Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Devlet Bahçeli: Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz

        Ramazan Bayramına Ankara'da giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li muhaliflerin, MHP Genel Merkezi'nde yapılacak bayramlaşma törenine alternatif bayramlaşma düzenleyeceği iddiaları üzerine "partiden ihraç" uyarısı yaptı. Bahçeli, "Bunlar tüzüğümüze göre de yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır. Ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz" dedi.

        Bayram namazını her bayram gittiği Gazi Merkez Camisi yerine Ümitköy'deki bir camide kılan DevletBahçeli, çıkışta Alparslan Türkeş'in Beştepe'de bulunan kabrini ziyaret etti. Burada partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı karanfil bıraktı, dua etti.

        Bahçeli daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'li muhaliflerin, MHP Genel Merkezi'nde yapılacak bayramlaşma törenine alternatif bayramlaşma düzenleyeceği iddialarının sorulduğu Bahçeli, "partiden ihraç" uyarısı yaptı.

        "ALTERNATİF BAYRAMLAŞMA İHRAÇ SEBEBİ"

        Bahçeli şöyle konuştu:

        "Bir şahıs eşine, dostuna, akrabasına, ülküdaşlarına Ramazan ayında iftar verebilir. Bu onun hakkıdır, dayanışma unsurudur, güzel bir davranıştır. Buna herkes saygı duyar. Nitekim çok sayıda iftar sofraları kurulmuştur. Buna kimsenin itirazı yoktur. Ama bazı ideolojik kalıntılar doğrultusunda alternatif bayramlaşma üretme gibi bir çılgınlık MHP'ye yakışmaz. Bana gelen bilgilere göre Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak amacıyla MHP'de alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri görülüyor. Bu oyun bozulacaktır. Bu davaya gönül vermiş insanlarımız bu tür davranışlara iltifat göstermez. Ayrıca bunlar tüzüğümüze göre de yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır. Ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz. Bunun yolunu açarsanız Türkiye'de 34 tane alternatif bayramlaşma çıkar. Bu işin şakası olmaz. Bu tarihi hataya düşenlerden de siyasetçi olmaz."

        "KURULTAY İÇİN EN MAKUL TARİH 18 MART 2018"

        Bahçeli, bir gazetecinin, muhaliflerin 11 Temmuz'dan sonra olağanüstü kurultay için yeniden imza toplamaya başlayacağı yönündeki iddiaları sorması üzerine de şunları söyledi:

        "Hareketi her şart altında rahatsız edici davranışlarda bulunuyorlar. İhtiyati tedbir kararı var. Sonuçlanıncaya kadar ne imza toplanır ne kongre toplanır. Gece imza topladılar, gündüz nereye uygulayacaklar bunu? Yargıyı beklemek lazım. Yargıda ne gibi sonuç doğacaksa ona göre hareket etmek lazım. İmza toplayıp ne yapacaklar? Toplayabilirsiniz ama bir yeri ve anlamı yoktur. Yasal değildir. MHP buna aldırış etmemektedir. MHP'yi tarlada, sokakta korsan davranışlardan sıyırıp yasal zeminde geleneğine uygun bir tarzda büyük kurultaylarını yapma sürecine girmek lazımdır. Buna göre en makul tarih 18 Mart 2018'dir. Böyle bir kurultayın ön hazırlıklarının başlama tarihi 9 Ekim'dir. Bugün Temmuz ayındayız. İmza toplayanlar şimdiden bütün ilçeleri ziyaret ederek kongre çalışmalarını başlatmış olsalar daha demokratik bir yolu tercih etmiş olurlar. Belki de tabandan daha yüksek bir destek sağlamış olabilirler çünkü ilçe kongrelerinden başlayan bir süreçtir ona da dikkat etmek lazım."

        SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

        Bahçeli, bir soru üzerine Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesini eleştirdi. Türkiye'nin büyük bir ülke olarak komşularına kapılarını açtığını, ekmeğini paylaştığını ifade eden Bahçeli, Suriyelilerin huzur içinde yaşamalarını temin edebilecek, sağlıktan eğitime kadar bir çok hizmetin sunulduğunu belirtti. Siyasi iktidar kim olursa olsun bir insanlık görevi olarak bunların yapılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, vatandaşlık verilmesine ise karşı çıktı. Bahçeli, "Gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılan bir konuda 'bunları vatandaşlığa alabiliriz' dediğiniz zaman vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar" dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ