Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'de sonucu ‘yeni ittifaklar’ belirleyecek

        GAZETE HABERTÜRK

        Olağanüstü kurultay için geri sayımın sürdüğü MHP’de, Oktay Vural’ın grup başkanvekilliğinden istifası taşları yerinden oynattı. 19 Haziran’daki tüzük değişiklikleri, muhalifler tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi. Genel merkezin geçersiz olduğunu öne sürdüğü tüzük değişiklikleri hakkında son sözü Yargıtay söyleyecek.

        AYNI ADRESE BAŞVURU

        Hem muhalifler hem de genel merkez, kurultayın 10 Temmuz’da Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda toplanması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. MHP’li muhaliflerin gerçekleştirdiği tüzük kurultayında divan başkanlığı görevini üstlenen Müsavat Dervişoğlu, dün bir basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu, 10 Temmuz’da yapılacak kurultayı genel merkezin mi yoksa tüzük kurultayında seçilen çağrı heyetinin mi gerçekleştireceğine Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun karar vereceğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tüzük kurultayına yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Dervişoğlu, “Madrabaz, zavallı, paralel kuluçkası, kepaze gibi hoş olmayan ifadelerle ülkücü iradeyi yaftalamak, beyefendiliği ile övündüğümüz genel başkanımıza yakışmamıştır” dedi.

        ŞİMDİ NE OLACAK?

        MHP’de lider değişiminin yaşanıp yaşanmayacağı sorusu, genel başkan aday adayları arasında gündeme gelecek olası ittifaklarla yanıt bulacak. Tüzük kurultayı için ortak hareket eden Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Sait Gönen ile kurultaya katılmayarak bağımsız tutum sergileyen Süleyman Servet Sazak’ın izleyeceği yol, MHP’deki tartışmalara yön verecek.

        PAROLA: OYUNU BOZACAĞIZ

        MHP Genel Merkezi, kongre afişlerini partinin resmi internet sitesinde yayınlamaya başladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bozkurt işaretli kongre çağrısının yer aldığı afişte, “Ne ülkünden... Ne ülkenden... Vazgeçme!” ve “Oyunu bozacağız” sözlerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ