Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin’de bir transseksüel 2 kişinin saldırısına uğradı

        Beycan ÜÇKARDEŞ/MERSİN

        Mersin’de transseksüel M.Ç., iddiaya göre 2 kişinin bıçak ve demir çubukla saldırısına uğradı. Yüzü tanınmaz hale gelen M.Ç. polisin şikâyetini ve ifadesini almadığını, saldırganları bıraktığını öne sürdü.

        M.Ç. başından geçenleri şöyle anlattı: “Ben şikâyetçiyim dememe rağmen polis işlem yapmadı. Saldırganlar gitti. Yarım saat sonra otobüs durağında otururken saldırganlardan birini gördüm. Motosikletle geldi. O anda arkadan kafama demirle vurdular. Dönüp baktığımda bıçakla saldıran kişi olduğunu gördüm. Beni orada dövdüler. Başımda, gövdemde yaralar oluştu. İnsanlar apartmanların pencerelerinden, balkonlarından izliyordu. Saldırganlar kaçtı, ben de cankurtaran ve polisi aradım, gelen olmadı. Kendi olanaklarımla hastaneye gittim. Nokta polisine başvurdum ama orada da benimle ilgilenmediler. Hemşireler dikiş attılar, beni eve gönderdiler.”

        Zanlıların tekbir getirip saldırdığını açıklayan Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, saldırganların yakalanması ve ihmali bulunanların belirlenmesi için olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ