Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

        Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin tutuklanma talebiyle nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 13 şüpheli tutuklandı.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 13 kişinin sorguları tamamlandı.

        Hakimlik, şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, havalimanındaki terör saldırısıyla ilgili olarak 30 Haziran'da 13 şüpheliyi, 1 Temmuz'da da yabancı uyruklu 11 şüpheliyi gözaltına almıştı.

        ATATÜRK HAVALİMANI'NDA IŞİD OPERASYONU

        Atatürk Havalimanı'nda, yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yapan uzman ekiplerce, terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler, akşam saatlerinde AtatürkHavalimanı'nda, gelen ve giden yolcular üzerinde "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yaptı. Ekipler, Ukrayna'dan geldiği belirlenen 2 şüpheliyi dış hatlar geliş katında durdurarak GBT kontrolü ve üst araması gerçekleştirdi.

        Hem Kırgız hem Rus pasaportu olan K.V. (25) ile Kırgız pasaportu ve Ukrayna oturumu bulunan F.M.İ'nin, (35) üzerlerinde ve çantalarında, 4 termal keskin nişancı dürbünü, 3 takım askeri kamuflaj, başkalarına ait 2 pasaport, 3 Kırgızistan kimlik kartı ve 5 doğum belgesi ele geçirildi.

        Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları öne sürülen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ