Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Mardin Nusaybin'de 3 asker şehit

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlar kapsamında bugün Fırat Mahallesinde arama yapılan bir evde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan asker, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

        Nusaybin ilçesinde asker ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar devam ederken, bugün ilçenin Fırat Mahallesi Kordon sokakta bir evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

        Arama çalışmaları sürerken, teröristlerce önceden eve yerleştirilen el yapımı patlayıcıyının infilak etmesi sonucu 3 asker ağır yaralandı.

        Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 3 askerden 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, akşam saatlerinde de hastanede tedavisi süren askerin şehit düştüğü haberi geldi.

        ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Patlamada şehit düşen Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ferhat Aktaş'ın, Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

        Şehidin Türkeli Mahallesi'nde oturan annesi 65 yaşındaki Elif Aktaş'a oğlunun şehit olduğu haberi, kardeşi Arif Çoban tarafından verildi.

        Kardeşine "Vatan sağolsun" diyen anne Elif Aktaş, ardından fenalık geçirdi. Daha önce eşini kaybeden Elif Aktaş'a, çağrılan sağlık ekibi müdahale etti. Bu sırada Kozan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk'ta, Elif Aktaş'ı ziyaret etti.

        AĞABEYLERİ DE ASKER

        6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan ve bekar olan Ferhat Aktaş'ın ağabeylerinden Orhan Aktaş'ın Hatay'da, Faruk Aktaş'ın ise Samsun'da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin, yarın yapılacak törenin ardından Kozan'da toprağa verilmesi bekleniyor.

        KASIM AYINDA EVLENECEKTİ

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın Bursa'daki baba ocağına ateş düştü.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetlerinin sürdürdüğü operasyonlarda teröristler tarafından bir binaya yerleştirilen EYP'nin patlatılması sonucu yaralanan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

        Bugün akşam saatlerinde acı haber Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Şehit Poyraz'ın yakın bir zaman önce nişanlandığı Kasım ayında düğünü olacağı öğrenildi.

        Evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin yarın Dikkaldırım Mihraplı Camiinde kılınacak ikindi namazını müteakip Hamitler Şehitliğine defnedilecek.

        Cengiz Poyraz'ın asıl görev yerinin Adıyaman olduğu geçici görevli olarak Silopi ve Cizre'de görev yaptığı kısa bir süre önce ise Nusaybin de görevlendirildiği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ