Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Kilis esnafının umudu oldu

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığındaki heyeti kabulünde vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi ile faizsiz kredi için verdiği talimat Kilis esnafına moral oldu.

        Kilis'te 5 ayda 21 kişinin ölümüne neden olan roketler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf kentin yeniden canlanacağını düşünüyor.

        43 yıllık esnaf Mehmet Ali Çirtikoğlu "Umarım Kilis eski Kilis olur. Devletimizde yanımızda gelecekten umutluyuz, umutlu olmasak giderdik. Cumhurbaşkanımıza Kilis'e umut olduğu için şükran borçluyuz" dedi.

        Doğal gıda ürünleri üzerine ticaret yapan 5 çocuklu Ahmet Şahan 12 yıldır geçimini sağladığı ekmek teknesini bırakmak istemediğini belirterek "Yalnız olmadığımızı görmek ve verilen müjdeler bizi rahatlattı. Kiramı, taksitlerimi, ev kredimi, sigortamı ödeyemiyorum.

        5 yaşında doğuştan astım hastası oğlum var. SGK borcundan dolayı sağlık ihtiyaçlarımız karşılanmıyor. Roket saldırılarından önce hiçbir maddi sorunumuz yoktu ancak şimdi 30 bin TL borcum var. Satış yapamadığım için borçlarımı ödeyemiyorum. Kayıplarımın karşılanacağından umutluyum. Alacaklarımı da tahsil edemeyiyorum. Borçluları arıyorum, başka şehirlere gittiklerini, paraları olmadığı için ödeyemediklerini söylüyorlar. 60 bin TL alacağımı tahsil edemedim" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ