Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adıyaman'da 1 asker şehit oldu

        Adıyaman'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklama, Kömür beldesi Boğazözü mevkisinde dün saat 16.00 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıda, jandarma er Mücahit Şimşek'in (21) yaralandığı hatırlatıldı.

        Yaralı askerin, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı ancak müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütü ve iş birlikçilerine karşı yürüttüğümüz mücadele daha büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Alçakça ve korkakça gerçekleştirilen bu saldırı sonucu bugün bize bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir." ifadelerine yer verildi.

        Bu arada, bölgede saldırının ardından başlayan operasyonların sürdüğü öğrenildi.

        Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesi Boğaözü mevkisinde dün askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu araç şoförü jandarma er Mücahit Şimşek, yaralanmıştı.

        TÖREN DÜZENLENDİ

        Teröristlerin dün düzenlediği saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede bu sabah şehit olan jandarma er 21 yaşındaki Mehmet Şimşek için Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

        Burada yapılan törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, STK temsilcileri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, teröristlerin hain saldırılarla vicdani kural tanımadığının bir kez daha görüldüğünü ancak amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

        3 çocuklu ailenin en büyüğü olan Mehmet Şimşek'in ölüm haberiyle yıkılan babası Adem ve annesi Özlem Şimşek ise çocuklarının Türk bayrağına sarılarak gözyaşı döktü.

        İl Müftüsü Mehmet Ali Özütçü'nün ettirdiği duanın ardından şehit erin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi. Tören sırasında Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şehit erin babası Adem ve dedesi Murat Şimşek'in elini tutarak teselli etmeye çalıştı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ