Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yıldız Teknik, Gazi, Dicle ve Yalova Üniversitesi rektörlerini açığa alındı

        Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversiteleri rektörleri, "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" Yüksek Öğretim Kurulu, (YÖK) tarafından açığa alındı.

        1157 DEKANIN İSTİFASI ONANDI

        Öte yandanYÖK Genel Kurulu, bin 577 dekanın istifasını onadı.

        YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu gözaltına alındı.

        GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA

        Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        GAZİ'YE VEKALETEN ATAMA

        Gazi Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Üzülmez atandı.

        Üniversitenin internet sayfasına konulan duyuruda, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20 Temmuz 2016 tarihli 73112577-201.01.99-1452 sayılı yazısı gereğince Üniversitemiz Rektörlüğüne Hukuk Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İlhan Üzülmez vekaleten atanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

        PROF. DR. SEDAT LAÇİNER VE KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan eski rektör Laçiner ile aynı üniversitede öğretim üyesi olan kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner yakalandı.

        Şüpheliler, ifadelerinin alınması için Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Soruşturma kapsamında ayrıca Bayramiç ilçesinden bir savcı da gözaltına alındı.

        Laçiner, Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuksuz yargılanıyordu.

        SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ TÜM DEKANLAR İSTİFASINI SUNDU

        YÖK, dün yapılan toplantı sonrası Türkiye'deki tüm üniversitelerin dekanlarının istifasını istemesi üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki tüm dekanlar istifalarını sundu.

        Cumhuriyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamada YÖK'ün talimatı ile istifa eden dekanların, PDY/FETÖ ile iş birliği hali halinde olup olmadıklarının araştırılacağı, devletin bölünmez bütünlüğüne karşı herhangi bir eyleme girişmemiş olan dekanların görevlerine devam etmek üzere tekrar atanacakları belirtildi. Açıklamada, "Cumhuriyet Üniversitesi fakültelerinin en üst yöneticisi olan dekanlarımız Milli İdare ve Demokrasinin yanında durarak, YÖK tarafından gerekli talimatın akabinde süratle istifa etmişlerdir" denildi. Üniversitede toplam 16 dekanlık bulunuyor.

        CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ'NDE 102 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        ManisaCelal Bayar Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında toplam 102 personel görevinden uzaklaştırıldı.

        Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde 8 dekanın YÖK'e istifalarını sunmasının ardından, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, üniversitede bünyesindeki toplam 102 personel görevinden uzaklaştırıldı. Rektör Prof. Dr. Çelebi, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik 15 Temmuz sonrasında üniversite personeline yönelik titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Üniversitemizde FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar sonucu Anayasa'nın 15. ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereği çeşitli birimlerde görevli 84'ü akademik, 18' i idari personel olmak üzere toplam 102 kişi görevden uzaklaştırılmıştır" diye konuştu.

        Rektör Prof. Dr. Çelebi, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, bundan sonra da görevden uzaklaştırmaların olabileceğini ifade etti.

        DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE OPERASYON

        Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, YÖK tarafından görevden alınmasının ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Dicle Üniversitesi'ne operasyon düzenledi.

        Polisin operasyon yapacağını önceden haber alan bazı rektörlük çalışanlarının terör örgütü FETÖ ile ilgili olduğu belirtilen bazı evrakları yakarak imha etmeye çalıştı. Bir bölümü yanan evrakların bir bölümü de polisin müdahalesiyle ele geçirildi. Rektörlük makamı ile rektör yardımcılarının da odaların aramalarını sürdüren polis, bazı evraklar ile bilgisayarlara el koydu. Operasyon kapmasında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın gözaltına alındı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ