Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Org. Akar ve kuvvet komutanları 8. Ana Jet Üssü'nde inceleme yaptı

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR-Meral YILDIZ/VAN-Ferdi DURDU/MALATYA

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır ve Van'da askeri birliklerde incelemelerde bulundu.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır ve Van'a sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Askeri birlikleri incelemek üzere Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel de eşlik etti.

        AKAR 8. ANA JET ÜSSÜ'NDE

        Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Orgeneral Akar 15 Temmuz'da FETÖ/PDY darbe girişimi esnasında 6 savaş uçağının kalktığı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde de incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Ardından 7. Kolordu Komutanlığı'na geçen Akar, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'den brifing aldı.

        Askeri birliklerde incelemelerini tamamladıktan sonra kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden Akar'a Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından kentteki son günlerdeki gelişmeler konusunda detaylı bilgi verildiği belirtildi. Akar, incelemelerini tamamladıktan sonra kuvvet komutanlarıyla birlikte kentten ayrıldı.

        Daha sonra uçakla Van'a giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, kentteki birliklerde incelemelerde bulundu.

        Akar, 5 Temmuz Ramazan Bayramı'nda da kuvvet komutanlarıyla birlikte Diyarbakır'a ziyarette bulunmuştu.

        MALATYA 7. ANA JET ÜSSÜ'NE ZİYARET

        Diyarbakır ve Van'da ziyaretlerde bulunan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, daha sonra kuvvet komutanları ile birlikte helikopterle Malatya'daki 7. Ana Jet Üssü'ne indi. Darbe girişiminin olduğu gece üsse inen kargo uçakları hakkında bilgiler aldığı öğrenilen Akar, ardından helikopterle 2. Ordu Komutanlığı'na gitti. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'i ziyaret eden Akar, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi esnasında 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü'nde yaşananlarla ilgili bilgiler aldı. Orgeneral Hulusi Akar, son ziyaretini ise Malatya Valiliği'ne yaptı. Vatandaşlar, valilik çıkışında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı alkışlayarak, "Türkiye seninle gurur duyuyor, helal olsun sana" dedi. Bunun üzerine Orgeneral Akar vatandaşları selamlayarak teşekkür etti.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a ziyaretleri sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ