Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bir polisin şehit edildiği silahlı kavgaya 19 gözaltı

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        Adana'da silahlı kavgaya müdahale eden polislerin üzerine ateş açılması sonucu 1 polisin şehit edilmesi, 2'i polis 3 kişinin de yaralanması olayına ilişkin 12 kişi daha gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan 7 şüpheli ile birlikte gözaltı sayısı 19'a yükseldi.

        Adana'nın Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde 4 Ağustos'ta meydana gelen olayda; kahvehanede oturan bir kişi uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmış, saldırgan ise olayın ardından yakalanmıştı. Polis, olay yerinde çalışma yaptığı sırada yaralının akrabaları ile saldırgan yakınları arasında çıkan tartışmada ise olaya müdahale eden polis memurlarına ateş açılmıştı. Olayda kurşunların isabet ettiği polis memuru Mustafa Aksoy ve Osman Altınok ile trafik polisi Mustafa Görengül yaralanmış, Gürengül kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri silahlı kavgaya karışan iki gruptan 12 zanlının daha kimliğini belirleyerek şüphelileri gözaltına aldı. Olayla ilgili, daha önce gözaltına alınan 7 şüpheli ile birlikte gözaltı sayısı 19'e yükseldi. Gözaltına alınan şüpheliler Orhan S., Kemal S., Selim S. ve Mahmut S. ile aralarında husumet bulunan Halit B., Süleyman B., Erdoğan Ö., Süleyman E., Emir E., Can B., Gökay N., Necati Ç., Ümit Y., Hasan B., Erol B., Nurullah T. ve Ufuk Ç., emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı. 18 yaşından küçük olan H.E. ve T.D. ise Adana Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ