Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Osmaniye'de öğrencileri taşıyan midibüs kaza yaptı: 14 ölü
        1

        Beycan ÜÇKARDEŞ-Satuk BUĞRA GÜNEY/ OSMANİYE

        İskenderun'dan Osmaniye'ne geziye giden ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin bulunduğu midibüs DSİ'ye ait sulama kanalına devrildi.

        2

        Okulların kapanmasına 2 hafta kala iddiaya göre 5 Temmuz İlkokulu 3-A sınıfı öğretmeni Ahmet Cebeci velilerin isteği üzerine çocukları geziye götürmek istedi.

        3

        Öğretmen Ahmet Cebeci ile veliler birlikte organizasyon yaparak bir tur firması ile anlaştı. 35 kişilik sınıf mevcudunun tamamı ve bazı veliler 2 ayrı midibüsle Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na gitti.

        4

        Gezi bitiminde öğrenci ve veliler akşam saat 17.00 sıralarında dönüş yoluna çıktı. Arka arkaya giden midibüslerden Ferişah Esen'in kullandığı araç Osmaniye'nin Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu.

        5

        Diğer midibüstekiler ile köylülerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

        6

        Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, 12 kişinin cesedine ulaşıldı.

        7

        6'sı ağır 25 yaralı da Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'si de kurtarılamadı.

        8

        Kazada sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci ile sürücü Ferişah Eşen ile muavini olan oğlu Hasan Eşen ile bazı öğrenci ile velilerin hayatını kaybettiği öğrenildi.

        9

        Kazadan sonra olay yerinde inceleme yapan Osmaniye Valisi Kerem Al midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

        10

        Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin etkinliği kendi aralarında organize ettiğini belirtti.

        11

        SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ OLAY OSMANİYE'YE GİTTİ

        SağlıkBakanı Recep Akdağ, Osmaniye'de 8'i çocuk 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili bilgi almak ve çalışmaları incelemek için gece kente geldi.

        12

        Saat 03.00 sıralarında Ankara'dan hava yolu ile Adana'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buradan da kara yolu ile Osmaniye'ye geçti. İlk olarak Osmaniye Polisevi'ne giden Bakan Akdağ, burada Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve Hatay Valisi Ercan Topaca'dan bilgi aldı.

        13

        Bakan Akdağ daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi'ne geçerek yaralıları ve yakınlarını ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Akdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

        14

        Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem de yapılan işlemleri yerinde görmek için Osmaniye'ye geldiğini belirten Bakan Akdağ, "Şunu da hemen gördüm, meseleye süratle müdahale edilmiş, hem yaralılar, hem de yaşamını kaybedenler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş.

        15

        Hastanemizde birkaç yaralı var ve durumu ağır olan yok. İnşallah bundan sonra da daha iyiye gider. Bir başka yaralımız ise İskenderun'a sevk edilmiş, onun durumunun biraz ağır olduğu söylendi" diye konuştu.İskenderun'da gerçekleşecek toplu cenaze törenine katılacağını aktaran Bakan Akdağ, "Gencecik insanlar, çocuklarımız, onların aileleri, Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin, başımız sağolsun" diye konuştu.(DHA)

        16
        17
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ