Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Yerel seçimler yenilensin

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li belediyelere yönelik sözleri eleştirerek, "Gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım." dedi.

        Demirtaş, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasıyla dolayısıyla vakfı ziyaret etti.

        TİHV üyelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Demirtaş, "Hiç şüphe yok ki bu kararları verenler savcılar, yargıçlar değil, siyasetçilerdir. Şebnem hocayı ne durdurabilirler ne onun şahsında insan hakları mücadelesini durdurabilirler ne itibarını sarsabilirler." diye konuştu.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin grup toplantısında HDP'li belediyelere yönelik sözlerinin ve yeni düzenlemelerin sorulması üzerine Demirtaş, "Belediyelerimizle ilgili tümüyle bir iftira kampanyası yürütüyorlar. Kendilerine teklifimiz şudur, gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım." yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ