Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de korkunç cinayet

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        Mersin'de 10 yıldır kayıp olan Oğuzhan Ekinci'nin vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Sevgilisinin ağabeyi ve arkadaşları tarafından kaçırılan Ekinci'ye işkence yapıldığı, ölmek üzereyken doktora tedavi ettirildiği, kendine gelince işkenceyi sürdürüp boğarak öldürdükleri belirlendi. Zanlılar, cesedin bulunmaması için de üzerine beton dökerek toprakla kapattıkları, gömülen yerin belli olmaması için kaya kütleleri koydukları tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı. Öldürülen gencin 10 yıldır kayıp olduğu halde ailesinin kayıp başvurusunda bulunmadığı belirlenen kız arkadaşı Gülşen Yüksel'in akıbeti ise araştırılıyor.

        İddiaya göre olay şöyle gelişti:

        Çağ Üniversitesi'nde okuyan Gülşen Yüksel ile Oğuzhan Ekinci, tanışıp evlenmeye karar verdi. Ancak aileleri bu evliliğe karşı çıktı. Gülşen, ağabeyleri Cengiz, Bülent ve Mehmet Ali Yüksel'den dayak yemesine rağmen ilişkisini sürdürdü. Bu durumdan haberdar olan ağabeyler ve arkadaşları genç çifti kaçırdı. Gülşen Yüksel'i ayrı bir yerde tutan zanlılar Sinanpaşa Mahallesi'ndeki Kemal D.'nin evine götürdükleri Ekinci'nin el ve ayaklarını bağlayıp ağzını kapattıktan sonra saatlerce işkence yaptılar. Ağabey Bülent Yüksel'in de katıldığı işkencenin ikinci gününde fenalaşan Ekinci için doktor çağıran zanlılar, tedavinin tamamlanmasından sonra işkenceye devam etti. İddiaya göre 4 gün süren işkence sonrasında Ekinci boğularak öldürüldü.

        GÖMDÜKTEN SONRA BETON DÖKTÜLER

        Ekinci'nin cansız bedenini bir kilime saran zanlılar otomobille Mersin'in Silifke ilçesindeki Kızkalesi'ne götürdü. Yüksek bir yerde mezar kazan zanlılar, öldürdükleri Ekinci'yi buraya gömüp üzerine beton döktü. Toprakla mezarı kapattıktan sonra kaya kütlelerini koyarak mezar yerinin belli olmamasını sağladılar. Sevgilisinden haber alamayan Gülşen Yüksel, ağabeylerine sorunca da "Onunla konuştuk, sonra da bıraktık" yanıtını aldı.

        KIZ KAYIPLARA KARIŞTI

        Buna inanmayan genç kız, "Siz, onu öldürdünüz. Sizi ihbar edeceğim" diye tehditler savurdu. Bir süre sonra da Gülşen Yüksel ortadan kayboldu. Yüksel kardeşler, kendilerine yardım eden arkadaşlarını da "Bu olayı ihbar edenin sonu da Oğuzhan gibi olur" diye tehdit edip susturdu. Oğlundan haber alamayan anne Fatma Ekinci, Yüksel ailesine gidip bilgi almaya çalıştı ama yanıt alamayınca durumu polise bildireceğini söyledi. Bunun üzerine Yüksel ailesi, yaşlı kadını ölümle tehdit etti. Korkan Fatma Ekinci Adana'yı terk etti ve Antalya'ya yerleşti. Yaşadıklarına daha fazla dayanamayan anne, ölümü göze alıp, polise oğlu için ‘kayıp' başvurusu yaptı.

        Tüm aramalara rağmen Oğuzhan Ekinci bulunamadı. 10 yıl sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dosyayı yeniden açıp Ekinci için özel ekip kurdu. Polis, Yüksel ailesi ile görüştü ama bir sonuca varamadı. Cinayetten dolayı vicdan azabı çeken bir kişinin polise her şeyi anlatmasıyla olay da aydınlatıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan Mustafa E., Hüseyin Y., Kemal D., Haluk K., Muhammet U., Bülent A., Muhammet Ali Yüksel tutuklanırken Arif D., Nihat T., Mehmet E. ve Emine Yüksel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cengiz Yüksel ve Bülent Yüksel'in de işledikleri başka bir suçtan dolayı cezaevinde oldukları belirlendi. Oğuzhan Ekinci'nin kemikleri de uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden çıkartıldı. Kemiklerin, Adli Tıp'taki DNA testinden sonra ailesine teslim edileceği belirtildi.

        GENÇ KIZ BULUNAMADI

        Bu arada polis, kaybolan Gülşen Yüksel'in öldürülerek gömülmüş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, zanlıları genç kızın yerini söylemesi için sorguya aldı. Ancak kardeşler genç kızdan haberleri olmadığını öne sürdü. Polisin 10 yıldır Gülşen için neden kayıp başvurusunda bulunmadıkları sorusuna zanlılar cevap veremedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ