Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muş Valiliği: PKK 3 teröristi öldürerek kuyuya attı

        Muş Valiliği, terör örgütü PKK'nın Muşlu 3 teröristi, ajan oldukları gerekçesiyle Tunceli'de öldürerek kuyuya attığını açıkladı.

        Valilik internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK, bölge halkının çocuklarından oluşan üç elemanı katlettiği vurgulandı. PKK'nın sözde eyalet sorumlusu 'Peri' kod adlı teröristin talimatıyla infazı gerçekleştiren 'Şerzan' kod adlı terörist tarafından 3 elamanın öldürüldüğü öne sürüldü. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

        AİLELERDEN SESSİZ TEPKİ

        "Söz konusu teröristlerden Bulanık nüfusuna kayıtlı Orhan Kaya'nın cenazesi Bulanık'ın Sarıpınar köyünde, Nedim Aslan'ın cenazesi ise Bulanık'ın Seçme köyünde 11 Haziran 2016 günü defnedildi. Ailelerin ve cenazeye katılan yakınlarının bölücü terör örgütünün çocuklarını acımasızca katletmesine tepkisi cenazeye yansıyan sessizlikte açıkça görüldü. Aynı şekilde örgüt tarafından katledilen Varto nüfusuna kayıtlı Fırat Koçhan isimli teröristin cenazesi halen Erzurum Adli Tıp Kurumunda bulunmakta. Yetkililerce Fırat Koçhan'ın ailesine çocuklarının terör örgütü tarafından katledildiği bilgisi verildi. Bölücü terör örgütü Tunceli bölgesinde ajan oldukları gerekçesiyle infaz edilerek bir kuyuya atılan üç teröristin ailelerinin tepkisinden çekinerek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik kurgulamalar telsiz görüşmelerine de yansıdı. Ancak bölge halkının bu kurgulara itibar etmediği, her geçen gün bölücü terör örgütünün sözde özgürlükleri için savaştığı yalanına olan inancını kaybettiği ve çocuklarının örgüt tarafından katledilmelerine sessiz tepkilerinin çığ gibi büyüdüğü görülüyor."

        VALİ YAVUZ: LÜTFEN ÇOCUKLARINIZIN PEŞİNE DÜŞÜN

        Muş Valisi Seddar Yavuz, "Terör örgütü, kandırarak dağa çıkardığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor. Dağda çocuğu bulunanlara seslenmek istiyorum; İnsanlar hata yapmış, kandırılmış olabilirler. Lütfen çocuklarınızın peşine düşün" dedi.

        Vali Seddar Yavuz, katıldığı iftar programı sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Terör örgütünün kandırarak dağa çıkardığı gençleri katlettiğini belirten Vali Yavuz, son dönemde terör örgütünün, kandırarak dağa çıkardığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ettiğini bildirdi. Kuyuya atılarak infaz edilen 3 teröristin Bulanık ve Varto'da toprağa verildiğini ifade eden Yavuz, bu konuda şunları söyledi:

        "İnfaz edilen 3 terör örgütü mensubunun cesetleri güvenlik güçleri tarafından bulunmuştur. Daha sonra bunlar ailelerine teslim edilmiş ve aileleri bilgilendirilmiştir. Bu hain ve kalleş örgüt, şu veya bu bahaneye sığınmak suretiyle kandırdığı örgüt mensuplarını katletmeye devam ediyor. Terör örgütü , bunların muhbirlik yaptığını, ihanet ettiğini düşündüğü için infaz etmişler. Kod adı 'Brüsk' olan ve Malazgirt ve Varto bölgesinde faaliyet yürüten terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Cesedi Muş'a getirilmiş ve defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Dağda çocuğu bulunanlara seslenmek istiyorum; Olur insanlar hata yapmış, kandırılmış olabilirler. Lütfen çocuklarınızın peşine düşün. Bu çocukları bir an önce dağdan indirmeye gayret edin. Hepsi ya devletin adaletine teslim olacak ya da etkisiz hale getirilecek. Bunun başka çaresi yoktur. O yüzden de hendeklere Kürtler'i gömenlerin Kürtler'in kalbinde yeri yoktur. Bunu biliyorlar, bunu bildikleri için de her fırsatta saldırmaya devam ediyorlar. Bilin ki gönüllerde bittiler."

        MUŞ-KULP-DİYARBAKIR KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

        Vali Seddar Yavuz, Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattıklarını hatırlatırken, şöyle dedi:

        Valilik olarak bir tedbir alıyorsak bilin ki bunun bir sebebi var. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği korumak bakımından tedbir alıyoruz. Bombalı aracın Muş'a nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Araçlara el konularak ya da kaçırılarak bu araçlarla ülkenin çeşitli yerlerinde saldırılar yapılıyor. Diyarbakır Valiliği ile de görüştük. Muş-Kulp yolunun belirli bir süre ulaşıma kapanması gerekiyor. Ulaşıma kapanmazsa işte bu türden elim olaylar meydana gelebilir. Çünkü kontrolsüz bir yol ve dağlık ormanlık bir alan. Bizim her 100 metrede 24 esasına göre güvenlik gücü bulundurmamız beklenen bir durum değildir. Ama Şenyayla bizim her zaman gözümüzün üzerinde olduğu bir yer. Gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ