Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir Zübeyde Hanım kabri başında anıldı

        İzmir'de, 'Anneler Günü' nedeniyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki kabri başında anma töreni düzenlendi.

        Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Müyesser Özuslu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, siyasi partilerin ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileri, Türk Anneler Derneği ve Türk Kadınlar Birliği yöneticileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

        Törene ayrıca Ankara'da kurulan Zübeyde Hanım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Canan Kumbasar ve dernek üyeleri de katıldı.

        DUYGULU KONUŞMALAR

        Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Müyesser Özuslu, “Bugün çok önemli bir annenin huzurunda buluştuk. O anne ki ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü dünyaya getirdi" dedi. Özuslu konuşmasını Nazım Hikmet'in şiiriyle sürdürdü, "Annelere kıymayın efendiler" diyerek yaşanan terör olaylarını lanetledi.

        "ÇOCUKLARIMIZA SEVGİYİ ÖĞRETECEĞİZ"

        Dr. Türkegül Kocaoğlu da törende yaptığı konuşmada, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı.

        Türkiye'de ve yakın coğrafyadaki savaş ve çatışmalar nedeniyle annelerin her zamankinden daha fazla gözyaşı döktüğünü vurgulayan Türkegül Kocaoğlu, "Barış için, huzur için, evlatlarımızın aydınlık günler görmesi için, bütün anneler olarak birbirimize sarılacağız. Bölmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz. Çocuklarımıza sevgiyi öğreteceğiz" diye konuştu. Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı da konuşmasında Anneler Günü'nün tüm dünyaya mutluluk ve barış getirmesini diledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ