntülerini saniye saniye inceledi.

        3

        Cuma gecesi yaşanan olayın ardından kurulan özel ekip, öncelikle kamera görüntülerini inceledi.

        4

        Görüntülere göre genç kız sabaha karşı 04.00 sıralarında erkek arkadaşıyla evden ayrılıp caddedeki ATM’den para çekti. Erkek arkadaşı taksiye binerek ayrılırken, genç kız Mecidiyeköy’e doğru yürümeye başladı.

        5

        Bu sırada renkli bir minibüs Amerikalı öğrenciyi takip etmeye başladı. Araçtan rahatsız olan genç kız, aracın yanına gidip sürücüyle bir süre konuştu.

        6

        Ardından da minibüse bindi. Bu görüntüden sonra araç, genç kızın tecavüze uğradığını iddia ettiği Fulya’daki otoparka doğru ilerledi.

        7

        ‘BİRLİKTE OLDUK’

        Polis, görüntü incelemesiyle önce aracı buldu, ardından zanlıların kimliğini teşhis etti. Mağdur genç kız, Birkan Y.’yi fotoğrafından teşhis etti.

        8

        Şüpheliyle, olay sırasında yanında bulunan 17 yaşındaki C.K. gözaltına alındı. Birkan Y. genç kızla kendi isteğiyle birlikte olduğunu, telefonunu da araçta unuttuğunu öne sürdü ve “Ulaşamayınca cep telefonunu sattım” dedi.

        9

        ‘ISRARLA TAKİP ETTİ’

        I.D. ise ifadesinde tecavüze uğradığını öne sürdü. Gözyaşları içinde yaşananları anlatan genç kız şunları söyledi: “Arkadaşımdan ayrıldım. Mecidiyeköy’e yürüyordum. Bir aracın sürücüsü bana bir şeyler dedi. Israrla beni takip etti. Ben de bindim.