Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'te Yunus Durmaz'ın kardeşi ve karısı ile birlikte 11 kişi tutuklandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        DAEŞ'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz, Diyarbakır'da HDP mitingine, Suruç'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklamasına, Ankara Gar Meydanı'ndaki mitinge, İstanbul Beyoğlu'nda turistlere ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı olarak aranırken, 19 Mayıs'ta Gaziantep Çağlayan Mahallesi'ndeki hücre evinin adresi tespit edilmişti. Polisin, Durmaz kardeşlerin bulunduğu hücre evine düzenlediği operasyonda yakalanacağını anlayan Yunus Durmaz, üzerinde bulunan bomba düzeneğini patlatıp parçalanarak ölmüştü. Operasyon sırasında hücre evinde bulunan kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi Nasibe Durmaz ise gözaltına alınmıştı.

        10 KİŞİYE GÖZALTI

        Polis, yürütülen soruşturma kapsamında Durmaz kardeşlerle bağlantılı olduğunu belirlediği çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, Durmaz kardeşlerin akrabasının da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        DURMAZ'IN EŞİ VE KARDEŞİYLE BİRLİKTE 11 KİŞİYE TUTUKLAMA

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Yunus Durmaz'ın aynı evde yakalanan kardeşi Hacı Ali Durmaz, eşi Nesibe Durmaz ve diğer 10 şüpheli, işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Yunus Durmaz'ın kardeşi Hacı Ali Durmaz ile eşi Nasibe Durmaz'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasına karar verirken,1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ