Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener: Korkunun ecele faydası yok

        Melis APAYDIN İDE - Yunus Emre ÇINAR / İZMİR

        MHP'de 15 Mayıs'ta yapılması öngörülen olağanüstü kongre için gözler Yargıtay'ın vereceği son karara çevrilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye muhalif adaylardan eski TBMM Başkanvekili ve eski MHP Milletvekili Meral Akşener partililerle buluşmak için İzmir'e geldi. İlk olarak partililerle mini bir zirve yapan Akşener, daha sonra Şırnak'ta sürdürülen operasyonlar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekat polisi Ergin Şara'nın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı. Aileye taziyelerini bildiren, şehit polisin yakınlarına sarılıp acılarını paylaşan Meral Akşener mitinge katılmak üzere camiden ayrıldı.

        BİNLERCE İZMİRLİ KATILDI

        Akşener'i Gündoğdu Meydanı'nda binlerce partili karşıladı. Coşkulu kalabalığın tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Akşener, "'1 Kasım seçimlerini haketmedik' dedik bir yola çıktık. MHPnin potasniyeli çok daha yüksektir. Türk milleti diyor ki 'Ey Türk milliyetçileri kalkın ayağa, sesimize kulak verin' Gelin iktidar olun, ülkemizi yeni baştan yönetin. Biz milletimizin sesini duyduk. Buna karşılık her türlü hakaret, iftira atıldı. Zannetiler ki korkutacaklar, yıldıracaklar. Zannettiler ki geriye adım attıracaklar. Onlar ülkücü iradeyi, milli iradeyi tanımıyor. Onlar Türk kadınını tanımıyor. 8 Nisan'da Asliye Hukuk Mahkemesi kurultay yapılması için karar verdi. Ertesi gün havuz medyası 548 delegemizi MHP'ye operasyon yapmakla, darbe yapmakla suçladı. Bize paralel dediler. Biz paralel değiliz. Ama bunları söyleyenlerin tamamı yamuk. Allahın sopası yok. Asıl darbe başbakana, AK Parti'ye saray tarafından yapıldı. Kimsenin gıkı yok. Bu ayıptır, bu ülkeyi nasıl yamuk hale getirdiğinizin ispatıdır. Bu ülkeye, oy veren seçmene yazıktır. Hepimizin gözleri önünde saray darbesi oldu" dedi.

        "KALKIN KOLTUKLARINIZDAN"

        Kongre kararının bir türlü kabul edilmemesine de göndermede bulunan Akşener, "AK Parti 22 Mayıs'ta kongre yapıyor. 548 imzayı biz topladık, kongreyi AK Parti yapıyor. Bizimkiler direniyor. 548 imzayı yok farzettiler. Gittiler hakimlere suç işleterek kararlar aldılar. 2011 yılında bu tür istimalleri engellemek için çıkan Hukuk Mahkemeleri Usulü Kanunu'na aykırı kararlar aldı. Neymiş kongreyi engelleyeceklermiş. Bu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Bu kutlu yürüyüş Türkiye'nin her kurumunun darmaduman edildiği dönemde siyasetin kurumlarını yeni baştan tanzim etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türk milletinin iradesinin bu ülkede hakim kılınması için yapılan yürüyüştür. Bu yürüyüş Meral Akşener'in yürüyüşü değildir. Bunu bilmeyenler, kulaklarınızı Türk milletine tıkadınız. Oturduğunuz o sandalyeleri eskittiniz. Oturdunuz, kalkmadınız. Kapandınız odalarınıza, millete kulak vermediniz. Sizlere sesleniyorum açın kulaklarınızı, çıkın odalarınızdan, kalkın koltuklarınızdan, eskitin ayakkabılarınızı gelin buraya duyun bu sesi" diye konuştu.

        "BAHÇELİ'Yİ MELEK YAPTILAR"

        Kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Akşener, "Ayın 15'inde kongre için karar alındı. Türkiye'de üçüncü dünya savaşı başladı. Ne kadar meraklıymış bu havuz medyası. Sayın Bahçeli'ye her gün hakaret edenler, bugün melek haline getirdiler. Ben de o meleklerin kanatlarını yolan şahıs durumdayım. Diyorum ki bunlara ‘Ablalar, abiler ne içtiniz siz? Bu neyin kafası?' Bütün bunlar milletimizin gözü önünde oluyor. Her türlü engellemeye rağmen 15 Mayıs'ta kongremiz olacak. Ben inanıyorum ki Ankara'da da Berlin'de olduğu gibi hakimler var. Biz de müracaat ettik. İnanıyorum ki yargıçlarımız, hukuka uygun bir karar verecekler" dedi.

        "MHP KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK"

        AK Parti'nin 14 yıl çok rahat ettiğini söyleyen Akşener, "Genel başkanlığı bana verirseniz, öyle bir muhalefet yapacağız ki şu muhteremlere ot yoldurmazsak namerdiz. Buradan sayın Bahçeli'ye sesleniyorum. Biz her birimiz 17-25 Aralık sürecinin bir hırsızlık-yolsuzluk soruşturması olduğunu Bahçeli'nin de isteğiyle her yerde anlattık. Ben bu nedenle üç kez soruşturma yemişim. MHP'yi temsil eden ses Bahçeli'dir. Kurumsal sesin sahibidir. Can Dündar'la yaptığı röportajda 17.25 saati gösterilerek resmi görülen Sayın Bahçeli'dir. Bunun karşılığında aynı şeyleri ben söylediğim için iftiraya uğradım. Sayın Bahçeli'nin ağzından 7 Haziran'dan sonra '17-25 Aralık hırsızlık ve yolsuzluk operasyonudur' ifadesi duymadım. Bu cumhurbaşkanına yapılan kumpas mıdır, yoksa bir hırsızlık ve yolsuzluk dosyası mıdır? Sayın Bahçeli bu soruya cevap verene kadar sormaya devam edeceğim. And olsun, yemin olsun MHP'yi ne sarayın, ne AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız. MHP kimsenin koltuk değneği olmayacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ