Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bayburt'ta PKK gerginliği

        Enis YILDIRIM/ TRABZON

        Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu sınavları için Bayburt'a giden Mardinli ve Trabzonlu öğrenci arasında kavga çıktı. Kavgadan bir gün sonra yurda sözde PKK bayrak asıldı haberi kulaktan kulağa yayınca kent ayağa kalktı. Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medyada yayılan 'bölücü örgüt ve terörist başının posteri ile sözde PKK bayrağının asıldığı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

        MİNİBÜSÜ ATEŞE VERDİLER

        Karadeniz Bölgesi'nde artan PKK eylemleri nedeniyle bölge halkının gerginliği önceki gün Bayburt'ta olayların çıkmasına neden oldu. Bayburt'un Gençosman Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunda kalan Mardinli öğrenciler ile Trabzonlu bir öğrenci arasında kavga çıktı. Kavgadan birgün sonra Mardinli öğrencilerin kaldıkları yurda sözde PKK bayrağı astığı yönünde dedikodu kulaktan kulağa yayıldı. Fısıltı gazetesinin dedikodusu üzerine ayağa kalkan kent, PKK sempatizanı olduğu iddia edilen öğrencilerin kaldığı Gençosman Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunun önünde toplandı. Bayburtlular, PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen öğrencilerin şehre geldiği Iğdır plakalı bir minibüsü ateşe verdi. Minibüs, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

        ÖFKELİ KABALIĞI SAKİNLEŞTİRDİ

        Polisin havaya ateş açıp biber gazı sıkarak müdahale ettiği olaylarda Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Bekir Kasap vatandaşlara sükunet çağrısında bulundu. Polis aracındaki hoparlöründen vatandaşlara seslenen Bayburt Valisi Ustaoğlu, suçluların gereken cezayı alacaklarını belirterek vatandaşlardan sakin olmalarını ve dağılmalarını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        VALİ HABERLERİ YALANLADI

        Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamasında, sosyal medyada yayılan 'bölücü örgüt ve terörist başının posteri ile sözde PKK bayrağının asıldığı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Halkı sağduyulu ve duyarlı olmaya davet eden Vali Ustaoğlu, "Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavlarına girmek için ilimize gelen çoğunluğu Mardin nüfusuna kayıtlı 13 öğrenci ile Trabzon nüfusuna kayıtlı 1 öğrenci arasında yurt binası önünde 6 Ağustos Cumartesi akşamı sözlü tartışma ve arbede yaşanmış olup daha sonrasında ise taraflar yurt görevlilerinin de araya girmesiyle barıştırılmıştır. Ancak bir gün sonra bu olayın çarpıtılarak sosyal medya ve diğer iletişim araçlarından 'Bölücü örgüt ve terörist başının posteri ile sözde PKK bayrağının asıldığı.' yönünde aslı olmayan provokatif haberler neticesinde 7 Ağustos Pazar günü saat 22.00 sularında bin kişiye yakın bir kalabalık yurt önünde toplanmış, olay esnasında ise aslında olayla ilgisi olmayan park halindeki Iğdır plakalı bir araç yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ