Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı "Refik" kelimesi 234 milyon 702 bin kez arandı

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü konuşmasında sık kullandığı Refik kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde 234 milyon 702 bin 21 kez arandı. Ayrıca Refik kelimesinin ne anlama geldiği dev arama motoru Google'da da büyük bir arama hacmi yarattı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu dün düzenlediği basın toplantısında birçok defa arkadaş, dost, eş anlamına gelen Refik kelimesini kullanmıştı. Davutoğlu'nun kullandığı bu kelime, TDK'nın Türkçe sözlüğünde bugüne kadar 234 milyon 702 bin 21 kez sorgulandı. TDK'da, Refik kelimesinin ilk anlamı arkadaş, dost karşılığını bulurken, ikinci anlamında eş, koca ve zevc olarak yer alıyor.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

        Başbakan Davutoğlu, basın toplantısında;

        Yoldan önce, yol arkadaşı' Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olduğunu bilmek isterim. Son MKYK'da yaşananlar, ve önergenin kendisi benim için önem arz etmiyor ama takip edilen yolu refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Hedef önemliyse hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Yaptığımız istişareler AK Parti'nin devamı için refik değişmesi için genel başkanın değişmesi kararı bende hasıl oldu. Önümüzdeki kongrede bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum. Birlik içinde kongre yapılmalıdır. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. Grup toplantısında bunu da ifade ettim. 'Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam' dedim. Ben grup konuşmasında kendimi bağladım" açıklamalarında bulunmuştu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ