Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis'e yine roket mermisi atıldı!

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Suriye'deki DAEŞ mevzilerinden ateşlenen 3 roket mermisi sabah saatlerinde Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki duvara ve aynı mahalledeki bir sokağa isabet etti. Diğer roket ise Necmettin Erbakan Mahallesi'nde inşaat halindeki 5 katlı binanın çatısına düştü. Patlamalarda 1'i polis 3 kişi yaralandı.

        Kent merkezine yönelik roketli saldırı akşam saatlerinde de sürdü. Saat 17.00'den itibaren art arda Namık Kemal Mahallesi'ndeki 2 katlı bir binaya ve Çaylak Mahallesi'ndeki 3 binaya roket isabet etti. Patlamalarda, 7 yaşındaki bir kız yaşamını yitirdi, 1'i ağır 5 kişi de yaralandı.

        Patlamaların olduğu bölgelerde büyük hasar oluştu. Böylece 18 Ocak'tan itibaren atılan 71 roket nedeniyle ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

        20 DAEŞ ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

        TSK'dan yapılan açıklamaya göre bu akşam 19:20'da Karamezra ve Dudiyan bölgelerindeki DAEŞ mevzileri vuruldu. 20 DAEŞ üyesi öldürüldü.

        İŞYERLERİ KEPENK AÇMADI

        Kilis esnafı seslerini duyurabilmek için iş yerlerini açmadı. Esnaf, can ve mal güvenliklerinin kalmadığını dile getirerek bir an önce önlem alınmasını istedi. Kilisli kasap ve lokantacıların protesto eylemine diğer esnafın da destek vermesi üzerine kent sessizliğe büründü. Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şevket Memiler, "Kilis'te gerçekten insanların psikolojisi bozuldu. Hayalet bir kent haline geldi. Ekonomi sıfır noktasında, yetkilileri buradan göreve çağırıyorum. Kilis halkına ve bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Eylemimize destek verdikleri için eylemimize bütün esnaflar katıldı. Sadece Kasaplar ve Lokantacıların problemi değil, Kilis halkının problemidir" dedi.

        Öte yandan Azez'e bağlı Düden köyünde, Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü DAEŞ arasında çatışmalar devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ