Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atalay Filiz nereli, kaç yaşında ve kimdir? (VİDEO)

        İşlediği üç cinayetle bir anda ülke gündemine oturan Atalay Filiz, 12 Haziran Pazar günü İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. Peki Atalay Filiz kimdir ve nerelidir?

        ATALAY FİLİZ KİMDİR VE NERELİDİR?

        27 Mayıs'ta Fatma Kayıkçı'yı öldüren, 2013 yılında da Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova cinayetini işleyen 30 yaşındaki Atalay Filiz, İzmir'li ve Galatasaray Lisesi mezunudur. Liseyi bitirdikten sonra 2006 yılında Fransa'ya giden Filiz, Paris'te beş yıllık biyoloji ve genetik yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye'ye döndü.

        2011 yılında İsviçre'ye giden ve bir yıl boyunca orada yaşayan Filiz, 2012 yılında Ankara'daki bir üniversitede doktora yapmak için Türkiye'ye döndü. Bir yıl boyunca burada yaşayan katil zanlısı, Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova cinayetini işledikten sonra ortalıktan kayboldu.

        Seri katilin yaşam hikayesini anlatan Dexter dizisinin sıkı bir takipçisi olan Atalay Filiz, İzmir'e kaçmadan önce İstanbul Hadımköy'de bir depo içinde konteyner kiraladığı, burada kişisel eşyalarını depoladığı ortaya çıktı. Bu depo içerisinde takipçisi olduğu Dexter dizisinin ve izlediği filmlerin CD'leri ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ