Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın'da 85 yaşındaki Sultan nine kaldırımda akşamladı

        Kadınların ulu orta erkeklerle kahvelerde oturmasının kendilerine göre hoş karşılanmadığını belirten Sultan Kaya, "Sağlık ve çeşitli nedenlerden dolayı şehre inmek zorunda kalsak o günümüz berbat oluyor. Şehri yönetenler bizim gibi kadınlar için bir mekan yaparlarsa mutlu olacağız" dedi.

        Bir rahatsızlığı dolayısıyla doktora görünmek için Aydın'a gelen 85 yaşındaki Sultan Kaya, tedavisini olup şehir merkezine geldikten sonra akşama kadar kendisini getiren köy cipinin yanından ayrılmadı. Her şeyde her konuda kadınlar düşünülmesine rağmen Aydın şehir merkezinde kadınların kadın kadına oturabileceği bir yer olmadığını belirten Sultan Kaya, "Ne zaman Adyın'a insen 3 dağ keçi sürmüş kadar yorulurum. İnsan huzur edemediği yerde çok sıkılıyor. Her yer kahve, her yer mekan ama kadınlara göre bir yer yok. Bize göre kadınların tanımadığı ve yakını olmadığı erkeklerle beraber kahvede oturması hoş değil. Hiç olmazsa şehrin pazarının kurulduğu Salı günleri kahvenin birini kadınlara ayırsınlar da rahat edelim" diyerek belediye başkanından yardım istedi.

        Konuklu Köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu ve çocukluğundan bu yana Paşayaylası'nda çobanlık yaparak ömrünü geçirdiğini belirten Sultan Kaya, "Halen keçi güdüyorum. Aydın Efeler'e bağlıyız ama çok zorda kalmadıkça bizim gibi kadınlar şehre inmek istemiyor. Yeni nesil belki yadırgayabilir ama bize göe kadın kısmı öyle her ortama girip yiyip içmez. Hastalığımdan dolayı doktora görünmek için Aydına geldim. Akşama kadar böyle kaldırımda beni getiren cipin başında oturur akşam da geri dönerim. Belediye biz köylü kadınların hiç olmazsa Salı günü vakit geçirebileceği mekan oluşturursa seviniriz" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ