Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstiklal Caddesi'nde 'Gezi' yürüyüşü

        Sinan BİLGENOĞLU - Akıncan ABADAN - Uzay KESMEN / İSTANBUL

        Taksim Dayanışması üyesi bir grup, Gezi Parkı olaylarının 3'üncü yıl dönümü nedeniyle, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Polis tarafından, Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

        Taksim Dayanışması üyesi yaklaşık 500 kişilik bir grup, Gezi Parkı olaylarının 3'üncü yıldönümünde nedeniyle İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın yanı sıra Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi, Berkin Elvan'ın annesi ve Ali İsmail Korkmaz'ın babası da katıldı. "Bir aradayız, buradayız" yazılı bir pankart açan grup, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grubun önü, Fransız Konsolosluğu önünde tedbir alan çevik kuvvet polisleri tarafından kalkanlarla kesildi. Polis, grubun Taksim Meydanı'na çıkmasına izin verilmeyeceğini belirtip, dağılmasını istedi. GrubunGezi Parkı'nda basın açıklaması yapma talebi de polis tarafından reddedildi. Taksim Dayanışması adına konuşan Mücella Yapıcı, Gezi Parkı'na gitmelerine izin verilmemesini protesto ettiklerini belirterek, basın açıklaması yapmayacaklarını söyledi.

        DAĞILMAYAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

        Grup dağılmaya başladığı sırada, polisin uyarılarına rağmen slogan atmaya devam eden yaklaşık 15 kişilik gruba polis müdahale etti. Öte yandan, bir polis müdürü ile CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem arasında da tartışma yaşandı. Tartışma, partililerin ve polislerin araya girmesiyle son buldu.

        GEZİ PARKI GECE YARISI AÇILDI

        Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümü nedeniyle, saat 13:30'da polis bariyerleri ile kapatılan Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı çevresi, gece saat 00.00 sıralarında yeniden açıldı. Park ve meydan çevresine yerleştirilen bariyerler, belediye ekipleri tarafından toplanarak kamyonlara yüklendi. Çevrede tedbir alan çevik kuvvet polisleri de Taksim'den ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ