Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB'den askeri liselere neşter

        Lütfi ERDOĞAN / ANKARA

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrasında FETÖ operasyonları kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa alan MEB, listeyi genişletiyor. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 10 bin öğretmen daha açığa alınacak. Öğretmenleri tespit çalışmaları kapsamında Bank Asya hesapları, Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve FETÖ üyelerinin kullandığı MİT’in elinde bulunan özel yazışma programları inceleniyor. Sadece özel yazışma programından elde edilen bilgilerle 4 bine yakın öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Bu adımlar eylül ayında okullar açılmadan önce atılacak.

        8 BİN ÖĞRENCİ ATILACAK

        Darbe girişimine katılan askeri lise öğrencileri de okuldan atılacak. Darbe girişiminde rol alan askeri lise öğrencileri tutuklandı. FETÖ ile ilişkisi tespit edilen öğrenciler de tasfiye edilecek. İlk etapta askeri liselerde eğitim gören 8 bine yakın öğrenci okuldan atılacak.

        Daha önce polis akademisinde uygulanan sistem, askeri lise öğrencilerine de uygulanacak. Söz konusu öğrenciler, normal veya açık öğretim liselerinde eğitimine devam edebilecek. MEB, askeri liselerin müfredatını tekrar gözden geçirecek ve yeniden hazırlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ