Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Mardin'de Cevizpınar Jandarma Karakolu'na saldırı

        Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 köylü kadın hayatını kaybederken, 12asker yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binası ile köydeki bazı evlerde hasar meydana geldi, hayvanlar telef oldu.

        Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı ve yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cevizli Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler bugün saat 12.45'de bomba yüklü kamyonetle saldırı düzenledi. Köy içinde bulunan karakol yakınlarına park edilen bomba yüklü kamyonet, teröristler tarafından uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlama karakolda yangına da yolaçarken, aynı anda teröristler karakola otomatik silahlarla ateş açtı. Ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma oldu. Köydeki kargaşadan yararlanan teröristler bir araçla kaçtı. Karakoldaki yangın askerler ve köylüler tarafından söndürüldü.

        Bomba yüklü aracın infilak etmesi sırasında ağır hasar gören karakolda bulunan 2 asker şehit olurken, bölgede bulunan 1 köylü kadın hayatını kaybetti, 12asker de yaralandı. Yaralılar köye sevk edilen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

        Şiddetli patlamada karakol binasının yanı sıra yakınındaki evlerde de ağır hasar gördü, köydeki birçok evin de camları kırıldı. Patlamada çevrede bulunan köylülere ait bazı hayvanlar da telef oldu.

        Saldırıdan sonra köyden bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

        GENELKURMAY: 2 ŞEHİT, 1 SİVİL ÖLDÜ, 12 ASKER YARALI

        Genelkurmay Başkanlığı Mardin'in Cevizlik Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 1 sivilin hayatını kaybettiği ve 12 askerin de yaralandığını açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

        "09 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda 1 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

        ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Mardin'in Artuklu ilçesine Bağlı Cevizli Jandarma Karakolu'na bugün saat 12.50 sıralarında PKK terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 2 askerin kimlik bilgilerine ulaşıldı.

        Edinilen bilgiye göre; Cevizli Jandarma Karakolu'nda görevli Astsubay Adem Algın ile Jandarma Er Orkun Alparslan'ın şehit olduğu öğrenildi. Saldırıda yaşamını yitiren Cevizli sakinlerinden, sivil Rahime Korul'un ise aynı saldırıda hayatını kaybeden diğer vatandaş olduğu kaydedildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ