Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır Dağkapı’da “Demokrasi ve Şehitler” mitingi yapılacak

        GAZETE HABERTÜRK

        HABERTÜRK’ün dün manşetten duyurduğu, FETÖ darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP’nin de yer alarak Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler” mitinginin benzerinin Diyarbakır Dağkapı’da teröre karşı yapılmasının planlaması, kentte sevinç ve heyecanla karşılandı.Diyarbakırlılar, düzenlenecek miting ile terör saldırılarının sona ermesini de istiyor.

        Eylül ayında yapılması hedeflenen miting için Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek program yapacak. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, FETÖ’ye karşı verilecek mücadelede, bu örgütün Doğu ve Güneydoğu’daki ortamı yönlendirdiği gerçeğinden hareket edilmesinin ve kamuoyunun doğru bilgilenmesinin sağlanmasının önemine dikkati çekti.

        Miroğlu, “Ben bu mitinglere bütün sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerimizin, birtakım güçlü aşiretlerimizin de çok büyük destek vereceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise mitingin bölgede heyecana, kardeşliğe, morale, birlik ve beraberliğe sebep olacağını vurgulayarak “Daha da önemlisi Türkiye’nin dikkatini yeniden bölgeye çevirecektir” ifadesini kullandı.

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 15 Temmuz darbe gecesi Meclis’te oluşan siyasi iklimin, Yenikapı ile farklı bir noktaya geldiğine işaret ederek, bunun devamının, siyasal uzlaşma açısından yararlı olduğunu dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise ortak tavır alınması gerekiyorsa CHP’nin bu tavrı alacağını söyledi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da “Şu anda aslında tam da ihtiyacımız olan bir şey. Terör meselesi siyaset üstüdür” diye konuştu.

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, PKK terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir miting yapılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını savundu: “Doğu’da da teröre karşı yapalım derseniz terörü sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile anmış olursunuz, bu da yanlış bir yaklaşım olur. Bölge imajına zarar verir” dedi.

        STK'LARDA BİRLİK MESAJI

        Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, bölgede yapılacak mitingin toplumsal mutabakat açısından önemli olduğunu belirterek, darbe girişimiyle beraber bölgede terör olaylarının arttığına dikkat çekti.

        Parlak “Bölgede teröre karşı yapılacak bir miting, toplumsal mutabakat sağlanmasına ciddi şekilde katkı sunacaktır” dedi.

        Özgür Der Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Nazlıcan da halkın birlik ve beraberlik içinde olması için mitingin yapılması gerektiğine vurgu yaptı, bölgedeki sıkıntıların bertaraf olması için toplumun yan yana gelebilmesi ve dayanışmayı sağlayabilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

        Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin ise “Yenikapı ve Çanakkale ruhunu bölgede de özellikle Diyarbakır’da planlanacak olan ‘Teröre hayır’ mitingi ile göstermemizin zamanı geldi” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ