Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı

        Mehmet İNMEZ-Müslim SARIYAR

        İzmir'in Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına roketatarlı saldırı düzenlendi.

        Gece saat 23.45 sıralarında atılan roketlerden birisi karakolun yakınındaki hastane duvarına, diğeri bir evin çatısına, üçüncü roket de emniyete 30 metre mesafedeki kömür satış ofisine isabet etti.

        İlk bilgilere göre, saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Tedbir amaçlı İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki hastane tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

        Potomos Tepesi bölgesinden yapılan roketli saldırının ardından bölgeye çok sayıda özel hareket polisi sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 20 Şubat'ta jandarma karakoluna 435 metreden roketli saldırı yapılmıştı.

        'HAVAİ FİŞEK SANDIM'

        Evine roket mermisi isabet eden Semih Parmaksız (62), iki katlı müstakil evde eşi ve çocukları ile aile büyüklerinin yaşadığını belirtti.

        Patlama olduğu sırada bilgisayarla oyun oynadığını söyleyen Parmaksız olay anını şöyle anlattı:

        "Bilgisayarda oyun oynuyordum. Kulaklık takılıydı, büyük bir patlama duydum. İlk olarak havai fişek sandım. Kulaklığı çıkarıp baktığımda camların kırıldığını gördüm. Hemen evdekileri cam kenarından uzaklaştırıp diğer odaya ardından da alt kata indik. Aşırı bir duman vardı. Ortalık sakinleşip dumanlar kalkınca dışarı çıkıp hemen polisi aradım. Bizim için unutamayacağımız kötü bir anı oldu."

        2 ARACIN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        İzmir'in Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırı düzenlenmesinin ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde güvenlik önlemleri alındı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Bayındır ilçesiyle bağlantısı olan yollar üzerinde güvenlik tedbiri alarak saldırıda kullanıldığı iddia edilen iki aracın yakalanması için çalışma başlattı.

        İlçede kamu kurumları ve emniyet binalarının etrafında güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ