Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'de muhalifler hukuki sürecin tamamlanmasını bekleyecek

        Çağrı Heyeti'nce yapılan kongrede, 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kongreyi toplama kararı alan ancak yargı kararları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen MHP'li muhalifler bir araya geldi.Toplantıdan mahkeme sürecinin yakından takip edilmesi kararı çıktı.

        Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın katıldığı toplantıda konuşulan konuların başında, delegelerden yeniden imza toplanması geliyordu. Muhalifler, yeniden imza toplanması kararı alınması halinde, iki günde delege imzalarının tamamlanarak, bir ay içerisinde de seçimli olağanüstü kongreye gidilebileceği görüşünü savunuyor.

        SİNAN OĞAN TWİTTER'DAN DUYURDU

        Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, toplantıda alınan kararı Twitter hesabından açıkladı. Oğan'ın tweeti şöyle:

        Muhaliflerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "11 Temmuz 2016 tarihinde MHP Genel Başkan Adayları olarak yapmış olduğumuz toplantıda devam etmekte olan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi2nin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararı ile başlayan hukuki sürecin yakından izlenmesi kararı alınmıştır.

        Ayrıca dört adayın da 6-7 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Erciyes'te yapılacak olan Erciyes Zafer Kurultayı'na bu Kurultayı düzenleyenlerce yapılan davete icabet etme kararı alınmıştır. Yine imza toplanması da dahil olmak üzere masadaki diğer konuların değerlendirmelerin devam etmekte olduğu hususlarında görüş birliğine vardığımızı kamuoyunun dikkatine sunarız."

        Erciyes Zafer Kurultayı nedir? Erciyes Zafer Kurultayı, MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş tarafından başlatılmış ve 17 yıl boyunca Ağustos ayında, Kayseri'nin Erciyes ilçesinde Tekir Yaylası'nda düzenlenmişti. 2008 yılında son kez düzenlenen kurultay MHP içinde tartışmalara yol açmıştı. Bir grup sonlandırılmasını Alparslan Türkeş'in vasiyeti olduğunu ileri sürerken, diğer grup Devlet Bahçeli'nin aldığı bir karar olduğuna işaret ediyordu.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ