Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin'de açıkta toplanan kanalizasyon suyu 3 çocuğa mezar oldu

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Mardin'in Artuklu İlçesi'nde Ortaköy Mahallesi'nde Yasin Akdemir (8), Eren Akdemir (9), Serhat Çapın (8), M. Sait Abdan (11) ve İbrahim Abdan (9) oyun oynarken, ayağı kayan Serhat kanalizasyon suyuna düştü. Eren onu, Yasin de Ereni kurtarmaya çalışırken sulara gömüldü. M. Sait ve İbrahim Abdan ise arkadaşlarına yardım etmeye çalışırken, İbrahim de su birikintisine düştü. M. Sait düşen kardeşini zorlukla sudan çıkarabildi.

        Olayın ardından çocuklar hemen köylülere heber verdi. Köylüler olay yerine gelerek 3 çocuğu atık sudan çıkararak, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan çocukların suda hayatını kaybettiği belirlendi.

        Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından çocukların cenazeleri köy mezarlığında toprağa verildi.

        BELEDİYENİN İHMALİ VAR İDDİASI

        Köy muhtarı Mücvel Akbacı belediyenin ihmali olduğunu öne sürerek "Köyün atık suyu 6-7 yıldır, köy çıkışında bulunan açık alanda toplanıyor. Eğer bu atık su açıkta olmasaydı, bu acı olayı yaşamayacaktık. Bu atık suyun kapalı bir yerde toplanmamasından dolayı yaşanan ölümlerde belediyenin ihmali vardır. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması ve hastalıklara neden olmaması için atık suyun kapalı bir yerde toplanması için belediyenin gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ