Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt'te esnafı ziyaret etti

        Mehmet DURAK/SİİRT

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt'te olayların yoğun yaşandığı Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti, Şırnak'tan göç eden aileler ile görüştü.

        Şırnak'ın düzeleceğini belirten Yılmaz "Şırnak, Allah'ın izniyle temizlenecek. Buraya zorunlu göç eden vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Operasyonlar bittikten sonra hemen zarar ziyan tespiti yapacağız. İnşallah bu beladan da milletimizi ve devletimizi Allah kurtarır" dedi.

        Terör örgütünün insanların canına, malına zarar verdikleri gibi yörenin gelişmesine, kalkınmasına da büyük darbe vurduğunu ifade eden Bakan Yılmaz "Ama biz her şeye rağmen terörle mücadelemizi, diğer taraftan da kalkınma mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bölgedeki maalesef yerel yönetimlerin kötü bir performans sergilediğini söylemek zorundayım. İdeolojik hareket eden belediyelerin, hizmet etmek yerine başka işlerle uğraşmaları aynı zamanda kalkınmamız açısından da bir kayıptır" diye konuştu.

        Merkez kütüphanesi ve İlahiyat Fakültesi binasının temel atma töreninde de konuşan Yılmaz, İslam dünyasının mezhepsel, etnik ve değişik bölgesel çatışmalar yüzünden kan kaybettiğini vurguladı. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış güçlerin de müdahalesi ile İslam dünyasının büyük açılar çektiğini görüyoruz.

        Diğer taraftan İslam adını kullanıp terör eylemlerine girişin örgütler var. Ve tüm bunlar uluslararası medya tarafında İslam kelimesi ile yan yana getirilerek sunulduğunu görüyoruz. Bunun da böyle rastgele yapılmadığını hepimiz biliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ