Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Akıllı şehir’ bu yıl İstanbul’da düzenlenecek

        GAZETE HABERTÜRK

        Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı ve daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmaların değerlendirileceği ve anlatılacağı, akıllı şehir alanında proje üreten ve yatırım yapmak isteyen kesimleri bir araya getirecek Smart City EXPO İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı) 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

        İlk düzenlendiği yıldan bu yana 6 senedir Barcelona’da gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültür AŞ’nin organizasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle İstanbul’da ilgilileri bir araya getirecek.

        Dünyanın önemli şehir ve şirketlerinin kendi yenilikçi çözümlerini sunma imkânı elde edeceği etkinliğe nüfusu 100 bini aşan 150’den fazla belediyenin başkanı ile bazı ülke liderleri ve 10 bin profesyonelin katılması bekleniyor.

        AKILLI KENT UYGULAMALARI

        Etkinliğin kongre ve fuar kısmında akıllı şehircilikle ilgili her şey yer alacak ve bütün konular konuşulacak. Fuar alanında akıllı şehircilik uygulamalarının örnekleri, son teknoloji ürünleri bulunacak.

        Ayrıca dünyaca tanınmış kurum, kuruluş ve şirketler kongrede yerini alacak. Akıllı kent uygulamaları ile ilgili en son gelişmelerin takip edilebileceği fuar alanı için Haliç Kongre Merkezi’nin 11 bin metrekarelik otopark alanı kapatılacak. 200’den fazla şirketin proje ve prototipleri görülebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ