Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit er Doğan Kaya'nın cenazesi Sivas'a getirildi

        Dün öğlen saatlerinde Ordu Mesudiye'de Topçam mevkisinde bir grup PKK'lı ile girilen çatışmada şehit düşen 3 askerden Jandarma komando er Doğan Kaya'nın cenazesi, diğer şehit cenazeleri ele birlikte Ordu'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas'a getirildi.

        Sivas Nuri Demirağ Havaalanında şehit Kaya'nın cenazesini Vali Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile kardeşi Kaan Kaya ve bir kaç yakını karşıladı.

        Şehidin cenazesi askeri uçaktan indirilirken, kardeşi Kaan Kaya, asker selamı verdi. Gözyaşlarını tutamayan acılı kardeşi yanındakiler teskin etmeye çalıştı.

        Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehit jandarma komando er Doğan Kaya'nın cenazesi konvoy eşliğinde Şarkışla İlçesi'ne götürüldü.

        Şehit Kaya'nın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Şarkışla Garnizon Şehitliğine götürüldü ve burada toprağa verildi.

        UZMAN ÇAVUŞ OLMAK İSTİYORDU

        Yılmaz-Hüsne Kaya çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan şehit jandarma er Doğan Kaya'nın askerlik görevini bitirmesinin ardından, uzman çavuş olarak askerde kalmayı istediği öğrenildi. Yakınları Kaya'nın bunun hayalini kurduğunu dile getirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ