Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonunda yeni tutuklamalar

        FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar Türkiye çapında tam gaz devam ediyor.

        KOCAELİ'DE 3 VALİ YARDIMCISINDAN 2'Sİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 2 vali yardımcısı gözaltına alındı, 1 vali yardımcısının yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde açığa alınan vali yardımcılarından Abdulkadir G. ve Adnan Ç'yi gözaltına aldı.

        Ekiplerin, açığa alınan diğer vali yardımcısı Ali Y'yi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        OSMANİYE'DE 1 HAKİM VE 1 SAVCI TUTUKLANDI

        Osmaniye'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 1 savcı ve 1 hakim tutuklandı.Alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan hakim Erdal G. ve savcı Ahmet B. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Burada savcılıkta ifadelerine başvurulan Erdal G. ve Ahmet B, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan, gözaltına alınan savcı Ahmet B'nin, Kadirli ilçesinde düzenlenen "Demokrasi nöbeti" etkinliklerine katıldığı ortaya çıkmıştı. (AA)

        KAPATILAN GEDİZ ÜNİVERSİTESİ KURUCUSU DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından kuyumcu Şeref Sipahi'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 11 iş adamının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün Ege Bölgesi'ndeki para trafiğini yürüttükleri, iş adamlarından topladıkları yüklü miktarda bağışı "himmet" adı altında örgüte aktardıkları iddiasıyla gözaltında bulunan zanlılar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'a verdikleri ifadenin ardından "Silahlı FETÖ üyesi olmak", "örgüte finans sağlamak" suçlamalarından nöbetçi mahkemeye gönderildi.

        Zanlılardan, Sipahi'nin yanı sıra Gökhan Arslan, Bilgehan Şentürk, Muin Altın, Mehmet Yıldız ve Feray Emil tutuklandı.

        5 şüpheli ise haklarında yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı işadamları gözaltına alınmıştı. Aralarında Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara ile İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) Başkanı Resul Seçilmiş'in de olduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

        Kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından olan ve Karşıyaka'daki evinde yakalanan Sipahi'nin mal varlığını devretmeye çalıştığı öne sürülmüştü. (AA)

        SINAVDA YÜKSEK PUAN ÇİFT FETÖ KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

        'Kopya' iddiaları üzerine 2012 yılında ÖSYM tarafından iptal edilen hakimlik ve savcılık sınavında birinci olan avukat A.K ile ikinci olan karısı avukat A.N.K., Amasya'nın Merzifon ilçesindeFETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ÖSYM'nin 4 evli çiftin sınav kağıtlarındaki bire bir aynılığı gerekçe göstererek iptal ettiği hakimlik ve savcılık sınavında 93.5 puan ile birinci olan avukat A.K. ile o dönem Merzifon belediye meclis üyeliği yapan 93.2 puanla ikinci olan karısı avukat A.N.K.'yı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik süren soruşturma kapsamında Merzifon'daki evlerinde gözaltına aldı.

        Çiftin, Suluova'da gözaltına alınan E.G. adlı avukatla birlikte araçla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi. (İHA)

        MANİSA DEMİRCİ'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Demirci ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Demirci Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceden belirlenen bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda gözaltına alınan L.A, S.G. ve R.Y'nin FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları öne sürüldü.

        Şüphelilerden L.A'nın evindeki aramada, örgütsel dökümanın yanı sıra 1 dolar ele geçirildi.

        Sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete getirilen zanlıların işlemleri devam ediyor. (AA)

        KARABÜK'TE 19 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ soruşturması kapsamında 19 polis açığa alınırken, şu ana kadar açığa alınan polis sayısı 192 oldu.

        Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 1 şube müdürü, 2 komiser yardımcısı, 1 başpolis ve 15 polis memuru olmak üzere toplam 19 emniyet mensubu açığa alındı. 15 Temmuz itibari ile Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan personel sayısı ise 192 oldu. (DHA)

        KIRIKKALE'DE 17 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök'ün de aralarında bulunduğu 17 kişi adliyeye gönderildi.

        Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gök, Kırıkkale Belediyesi meclis üyeleri Ziya Akyön ve İsa Güventürk ile FETÖ'nün "il ablası" olduğu öne sürülen Meliha A'nın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. (AA)

        ERZURUM'DA 2 İŞ ADAMI TUTUKLANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 iş adamı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına aldığı iş adamı Nurullah Değer ile iş adamı Cihan Alaftargil'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimlikteki sorgularından sonra zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. (AA)

        AYDIN'DA 372 KİŞİ TUTUKLANDI, 981 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 372 kişi tutuklandı, 981 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 18 Ağustos 2016 saat 16.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 11 cumhuriyet savcısı tutuklanmış olup, 1 hakim göz altında olup, 5 hakim 1 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 19 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakılmıştır, 2 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 104 kişi görevden uzaklaştırılmış, adliye'ye sevk edilen 112 kişiden 64'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 39'i adli kontrol şartıyla toplam 41 kişi serbest bırakılmış, 7 kişi gözaltında olup 6 kişi ise halen aranmaktadır. İlimiz genelinde; 7 Mülki idare amiri, 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 981 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 281 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 317 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 34 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. 7- İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 2 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 58 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 3 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 193 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 7 kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde toplam 609 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kişi hakkında adli işlem yapılmıştır" denildi.

        Örgütün finans kaynaklarına yönelik çalışmalara da yer verilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 699 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 26 şahıs gözaltında, 146 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 302'si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 370 şahıs serbest bırakılmış, 155 şahıs ise halen aranmaktadır 2 kişi ise başka ile sevk edilmiştir. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen; İlimiz Nazilli İlçesi'nde 5, Didim İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, Efeler İlçesi'nde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, Efeler İlçesi'nde 11, Nazilli İlçesi'nde 5, Çine İlçesi'nde 3, Kuşadası İlçesi'nde 2, Germencik İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, İncirliova İlçesi'nde 1, Yenipazar İlçesi'nde 1, Sultanhisar İlçesi'nde 1 ve Buharkent İlçesi'nde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan İlçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 1 adet vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27.07.2016 tarihi itibariyle FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz; Efeler İlçesi'nde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 3 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Etüt Merkezi kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 2 Nazilli İlçesi'nde 2 Söke İlçesi'nde 2 Kuşadası İlçesi'nde 1 İncirliova İlçesi'nde 1 Çine İlçesi'nde 1 olmak üzere toplam 9 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Dershane kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        ÇORUM'DA FETÖ ÜYESİ 134 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da Fethullahçı Terör Örgütü üyesi 134 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Çorum'daki FETÖ soruşturmalarına yönelik açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 15 Temmuz'da Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca girişilen kalkışma sonrasında, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün Çorum yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 244 kişi hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı. 134 kişi hakkında Hakimlikçe tutuklama kararı verildiğini dile getiren Başsavcı Yurdagül, bunların 32 kamu görevlisi şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulandığını bildirdi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında meslek gruplarına göre hakkında işlem yapılanlar şunlar; 1 askeri personel, 1 emekli, 1 emniyet personeli, 3 gazeteci, 6 üniversite personeli, 1 işadamı, çeşitli kurumlarda görev yapan 5 memur, 3 öğretmen 2 esnaf olmak üzere 24 kişi hakkında gözaltı, 1 doktor, 1 sağlık personeli, 1 askeri personel, 2 Cumhuriyet Savcısı, 1 hakim, 3 gazeteci, 3 üniversite personeli, 2 işadamı, 1 kaymakam, 1 memur, 6 öğretmen, 3 esnaf ve 6 sivil hakkında yakalama kararı, 7 doktor, 25 sağlık personeli, 1 askeri personel, 15 Cumhuriyet Savcısı, 13 hakim, 6 emekli, 2 emniyet personeli, 1 imam, 14 adliye personeli, 7 işadamı, 1 kaymakam, 3 memur, 3 mühendis, 20 öğretmen, 13 esnaf ve 3 sivil vatandaş hakkında tutuklama kararı, 1 doktor, 6 sağlık personeli, 1 askeri personel, 5 hakim, 1 emekli, 4 emniyet personeli, 6 adliye personeli, 1 işadamı, 1 vali yardımcısı, 9 öğretmen, 2 esnaf, 2 sivil vatandaş hakkında adli kontrol kararı verilirken 2 emekli, 1 gazeteci, 3 memur, 3 öğretmen, 6 esnaf ve 1 sivil vatandaş ise serbest bırakıldı. (İHA)

        SİİRT'TE 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma ile PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında toplam 13 kişi tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 10 polis memurunun gözaltına alındığı, firari 2 polis için de yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

        Gözaltında bulunan 13’ü polis, 2’si asker olmak üzere 15 kişinin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği belirtilen açıklamada, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 7 polis ve 1 askerin tutuklandığı, 7 kişi hakkında ise adli kontrol kararı alındığı ifade edildi.

        Açıklamada ayrıca, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya milislik, yardım ve yataklık edenlere yönelik yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 5’inin tutuklandığı, 3 kişi hakkında adli kontrol kararı alındığı kaydedildi. (AA)

        ANTALYA KUMLUCA'DA 9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Kumluca'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Geçen hafta düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Aralarında FETÖ'ye bağlı faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görevli öğretmen ve yöneticilerle işadamlarının bulunduğu şüphelilerden 9'u bugün adliyeye sevk edildi. FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddia edilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

        Operasyonda adreslerinde bulunmayan diğer 11 şüpheli ise aranıyor. (DHA)

        İSTANBUL ADLİ TIP KURUMUNDA 50 UZMAN DOKTOR MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

        İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ / PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan profesör ve doktorlardan oluşan 50 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ / PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 50 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Adli Tıp Kurumu'na yönelik FETÖ / PDY operasyonu kapsamında 8 gün önce gözaltına alınan profesör ve uzmanlardan oluşan 63 kişiden 50'si, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi.

        Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorguları yapılan 50 kişinin tamamı, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler.

        Adli Tıp Kurumu'nda yürütülen soruşturma kapsamında Yenibosna'da bulunan kurum yerleşkesinde 30 Temmuz tarihinde arama yapılmıştı.(DHA)

        ISPARTA'DA BİN 284 KAMU GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

        Isparta'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PYD'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında bin 284 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı.

        Isparta'da 560 Milli Eğitim, 318 Süleyman Demirel Üniversitesi, 80 Emniyet Müdürlüğü, 75 İl Müftülüğü görevlisinin ve 2 vali yardımcısı ve 3 ilçe kaymakamının görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

        Öte yandan FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 3 asker de gözaltına alındı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ile 2 astsubay gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Yine FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma dahilinde Isparta Emniyeti'nde görevli aralarında 3. sınıf emniyet amirinin de bulunduğu 11 polis gözaltına alınırken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.Isparta'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PYD'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında bin 284 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı.

        Isparta'da 560 Milli Eğitim, 318 Süleyman Demirel Üniversitesi, 80 Emniyet Müdürlüğü, 75 İl Müftülüğü görevlisinin ve 2 vali yardımcısı ve 3 ilçe kaymakamının görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

        Öte yandan FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 3 asker de gözaltına alındı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ile 2 astsubay gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Yine FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma dahilinde Isparta Emniyeti'nde görevli aralarında 3. sınıf emniyet amirinin de bulunduğu 11 polis gözaltına alınırken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 22 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan öğretmenler adliyeye sevk edildi

        Kocaeli'nin Darıca ve Çayırova ilçelerinde bulunan Fatih Koleji'nde öğretmenlik yapan 22 öğretmen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        FETÖ soruşturması kapsamında Darıca ve Çayırova'da bulunan Fatih Koleji'nde öğretmenlik yapan 22 öğretmen geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 22 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Elleri önden kelepçelenen kişiler adliyeye sevk edilirken adliyenin önünde bulunan yakınlarıyla selamlaştı. (DHA)

        BURSA'DA 2759 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN ALINDI, 297 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa Valiliği, 15 Aralık başarısız darbe girişiminin ardından şehirde 2759 kamu personelinin görevden alındığını, 297 kişinin tutuklandığını açıkladı.

        Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ PYD terör örgütü operasyonlarının sürdüğü hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından başlatılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine yönelik yapılan soruşturma kapsamında, ilimizde 18 Ağustos itibarıyla; 2.759 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, 129 kişi gözetim altına alınmış,297 kişi tutuklanmış, 58 kişi serbest bırakılmış, 139 kişi adli kontrol altında tutulmakta olup, 87 kişi de aranmaktadır."

        Öte yandan Valilik tarafından yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına gizli ibareli gönderilen yazının bazı medya organlarında yayınlandığı hatırlatılarak, "Valiliğimizce kamu kurum ve kuruluşlarına gizli ibareli ve kamu görevlileri ile ilgili idari inceleme yapılması amacı ile gönderilen yazının; ilimizdeki bazı basın ve yayın organlarında yayımlandığı görülmüştür. Valiliğimizin yazısı sadece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili tetkik ve inceleme amaçlı olup, yargısal bir anlam ifade etmemektedir" denildi. (İHA)

        ARTVİN'DE FETÖ OPERASYONU

        Artvin'in Hopa İlçesi'nde FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 2'si öğretim üyesi olmak üzere 3 kişi Gürcistan'a kaçmak isterken yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırılan Doç. M.K, Yrd. Doç. Dr. İ.A ve İ.A'nın babası olduğu öğrenilen H.A dün akşam saat 21.00 sıralarında Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesine bağlı Kazimiye Köyü'nden Gürcistan'a geçmek isterken durumdan şüphelenen köylülerin ihbarı üzerine Kopmuş Piyade Bölüğü ve Hopa İlçe Jandarma komutanlığı'nın düzenlediği operasyonla yakalandı. Kopmuş Piyade Bölüğü ve Hopa İlçe Jandarma komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla H.A Kazimiye köyünde yakalanırken, operasyon esnasında köyden kaçan İ.A ve M.K Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla Sarp Sınır Kapısı bölgesinde yakalanarak gözaltına aldı.

        Hopa Adliyesi'ndeki ilk ifadelerinin ardından Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulan şahıslar, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Tunceli'ye sevk edilecek. Operasyonda zanlıların üzerinde yüklü miktarda dolar, 4 laptop, 2 hard disk ve flaş disk ele geçirildi. (İHA)

        İKİ ESKİ BÜYÜKELÇİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık gözaltına alındı.

        Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı bulunan Babalı ve Fındık ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyetine getirildi.

        Babalı ve Fındık, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine götürülecek.

        Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

        Büyükelçi Babalı, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından görevden alınmıştı. Fındık'ın da merkeze çekilmesinden bir süre sonra görevden alındığı öğrenildi. (AA)

        ÇANAKKALE'NİN AYVACIK İLÇESİNDE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen ve çalıştıkları kurumlarca bir süre önce açığa alınan M.A ve S.A, ev ve ofislerinde yapılan aramadan sonra gözaltına alındı.

        Zanlılar, Ayvacık Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ISPARTA'DA 6 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINDA

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturmasında 4'ü zabıt katibi 6 adliye personeli gözaltına alındı.

        Yalvaç Cumhuriyet Savcısı İsmail Çelik tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Yalvaç Adliyesi'nde görevli 6 personel hakkında gözaltı kararı verildi. İcra Müdürlüğü'nde görevli Kamil Kuşaksız, Bilgi İşlem Sorumlusu Selman Aşçıoğlu ile zabıt katipleri Halit Ercan, Rıfat Ayan, Muhammed Fatih İncekara ve Halit Aydın polis tarafından evlerinde gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler işlemler için polis merkezine götürüldü. (DHA)

        KIRŞEHİR'DE 6 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6 öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurumlardan açığa alınan öğretmenlerden 6'sı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar M.D.K, D.Y, A.K, S.D, S.Ş. ve N.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        DİYARBAKIR'DA ARANAN EMNİYET MÜDÜRÜ DİDİM'DE YAKALANDI

        FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görev yapan ve hakkında göz altı kararı bulunan Emniyet Müdür yardımcısı Didim'e bağlı Akbük mahallesinde Jandarma ve Polisin ortaklaşa çalışması sonucunda yakalanarak göz altına alındı.

        FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görev yapan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Emniyet Müdür yardımcısı Akbük mahallesinde yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre; Anne ve Babası'nın Didim'de ikamet ettiği öğrenilen Emniyet Müdür yardımcısı F.B'nin Didim'de kısa sürede bulunduğu ve ardından Akbük'e geçtiği öğrenildi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi neticesinde F.B adlı şahıs Akbük'te Jandarma ekiplerince göz altına alındı.

        Göz altına alınan Emniyet Müdürü yardımcısının Didim İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sorgulanmak üzere Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi. (İHA)

        BURDUR'DA 24 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan çoğunluğu emniyet müdürü ve komiserlerden oluşan 24 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltına alınan 24 şüpheli, Burdur Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 3. sınıf emniyet müdürü A.U'nun firari olduğu öğrenildi. (AA)

        GAZİANTEP'TE FETÖİLİŞKİSİ TESPİT EDİLEN15 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Gaziantep'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 öğretmenden 15'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17 öğretmen ile 1 öğrenci gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli öğretmenlerden 1'i adli kontrol şartıyla, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özel bir okul öğrencisi de yine mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan öğretmenler Ayhan G., İbrahim C., Halit D., Kazım D., Semir Ç., Şehmus T., Ahmet Ö., Tayüp Ç., Mehmet K., Mustafa K., Tuncay Z., Oğuz D., Muhammet Habipullah Ç., Ziya D. ve Reşit E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.(DHA)

        HATAY'DA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 411 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay Valiliği, darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında il genelinde yapılan operasyonlarda tutuklananların sayısının 411'e çıktığını bildirdi.

        Hatay Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada 15 Temmuz'dan bugüne kadar FETÖ operasyonları kapsamında 3073 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi. Haklarında işlem yapılanlardan 1760'sının görevden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada 23'ü asker, 137'si polis, 60'ı hakim ve savcı olmak üzere toplamda 411 kişinin tutuklandığı, 119 kişinin arandığı 116 kişinin de emniyetteki sorgularının devam ettiği kaydedildi. (DHA)

        ERZURUM'UN AŞKALE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

        Erzurum'un Aşkale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Enver Başaran, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında geçen 12 Ağustos günü gözaltına alınan Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Erzurum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bugün adliyeye çıkarılan 44 yaşında evli 4 çocuk babası Enver Başaran, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. (DHA)

        NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE 5 AKADEMİSYEN, 7 İDARİ PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişiminin ardından açığa alma çalışmaları devam ediyor.

        FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişiminin ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevden almalar devam ediyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEÜ) FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında son olarak 5 akademisyen ve 7 idari personelin daha açığa alındığı açıklandı.

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 20 akademisyen, 11 idari personel açığa alınmış oldu. (İHA)

        DARBECİ ASKERLERİ GİZLEYEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında aranan, biri ağabeyi iki albayın gizlenmesine yardım eden Ömer Gazneli, tutuklandı.

        FETÖ'nün darbe girişiminde önemli rol oynadıkları belirlenen firari askerlerden Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın Konya'da yakalanmasının ardından gözaltına alınan Ömer Gazneli'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Darbeci askerleri gizlenmesine yardım ettiği belirlenen Gazneli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aranan kurmay albaylar Müslüm Kaya ve Nebi Gazneli, 15 Ağustos'ta Konya'da yakalanmıştı. Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli de aynı gün darbeci iki albayın gizlenmesine yardım ettiği gerekçesiyle polislerce gözaltına alınmıştı. Ömer Gazneli'nin evinde arama yapan polis, iki albayın tabancalarını bahçede toprağa gömülü halde bulmuştu.

        Yakalanan firari askerlerin 6 Ağustos'ta Konya'ya geldikleri, Ömer Gazneli tarafından başkasına ait kimlikle kiralanan evde kaldıkları, söz konusu tarihten bu yana dışarıya çıkmadıkları, ihtiyaçlarının Ömer Gazneli tarafından karşılandığı öğrenilmişti. (AA)

        FETHULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ ÜMRANİYE'DE YAKALANDI

        FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Ümraniye'de gözaltına alındı. Selman Gülen'in yakalanmamak için gözlük ve şapka takması ise dikkat çekti.

        Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen gözaltına alındı. Selman Gülen'e ait lüks bir otomobilde yapılan aramada 3 adet telefon, bir adet hard disk, drone ve Gülen'a ait kitaplar ele geçirildi. Yamanlar Koleji mezunu olduğu öğrenilen Selman Gülen'in, Fetullah Gülen'in kardeşinin çocuğu olduğu belirtildi. Selman Gülen'in tanınmamak için şapka taktığı ve bıyık bıraktığı da görüldü.

        Gözaltına alınan Selman Gülen, sorgulanmak üzere Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        İZMİR'İN ALİAĞA İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 25 KİŞİDEN 16'SI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesinde gözaltına alınan 25 kişiden 16'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimin ardından Aliağa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonlarda, örgütün "esnaf yapılanmasında" yer aldıkları iddia edilen kişiler ile "Aliağa ve Menemen imamı" olduğu iddia edilen Dağıstan K. ve örgüt hiyerarşisinde "abla" olduğu belirtilen Meliha T'nin de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

        Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 1'i ifadesinin ardından salıverildi.

        "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olmak” suçundan Aliağa adliyesine sevk edilen 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda sözde "Karşıyaka eyaleti"ne bağlı ilçeler olarak gösterildiği tespit edilen örgütün "Aliağa ile Menemen imamı" olduğu iddia edilen Dağıstan K. de gözaltına alındı.

        Dağıstan K'nin örgüt tarafından "ikiz/eşbaşkan" görevlendirmeyle sözde idaresi altındaki 2 ilçeyi yönettiği, FETÖ'nün bu bölgelerdeki toplantılarını organize ettiği, kurban, himmet ve burs toplama gibi finansal faaliyetlerini de koordine ettiği ileri sürüldü.

        Dağıstan K'nin yanı sıra, operasyonlarda gözaltına alınan örgüt hiyerarşisinde "abla" olarak anılan Meliha T. ve 4 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

        Polis ekiplerinin zanlıların ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda, 17-25 Aralık öncesi ve sonrasına ait "himmet", "burs" ve "kurban bağışı" gibi listelerin de ele geçirildiği, bu listelerde öne çıkan isimler üzerindeki incelemenin de sürdüğü aktarıldı.

        Öte yandan İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan astsubay Emre Mehmet Doğru, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        BİLECİK'TE 2 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre; dün gece Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Gölpazarı Açık Cezaevinde görev yapan Mehmet B. ve Mehmet Ö. gözaltına alındı. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA ARALARINDA POLİS, HAKİM VE SAVCILARIN DA YER ALDIĞI 46 KİŞİ ADLİYEDE

        Şanlıurfa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 35 polis ile 11 hakim ve savcı adliyeye çıkarıldı.

        15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, çeşitli rütbelerdeki 35 polis ile 11 hakim ve savcı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulaması tamamlanan şüpheli, polis, hakim ve savcılar sağlık kontrolünden geçirilip elleri kelepçeli adliyeye götürüldü. Polisin önlem aldığı adliye çevresinde toplanan bir grup ise şüphelilere sözlü tepki gösterdi. (DHA)

        İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli 4 personelden 3'ü tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, geçen hafta gözaltına alınan 4 şüphelinin adliyedeki işlemleri sona erdi.

        Soruşturmayı yürüten savcılık, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen 4 personeli tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

        Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden 3'nün ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verirken, 1 şüphelinin serbest bırakılmasına hükmetti.

        Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 farklı adliye ile İstanbul İdari Mahkemelerde görevli olan 296 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Soruşturmayı yürüten savcılığın, şüphelilerin FETÖ ile bağlantısı olup olmadığını, adliyedeki davalar ve soruşturmalarla ilgili "fuat avni" adlı Twitter hesabına bilgi verip vermediklerini araştırdığı öğrenildi. (AA)

        ERZİNCAN'DA FETÖ İMAMLARININ DA BULUNDUĞU 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Erzincan merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün sözde imamlarının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ'nün Erzincan il yapılanmasını çökertmek amacıyla, sabah saatlerinde Erzincan'ın yanı sıra Kayseri, Gümüşhane ve Erzurum'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        Operasyonda, dini duyguları suistimal ederek, kurban ve kurban derisi bağışı ile "himmet" adı altında para toplayarak örgüte gelir sağladıkları, örgütün sözde mütevelli heyetlerinde görev almış, emniyet, sağlık, eğitim, diyanet, üniversite ve esnaf imamlarının da aralarında bulunduğu 20 zanlı yakalandı.

        Yakalanan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve gözaltına sayısının artabileceği belirtildi.

        Bu kişilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda da bazı bilgisayarlara, bağış makbuzlarına ve örgüte ait kitaplara el konuldu. Aramalarda, bir zanlının evinde de bir adet 1 dolar bulundu.

        Operasyonun, örgütün il yapılanmasına yönelik 26 Temmuz'da yapılan ve 27 kişinin yakalandığı operasyonun devamı niteliğinde olduğu öğrenildi. Söz konusu operasyonda yakalanan 27 kişiden 18'i tutuklanmış, 9'u da mahkemece haklarında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakılmıştı. (AA)

        KONYA'DA VAKIF BAŞKANI FETÖ KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Yedirenk Sanat Vakfının Başkanı Ali Tokul, tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan prodüksiyoncu Tokul, İstanbul'da yakalandı. Konya'ya getirilen, örgütün "imamlarından" olduğu ileri sürülen Tokul, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgüte üye olmak, örgüte finansman temin etmek ve örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmakla suçlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        İZMİR TİRE OPERASYONLARINDA İKİNCİ DALGA

        İzmir'in Tire ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda 2'nci dalga başladı. Tire Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları istihbarat çalışmaları ve gözaltına alınan diğer zanlıların ifadelerine göre titizlikle sürdürdükleri operasyonlarda sıra örgütün "ablalarına" geldi.

        Sabaha karşı 05.30'da, 32 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün ablaları olduğu öne sürülen 20'si bayan toplam 26 kişi göz altına alındı. Ele geçirilen çok sayıda dijital materyal ile örgüte ait dini içerikli yasak yayına el konuldu. 3'ü bayan toplam 5 zanlının firari olduğu öğrenildi.

        15 Temmuz'dan buyana Tire Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ev, iş yeri, araç, okul ve öğrenci yurtları olmak üzere toplam 250 noktaya baskın yapıp, aramalar gerçekleştirdi. Göz altına alınan zanlılardan 49'u tutuklanırken, 27 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü personeli ise yaklaşık 1 aylık aradan sonra 15 Temmuz öncesi normal mesai saatlerine döndü. (İHA)

        ISPARTA'DA FETÖ DARBE GİRİŞİMİ KAPSAMINDA 3 RÜTBELİ GÖZALTINA ALINDI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ile 2 asker gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmasını sürdürüyor.

        Ekipler bu kapsamda Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda görevli 1 yarbay ile 2 astsubayı gözaltına aldı. (AA)

        TEKİRDAĞ VALİ YARDIMCISI ŞEMSETTİN ERKAYA SERBEST BIRAKILDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Vali Yardımcısı Şemsettin Erkaya, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Vali yardımcısı Erkaya, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Misafirhanede kalan Erkaya'nın makam odasında ve kaldığı yerde aramalar yapan ekipler, emniyetteki işlemlerin ardından kendisini adliyeye sevk etti.

        Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Erkaya, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. (AA)

        BALIKESİR'DE GÖZALTINA ALINAN 53 KİŞİDEN 24'Ü TUTUKLANDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, sözde "asker imamları" ve çeşitli rütbelerde askerlerin de aralarında bulunduğu 53 kişiden 24'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün sözde "asker imamları" olduğu belirlenen 24 kişiyi yakaladı.

        Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 30 bin dolar ve 36 bin 750 lira himmet parası ve bol miktarda dijital doküman ele geçirildi.

        Soruşturmayı derinleştiren ekipler, ayrıca 6 sözde örgüt imamı ve bu kişiler vasıtasıyla orduya sızdığı değerlendirilen çeşitli rütbelerde 23 askeri gözaltına aldı. Söz konusu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 34 bin 500 lira "himmet" parası ve bol miktarda dijital materyale el konuldu.

        Operasyonlarda gözaltına alınan 53 kişiden 24'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 29 kişinin ise emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        ESKİŞEHİR ÇİFTELER'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde örgütün kadın imamlarına yönelik operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından ilçede belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, FETÖ'ye bağlı özellikle kadın yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Aralarında kadın imamlarında bulunduğu ve çeşitli iş kollarında çalışan Şahin B., Yasin S., Abdullah S., Ceyhan S., Abdil Ç., Fevzi A., Ayhan D., Nadir Y., Arzu S., Ruhiye Ö., Fikriye U. ve Meryem Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde çok sayıda örgüte ait dokümanlar ele geçirildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, operasyonların devam ettiği öğrenildi.

        Öte yandan, diğer illerde yürütülen operasyonlar kapsamında Eskişehir'de aralarında avukat Selamet Ş.'nin de bulunduğu 5 kişi yakalanarak operasyonları yürüten illere teslim edildiği öğrenildi. (İHA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİN 13 YÖNETİCİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütüğü soruşturma kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Şubesi'nin gözaltına alınan 13 yöneticisi adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi'nin 13 yöneticisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde arama yapan polis döküman ve bilgisayara el koydu. Bir süre önce kapatılan derneğin bir arazisinin 17 Mart'ta 5 milyon liraya satılarak gelirin FETÖ'ye aktarıldığı ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Nevzat Borinli ve yöneticiler Musa A., Vasib B., Tuncay K., İsmail A., Şenol G., Ahmet G., Erol Ç., Mustafa A., Aydın A., Salih A., Hayrettin S. ve Osman S. adliyeye sevk edildi. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir Barosu avukatlarından Oğuz Ç. ve mağaza çalışanı Murat B. tutuklanarak E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Sulh Ceza Hâkimliğine tutuklama talebi ile sevk edilen avukat Metin. Ö ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgilere göre mağaza çalışanı olan Murat B.'dan ise bylock şifresinin çıktığı öğrenildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA FETÖ KAPSAMINDA 9 KİŞİ ADLİYE'YE GETİRİLDİ

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında 3'ü kadın 9 şüpheli adliyeye getirildi.

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen 3'ü kadın 9 şüpheli Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye çıkarılan 9 şüphelinin Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermeleri bekleniyor. (İHA)

        ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ OPERASYONU: 20 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Anadolu Üniversitesi'nde aralarında örgütün imamının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından ilçede, sabah 07:30'da FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Eskişehir'in yanı sıra Afyonkarahisar, Batman, Kırşehir, İzmir, Manisa, Uşak ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgüt imamı olduğu öğrenilen 1 tekniker ile 1 profesör, 4 araştırma görevlisi, üniversitenin çözümleyicisi olduğu öğrenilen 4 bilgisayar işletmeni, 5 araştırmacı, 1 sekreter, 2 tekniker, 2 şef, 1 kısmi zamanlı öğrenci olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 27 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 27 polis adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube müdürü Mehmet Kul, Emekli Emniyet Amiri Veli Öztürk, Komiser Yardımcıları Coşkun Ceylan, Enes Helli, Hamit Binbuğa, Mehmet Mustafa Soylu, Muhammet Kararkuş, Mustafa Aşçı, Mustafa Emirhan Kahraman, Nihat Bedirhanbeyoğlu, Savaş Akyol, Yusuf Çilingir, polis memurları Abdullah Kararkurt, Atilla Tuna,Emrah Köse, Fatih Mehmet Yiğit, Gül Nihal Dirik, Hayati Hennep, Murat Köseoğlu, Nurullah Topal, Osman Canatan, Ömer Faruk Çölbeyi, Selim Bahçeci, Selma Kiremit, Yunus Akkurt, Yücel Engin ve Mahmut Sami Ersen adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ORDU ÜNYE KAYMAKAMI GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ile 4 avukat gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Demir ile 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ev ve iş yerlerinde gözaltına alınan şüpheliler Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından emniyete götürdü.

        Demir ile 4 avukatın sorguları sürüyor. (AA)

        TEKİRDAĞ MERKEZLİ 8 İLDE 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında örgütün mali yapılanmasına yönelik Tekirdağ merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

        Operasyon kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 56 kişiye yönelik Ankara, İstanbul, Bilecik, Düzce, Bursa, Erzurum, Malatya ve Tekirdağ'da yaklaşık 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Söz konusu ev ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, aralarında iş adamları ve dernek yöneticilerinin bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı.

        Operasyon kapsamında arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        DÜZCE ESKİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı.

        Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı. Ev ve işyerinde arama yapılan Ekrem Yiğit'in İzmir'de özel bürosunda avukatlık yaptığı öğrenildi. Polis ekiplerince yakalanan Yiğit'in Düzce'ye getirilmesi bekleniyor. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Eskişehir'de adli personel olduğu öğrenilen 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda FETÖ'ye bağlı adliyede görevli 5 ceza infaz memuru, 7 zabıt katibi, 1 icra müdür yardımcısı, 1 memur, 1 aday hakim ve 1 elektrik teknisyeni yakalanarak gözaltına alındı.

        Gözaltında bulunan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN DANIŞMANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Karaaslan ile 14 avukat adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir süre önce avukatlara yönelik operasyon düzenlendi.Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, 14 avukat gözaltına alınmıştı.Hakkında 'yakalama müzekkeresi' çıkarılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Karaaslan ise 13 Ağustos'da savcılığa giderek teslim oldu. Emniyet Müdürlüğü'nde bugün sorguları tamamlanan Başkan Danışmanı Karaaslan ile 14 avukat, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sıkı güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        KARS'TA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 255 KİŞİ TUTUKLANDI

        5 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları düzenlendi. Kars'ta da bu FETÖ operasyonları kapsamında çok sayıda sivil ve bürokrat gözaltına alındı. 15 Temmuz-15 Ağustos arası bir aylık dönemde Kars'ta aralarında vali yardımcıları ve savcıların da bulunduğu 553 kişi gözaltına alındı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 11 hakim ve savcı, 1'i emniyet müdürü 38 polis, 2'si tuğgeneral 140 asker, 32 öğretmen, 4 öğretim görevlisi, 3 memur, 1 sağlık teknisyeni ve 23 sivil olmak olmak üzere 255 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 68 kişi serbest bırakılırken 202 kişi de adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

        Şüphelilerden 28 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Öte yandan firari 21 isme yönelik arama çalışmalarınınsa sürdüğü belirtildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ÇORUM İSKİLİP KAYMAKAMI TUTUKLANDI

        Çorum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İskilip Kaymakamı 35 yaşındaki Şuayip Gürsoy, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Çorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. FETÖ üyelerinin aralarında kullandığı 'Bylock' isimli programı kullandığı tespit edilen kaymakam Şuayip Gürsoy, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        BURSA'NIN ORHANGAZİ İLÇESİNDE GAZETE SAHİBİ TUTUKLANDI

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir yerel gazete sahibi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 15 Temmuz gecesi sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan yerel gazete sahibi İ.A'nın sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        MUĞLA FETHİYE'DE 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi.

        Fethiye'de yürütülen FETÖ/PYD soruşturma kapsamında T.G., M.S.İ., İ.Ç., E.E., Ü.Ü., A.K., Ş.Ç., Ö.G., M.S., C.E., A.E., N.G., Y.T., M.A. ve M.K. polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan, aralarında doktor, avukat ve esnafın bulunduğu 15 kişi, otobüse bindirilip, Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak adliyeye getirilen şüphelilerin savcılıkta ifadelerinin alınmasına başlandığı bildirildi. (DHA)

        BURDUR'DA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Burdur'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 10'u tutuklandı.

        Burdur'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında 5'i doktor, 1'i eczacı toplam 13 kişi geçen hafta gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında 4 doktorun da bulunduğu 10'u FETÖ/PDY'ye finans sağlamak ve yönetici olmak iddialarıyla tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Burdur'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bugüne kadar tutuklananların sayısı 92'ye ulaştı. (DHA)

        SAMSUN'DA FETÖ DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun'da 26 emniyet mensubuyla 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile Bafra, Çarşamba ve 19 Mayıs ilçelerinde operasyon düzenlendi.

        150 polisin katıldığı operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda bilgisayar, sabit disk ve dokümana el konuldu.

        Operasyonda 4. sınıf emniyet müdürleri Ziya Bulgurcu, Recep Arslan, Abdurrahman Mankan, Fikret Süydünlü, Mehmet Öztürk, Selahattin Yavuz, Kadirali Köse ve Ramazan Ünal, komiserler Serdar Dereli, Orhan Geçgel, Özgür Gider, Osman Kuzucu, Davut Yüce, Mesut Bıyıklı, Ahmet Bektaş, Murat Çelik, Mehmet Arslan, Selahattin Karaca, İhsan Mahrap, Canip Galip Yavaşoğlu, Fatih Pehlivan, İsa Sağır, Hakkı Başkaya, Fatih Aksoy ve Tuncay Yılmaz, polis memuru Ali Bayraktar ile öğretmen Levent Ay ve Turan Sarıçobanoğlu gözaltına alındı. (AA)

        YENİŞEHİR'DE 60 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Bursa'nın Yenişehir ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında 60 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Yetkililerden edinilen bilgiye göre, FETÖ soruşturmasında 60 kamu personeli açığa alındı. Bunların içinde Sulh Ceza Hakimi A.K. ile 9 kamu personeli tutuklandı. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde yeni görevden almalar olabileceğini belirtti. (İHA)

        MARDİN'DE FETÖ ABLA VE ABİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mardin merkezli 11 ilde FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13'ü kadın 21 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin arasında örgütün "İl, eğitim, sohbet ve ev ablaları ile abileri" de bulunuyor.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13'ü kadın toplam 21 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında örgütün "İl, eğitim, sohbet ve ev ablaları ile abileri" de bulunduğu öğrenildi. Örgütün "Ablaları ve abileri" oldukları belirtilen şüphelilerin kermes, himmet, kurban, zekat ve bağış gibi etkinliklerden gelir elde ettikleri, toplanan geliri ise örgütün kurduğu sermaye şirketleri ile örgüt mensuplarının şirketlerine yönlendirerek, aklama faaliyetinde bulundukları öne sürüldü. Şüphelilerin ayrıca örgüte insan kaynağı sağladıkları iddia edildi.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra şifreli 1 dolarların da bulunduğu belirtildi. (İHA)

        İZMİR'DE 38 POLİS SERBEST BIRAKILDI

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, geçen 18 Temmuz'da açığa alınan 203 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kararın ardından 13'ü emniyet müdürü, 46'sı amir olmak üzere 184 polis gözaltına alındı. 5 Kişi emniyetten serbest kalırken, işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 140 emniyet mensubundan 97'si tutuklandı, 43'ü adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Bu operasyon kapsamında gözaltında bulunan 38 polis de işlemlerin tamamlanması ardından dün (çarşamba) adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 38 polis, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiri konularak serbest bırakıldı. Firarda olan polislerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi. (DHA)

        TUTUKLANAN TERME KAYMAKAMI SERBEST BIRAKILDI

        Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 13 Ağustos'ta tutuklanan Terme Kaymakamı İlyas Gün'ün avukatının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu dün akşam serbest bırakıldı. Kaymakam Gün, tutuksuz yargılanacak.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldıktan sonra da gözaltına alınan ve 13 Ağustos'ta da tutuklanarak cezaevine konulan Terme Kaymakamı İlyas Gün'ün avukatı karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren üst mahkeme, Gün'ün tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Kararın ardından İlyas Gün, dün akşam serbest bırakıldı. (DHA)

        İlyas Gün
        İlyas Gün

        AMASYA'DA 10 POLİSE FETÖ/PDY GÖZALTISI

        Amasya'da süren FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında 10 polis gözaltına alındı.

        İl genelindeki Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik süren soruşturma kapsamında harekete geçen Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri sabah saatlerinde 10 polisi gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan 10 personel Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararnameler kapsamında ilde görevli 10 polisin meslekten ihraç edildiği öğrenildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 10 ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 adliye çalışanından 10'u tutuklandı.

        Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 adliye çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 17 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök'ün de aralarında bulunduğu 17 kişi adliyeye gönderildi. (AA)

        ANTALYA DEMRE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aynı aileden 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden serbest bırakılan anne ve babanın öğretmen kızı tutuklandı.

        Demre'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan Demre merkez Bayrakçı Cami imamı 47 yaşındaki Muhammed Çatıkkaş ile eşi 44 yaşındaki Halide Çatıkkaş ve İstanbul'da bir ortaokulda öğretmen olarak görev yapan kızları 23 yaşındaki Kevser Çatıkkaş, gözaltına alındı. Polis merkezinde sorguları tamamlanan aile adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliği tarafından Muhammed ve Halide Çatıkkaş adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Kevser Çatıkkaş ise tutuklandı.

        Demre'de bugüne kadar FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 15'e yükseldi. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 34 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş’ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan, aralarında adliye katibi ve cezaevi görevlilerinin de bulunduğu 42 kişiden 34'ü tutuklandı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Silahlı örgüt üyesi olmak ve resmi belgede sahtecilik" suçları kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 42 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Elbistan, Afşin ve Göksun ilçe adliyeleri ile Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli 42 personelden adliyeye sevk edilen 34 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturmada, adli personelin mesleğe giriş yazılı sınavında usulsüzlük yapıldığı, yazılı sınavı kazanmayan bir kısım personelin başarılı sayıldığının tespit edildiği belirtildi. (AA)

        FETÖ'NÜN SANAT İMAMI TUTUKLANDI

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalanan Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, film yapımcısı ve yazar Ali Tokul, tutuklandı. Tokul'un, daha önce örgütün Konya, Kazakistan ve Avusturya imamlığını yaptığı ileri sürüldü. (DHA)

        AKSARAY'DA 25KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 32 kişiden 25'i yakalandı. (AA)

        ADIYAMAN BELEDİYESİ'NDE 16 MEMUR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Adıyaman Belediyesi'nde görev yapan 16 memur FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman Belediyesi'nden 16 memur açığa alındı. Belediye tarafından kurulan kurul tarafından yapılan inceleme sonrasında, 16 kişi açığa alındı. Açığa alınanlar içerisinde işçiler bulunmuyor.

        Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'da açığa almalar ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, "Bu gün FETÖ soruşturması kapsamında, Adıyaman Belediyesinin bazı çalışanlarını açığa aldık. Bu arkadaşlarımızı hemen örgüt üyesi olarak damgalamak yanlış olur. Bizim görevimiz en küçük bulgu olanlar da dahil olmak üzere haklarında soruşturma başlatmaktır. Takdir üst komisyon ve Bakanlıktadır. Belki bunlardan bir çoğu görevlerine geri dönecektir. Soruşturma kapsamında olmayanlar hakkında da elinde ciddi bilgi ve belge bulunanlar varsa bana özel mesaj atabilir. Ama şahsi meselelerimizi bu konuya alet yapmayalım" ifadelerini kullandı. (İHA)

        MARMARİS AKSAZ MERKEZ KOMUTANI TUTUKLANDI

        Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aksaz Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Aytunç Kan tutuklandı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması çerçevesinde yürüttüğü soruşturma kapsamında Marmaris'te polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Deniz Piyade Albay Aytunç Kan, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Kan, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Ankara'ya gönderildi. (AA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 30KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlar sürüyor.

        Polis ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 77 kişiyi gözaltına almak için daha önce belirlenen adreslere şafak vakti operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında örgüt imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. (İHA)

        BURSA'DA 22 BÖLGE SORUMLUSU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlarla gözaltına alınan, örgütten maaş alıp 'imam' diye anılan 22 bölge sorumlusu adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar Bursa'da da hız kesmeden sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon kapsamında çoğu ilçelerde görevli olan 22 örgüt imamı gözaltına alındı.

        Örgütten maaş aldıkları bilinen bölge yöneticileri emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

        İstanbul'da FETÖ/PDY operasyonu; çok sayıda gözaltı kararı var. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul genelinde önceden belirlenmiş 100'ün üzerinde adrese baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Kağıthane ve Pendik'deki operasyonda, baskın yapılan adreslerde polis uzun süre arama yaptı. (DHA)

        AKSARAY AGAÇÖREN KAYMAKAMI TUTUKLANDI

        Aksaray'da 5 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ağaçören İlçe Kaymakamı Erkan Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Operasyon 5 gün önce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince yapılmış, ilçe kaymakamı Yılmaz polis tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusunun ardından dün mahkemeye çıkarılan Kaymakam Yılmaz, sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz
        Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz

        İSTANBUL'DA100'E YAKIN ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ

        İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başta Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        Söz konusu ev ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, bazı şüphelileri gözaltına aldı.

        Operasyon kapsamında arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        UŞAK'TA CUMHURİYET SAVCISI TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün tutuklandı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Özgün, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Uşak Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün
        Uşak Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün

        Özgün, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım etmek" suçlarından tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında açığa alınarak, hakkında soruşturma izni ve gözaltı kararı verilen Özgün'ün yakalanması için emniyette özel ekip oluşturulmuştu. Polis ekipleri, 18 gündür aranan Özgün'ü kent merkezinde yakalamıştı. Üzerinden 370 lira ile bir otobüs bileti çıkan Özgün'ün adliyedeki odasında yapılan aramalarda, biri 12, diğeri 3 olmak üzere 15 terabaytlık özel veri depolama cihazı bulunmuştu. Özgün'ün, network ağları ile cihazlardan veri toplamak için adliyedeki odasına özel internet hattı çektiği iddia edilmişti. (AA)

        ADANA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkartılan aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 39 kişiden 9'u tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, çeşitli tarihlerde gözaltına alınan, aralarında gardiyanların da bulunduğu 39 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 19'u savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, 20 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan sanıklardan 9'u tutuklandı, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        AYDIN NAZİLLİ SAVCISI TUTUKLANDI

        Aydın'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan Nazilli Savcısı Ramazan Ünal tutuklandı.

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında geçen hafta açığa alınan 648 hakim-savcıdan biri olan Nazilli savcısı Ramazan Ünal, bir esnaf ve bir öğretmen sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Ramazan Ünal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        İsimleri açıklanmayan bir esnaf sorgusunun ardından serbest bırakılırken, öğretmen ise tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Öte yandan İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında aranan bir hakimin Aydın'da gözaltına alındığı öğrenildi. İsmi açıklanmayan hakim, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. (DHA)

        KARABÜK'TE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, darbe girişimine yönelik soruşturmada gözaltına alınan avukat Ufuk Nalbant, öğretmenler İbrahim Gündoğdu ve Zafer Akıncı, özel dershane çalışanı Erkan Coşkun ve Kadriye Sarıkaya adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan, daha önce yine FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı D.M.D. ile öğretmen F.K, esnaf A.A, M.Y.M ve A.G, kapatılan özel bir okulun müdürü H.U. ve eğitim kurumu personeli H.S. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        İSTANBUL'DA 3 ADLİYE PERSONELİ TUTUKLANDI

        İstanbul Adalet Sarayı'nda FETÖ yapılanmasına yönelik 5 Ağustos'ta gözaltına alınan 3 adliye personeli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından tutuklanması istemiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 293 kişinin emniyetteki gözaltı işlemleri devam ediyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        DÜZCE'DE 3 KOMİSER VE 7 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 komiser ve 7 polis memuru adliyeye sevk edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülen 3 komiser ile 7 polis memuru Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadeleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ESKİ AK PARTİ İL BAŞKANI VE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve kardeşi Mesut Kılıç gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, eski AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve kardeşi Mesut Kılıç'ı yakaladı.

        Gözaltına alınan Kılıç kardeşler, sorgu ve işlemleri için emniyete götürüldü.

        Soruşturma çerçevesinde, savcılıkça hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilen 23 ve 24. dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın da arandığı belirtildi. (AA)

        TRT'YE GİREN DARBECİ YOZGAT'TA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TRT binasına giren darbeci askerlerin yayını kesmesi için yanlarında getirdiği öne sürülen sivillerden Niyazi Akalın tutuklandı.

        Yozgat Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Boğazlıyan Adliyesine götürülen zanlı, savcılık sorgusundan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Mahkeme tarafından tutuklanan Akalın, Boğazlıyan Cezaevine konuldu.

        TRT binasına giren darbeci askerlerin yayını kesmesi için yanlarında getirdiği ileri sürülen sivillerden Akalın, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri ekiplerince düzenlenen operasyonda dün Yenifakılı ilçesinde yakalanmıştı.(AA)

        PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDE TOPLAM 5 MEMUR AÇIĞA ALINDI

        Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile FETÖ soruşturması kapsamında bir memurun daha açığa alındığı duyuruldu. Belediyede açığa alınan son memurla görevden uzaklaştırılanların sayısı 5'e yükseldi.

        Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: " Darbe Teşebbüsü nedeniyle 23.07.2016 tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137. Maddesine istinaden; FETÖ/PDY terör örgütüne irtibatı tespit edilen belediyemizde çalışan 1 memur daha açığa alınarak yasal işlem başlatılmıştır. Pamukkale Belediyesi içerisinde süreçte açığa alınan ve yasal işlem başlatılan memur sayısı 5'e yükselmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatları olabilecek kişiler hakkında incelemeler, kurumlarla irtibatlı bir şekilde sürdürülmektedir" (İHA)

        DİYARBAKIR'DA TUTUKLANAN POLİS SAYISI 141'E YÜKSELDİ

        Diyarbakır'da, darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şimdiye kadar mahkemeye çıkartılan toplam 141 polis tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şimdiye kadar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli ve aralarında emniyet müdürleri ile amirlerinde bulunduğu toplam 141 polisin tutuklandığı bildirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan ve tutuklanan polislerden büyük kısmının Emniyet'ten atıldığı öğrenildi. (DHA)

        MERSİN'DE 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eğitimci, iş adamı ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 19 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan, eğitimci, iş adamı ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu biri kadın 19 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece, "silahlı terör örgütüne üye olma ve terörizm finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        DEVELİ BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI RECEP ÖZKAN TUTUKLANDI

        Develi'de 15 Temmuz'daki FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı, 1 kişi de serbest bırakıldı.

        Aralarında Belediye Eski Başkanı Recep Özkan'ın da bulunduğu, Mustafa Çimen, Mustafa Kalfaoğlu, Nuh Kalfaoğlu, Yaşar Şengül, Mustafa Fatih Demirci, Mustafa Zengin, Mithat Harman , Eski Belediye İmar Müdürü Kozan Karataş

        tutuklanarak Nevşehir ceza evine gönderildi. Aynı soruşturmada gözaltına alınan Ahmet İlecan ise serbest bırakıldı. (İHA)

        ZONGULDAK'TA FETÖ SORUŞTURMASINDA 180 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak OHAL Bürosu tarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY örgütünün Zonguldak ve çevre illerdeki emniyet yapılanmasının tamamen çökertildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında 180 kişinin tutuklandığı açıklandı.

        Zonguldak Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Valilik OHAL Bürosu'nun FETÖ/PDY'ye yönelik açıklamasını yayınladı. Açıklamaya göre Zonguldak'ta 37 adli personel, 16 askeri personel ve 50'si emniyet personeli olmak üzere toplamda 180 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Bölge imamının da yakalandığı ve tüm örgütsel yapının deşifre edildiği ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:

        "15.07.2016 akşamı ülkemizdeki anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından, ilimizde kolluk kuvvetlerimizce yürütülen çalışmalar bir önceki basın açıklamasında kamuoyuna duyurulmuştu. Devam eden süreçte bugüne kadar; 37 Adli personel, 16 askeri personel, 50 si Emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişi tutuklanmıştır. Yine ilimizde yürütülen çalışmalar sonucunda; FETÖ/ PDY örgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş, Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, (Polis Memuru, Komiser Sınıfı, Emniyet Müdürleri Sorumlu İmamları dâhil) ile Bölge İmamı da yakalanmış, tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir. Bu kapsamda; 17 emniyet müdürü (15'i tutuklu), 3 emniyet amiri (tutuklu), 22 komiser sınıfı (14'ü tutuklu), 21 polis memuru (18'i tutuklu) olmak üzere 63 emniyet hizmetleri personeli hakkında adli işlem başlatılmıştır."

        Ayrıca yapılan açıklamada Kdz. Ereğli ilçesinde yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan 200 bin Amerikan dolarının ele geçirildiğinin yer aldığı belirtildi. OHAL Bürosu'nda yapılan açıklama, "Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmış olup, detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır. Ayrıca; Kdz. Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalar sonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde; 200.000 Amerikan Doları, 60 Adet çeşitli evsafta altın bilezik, Bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE 21'İ ASKER, 39 KİŞİ GÖZALTINDA

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 21'i asker 39 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri,FETÖ bağlantılı 8 dernek ve vakıf yöneticisi, 6 imam ve 21 asker ile örgüt yapılanmasında "adliye imamı" olarak adlandırılan 4 kişiyi gözaltına aldı.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        KAYSERİ'DE 300 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 BİN MEMUR AÇIKTA

        Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, darbe girişiminden bu yana başlatılan FETÖ/PYD operasyonları kapsamında yaklaşık 300 kişinin tutuklandığını kamu, kurum ve kuruluşlarında 2 bine yakın açıkta bulunan ve haklarında adli ve idari soruşturma sürdürülen memur olduğunu açıkladı. (DHA)

        ANTALYA'DA CAMİ VE KURUM İMAMLARI OPERASYONU: 40 GÖZALTI

        Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde düzenlenen operasyonda 10 cami imamı ile aralarında kurum imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda görevli maaşlı İmamların, aynı zamanda örgütlerin mahalle imamlığını da yaptıkları, Fetullahçı Terör Ögütü'ne (FETÖ) camilerden ve görev yaptıkları mahallelerden adam devşirip himmet topladıkları tespit edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından dün gece kent merkezinde 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Cami imamlarına yönelik düzenlenen ilk operasyonda 10 imam gözaltına alındı. İmamlara ait ev ve lojmanlarda yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar bulundu.

        Devletten maaş alan cami imamlarının FETÖ'ye görev yaptıkları cami ve mahallelerden adam devşirdikleri ve örgüt için himmet topladıkları iddia edildi. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler , parmak izi alındıktan sonra gözaltı merkezlerine götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin alınması işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

        Kurum imamlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Diğer taraftan yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından aynı gece eş zamanlı ikinci operasyon ise kurumlara yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Antalya PTT Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı ,Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, AFAD Antalya İl Müdürlüğü, , Tapu kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ve İş Kurumu'nda görevli, aralarında kurum imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerle birlikte 1 dolarlar, FETÖ'ye ait kitaplar, himmet belgeleri ile kriptolu görüşme programları ele geçirildiği bildirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere gözaltı merkezlerine götürüldüler. (İHA)

        KIRKLARELİ'DE 14ADLİYE ÇALIŞANITUTUKLANDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 adliye personelinden 14'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince "hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "terör örgütüne üye olmak", "dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık" ve "terör örgütüne finansman sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alınan 23 zanlının savcılıktaki sorguları tamamlandı.

        Ceza infaz koruma memurları, zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu şüphelilerden Y.K, Y.G, Y.A, S.Ç, O.G, G.E, N.B.E, M.C, M.E.D, F.U, H.A, F.Ş.G, A.Ç. ve A.U, mahkemece tutuklandı. Diğer 9 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        "Adliye ve ceza infaz kurumu imamı" oldukları belirtilen H.A. ve O.G'nin, "himmet" ya da "bağış" adı altında evlilerden 100, bekarlardan ise 125 lira topladıkları tespit edildi. Bu şüphelilerin, para topladıklarını itiraf ettiği öğrenildi.(AA)

        KÜTAHYA'DA 9 EMNİYET MENSUBUADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ali Aygün, Emniyet Amiri Abdullah Meşe, komiserler Ercüment Arslan ve Ahmet Vilut, komiser yardımcıları Ahmet İdinak, Hasan Orhan, Fatih Mehmet Akarsu ve Ali Sak ile polis memuru Bekir Çiğdem'i gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Bu arada Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan Emniyet Amiri Hasan Güler'in Kilis'te yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi. (DHA)

        BALIKESİR'DE ARALARINDA KATİPLERİN DE BULUNDUĞU 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan, aralarında adliye katibi ve cezaevi görevlilerinin de bulunduğu 41 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 41 kişinin sorguları tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3 adliye katibi, 9 gardiyan ve örgüt yapılanmasında "adliye imamı" olarak adlandırılan 2 kişi tutuklandı. 27 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 22 KİŞİ TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında asker, polis, gazeteci ve adliye personelinin de bulunduğu 46 kişiden 22'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 46 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan ve aralarında asker, polis, gazeteci ve adliye personelinin de bulunduğu 46 zanlıdan 22'si tutuklandı, geri kalan 24 kişi ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı. (AA)

        AZERBAYCAN'DA 50 AKADEMİSYEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Azerbaycan'da FETÖ'yle bağlantısı bulunan Kafkas Üniversitesinin devlet kontrolüne alınmasının ardından 50'ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildi.

        15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Azerbaycan'da da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar artarak devam ediyor. Operasyonlar ilk etapta örgütün medya ve eğitim alanındaki kuruluşları üzerinde yoğunlaştı. Eğitim alanında son olarak FETÖ/PDY'yle bağlantısı tespit edilen Kafkas Üniversitesi, devlet kontrolüne alınarak Bakü Yüksek Petrol Okulu'na devredilmişti. Bakü Yüksek Petrol Okulu'ndan yapılan açıklamada ise Kafkas Üniversitesi'nde görev yapan 50'ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildiği bildirildi.

        FETÖ'nün yurt dışında ilk yapılandığı ülkelerden olan Azerbaycan'da 1991 yılından beri faaliyette bulunan Zaman-Azerbaycan gazetesi ve internet sitesi de geçen ay kapatılmıştı. Hain darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ABD'de röportaj yapan ve bu röportajı yayınlayacağını duyuran ANS televizyonu da Milli Televizyon ve Radyo Şurası'nca kapatılmıştı. (İHA)

        FETÖ'YE MADDİ DESTEK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) maddi destek sağladıkları iddiasıyla AKFA Holding ve holdinge bağlı 51 şirket ile A101 market zincirinin sahibi, ortakları ve çalışanlarına yönelik dün operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 113 şüpheliden 90'ı yakalanarak gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanlar arasında AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, eşi Yeliz Aktaş, A101 marketler zinciri Yeni Mağazacılık A.Ş'nin sahibi Turgut Aydın ve İhlas Holding'in CEO'su Cahit Paksoy'un bulunduğu öğrenildi. Aranması bulunan 23 kişinin ise yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. (DHA)

        DÜZCE'DE FETÖ SORUŞTURMASINDA 10 POLİS ADLİYEDE

        Düzce'de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 3 komiser ile 7 polis memuru adliyeye sevk edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 3 komiser ile 7 polis memuru geçtiğimiz günlerde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildiler. (DHA)

        TOKAT'TA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tokat'ta FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda adli makamlara sevk edilen 22 kişiden 18'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda aralarında şube müdürü ve komiserlerin de bulunduğu çok sayıda emniyet görevlisinin yanı sıra esnafların da yer aldığı 22 kişi adli makamlara sevk edildi. Gözaltına alınanlardan S.M, A.T, H.S, Ş.G., A.C., Ş.K., N.E., G.K., M.T., M.K., M.D., S.K., E.B., H.K., Ö.F.Ş., Ş.A., R.T.Y. ve A.C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.Ş, Ü.A., E.İ. ve M.M. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        AMASYA'DA 15 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'da il merkezi ve ilçelerde Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 15 adliye personeli gözaltına alındı.

        Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri soruşturma kapsamında belirtilen kişileri gözaltına aldıktan sonra ev, araç ve iş yerlerinde arama yaptı.

        Gözaltına alınan kişiler Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        ISPARTA'DA 11 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Isparta Emniyet Müdürlüğünde görevli 11 polis, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında 3'üncü sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 11 polisi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. (İHA)

        AYDIN NAZİLLİ'DE 140 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nazilli'de devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir ayda 450 kişiyi gözaltına aldı. 140 kişinin tutuklandığı operasyonlarda 490 evde arama yapıldı.

        Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 10 günde aralarında asker, polis, hakim, savcı, mühendis, öğretmen, doktor ve iş adamlarının bulunduğu 450 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan bazı isimler ise serbest bırakıldı. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un da bizzat takip ettiği operasyonlar kapsamında 140 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Operasyonlar kapsamında ilçede 3 yıl görev yapan Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Ekipler ayrıca Karpınar'ın evinde arama yaptı. Nazilli'de 13 Eylül 2012-22 Ocak 2014 tarihleri arasında İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Karpınar, daha sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü Basın ve Yayın Şube Müdürü olarak atanmış ve Merkez Müdürü olarak görev yapıyordu.

        Nazilli'de bakanlıktan gelen talimat üzerine harekete geçen yetkililer, çeşitli okullarda görev yapan ve Aktif Eğitim Sendikası'na üyeliği bulunan 84 öğretmeni açığa aldı. Gözaltına alınan Aktif Eğitim Sen Nazilli Başkanı Ahmet Adem tutuklandı. Gözaltına alınan Aktif Eğitim Sen'e üye 29 öğretmen ise serbest bırakıldı. İlçede görev yapan 15 polis memuru operasyonlar kapsamında gözaltına alındı. Polis Memuru Nedim K., Mehmet T., Orhan Ç., Mehmet T., Zeki K., Asef K., Bekir E., Volkan A., Yaşar A., Bayram E., ve Mehmet T. ile isimleri öğrenilemeyen 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Operasyonlar kapsamında FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Koza Kültür ve Dayanışma Derneği, Nazilli Maslahat Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Nazilli Kardelen Eğitim Derneği'nin kapısına mühür vuruldu.(İHA)

        TOKAT VE SİVAS'TA 93POLİS GÖREVDEN ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürüten soruşturma kapsamında Sivas'ta 59, Tokat'ta 34 polis görevinden ihraç edildi.

        OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Enver Çolak, 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürleri Zeki Akyol, Hüseyin Durmaz, Ersin Elibol, Erhan Erdönmez, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürleri Murat Özer, Sinan Demirak, Emniyet Amirleri Adem Uçar, Cemil Yıldırım, Başkomiserler Muammer Divril, İshak Yılmaz, Komiserler Soner Büyüker, Ercan Gür, Komiser Yardımcıları Zekai Genç, Mehmet Çömlek, Oktay Gümüş, Mustafa Çerkezoğlu, Murat Oktay ile polis memurları Alpay Uzun, Mehmet Kayaalplı, Abdullah Karadikme, Teyfik Bayrak, Cengiz Yalçın, Kemal Sevim, Serhat Kadim, Ali Torun, Sinan Karabaş, Abdullah Varol, İbrahim Turan, Cihat Çakır, Engiz Saydan, Ahmet Akın, Cihan Aydoğan ve Eyyüp Mürsel görevinden ihraç edildi.

        SİVAS'TA 22 POLİS İHRAÇ EDİLDİ

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 59 polis gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezi ile Kangal, Gemerek, Gölova, Şarkışla, Yıldızeli ve Hafik ilçelerinde görev yapan 10 polis müdürü, 2 emniyet amiri, 18 komiser ve 29 polis memurunu gözaltına aldı.

        Sivas'ta ise 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürleri Ercan Doğan ve Fatih Umutlu, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Kamil Yılmaz, Emniyet Amirleri Ömer Develioğlu, Kasım Pelteci, Bahaddin Alaca, Bahadır Şahin, Ümit Eyvazoğlu, Başkomiserler Ercan Orhan Aydın, Selçuk Şimşek, Komiser Osman Akçin, Komiser Yardımcıları Ali İhsan Söztutan, Bayram Kabaca, Başpolis Dursun Erdoğan ile polise memurları Halil Özdemir, Mehmet Mutlu Ozan, Ahmet Karan, Mustafa Kaşağacı, Gökhan İldeş, İbrahim Kurt, Hurşit Gölbaşı ve Bilal Şenatlı görevden alındı.

        MERSİN BOZYAZI'DA FETÖ SORUŞTURMASI: 9 GÖZALTI

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 9 iş adamı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan Bozyazılı iş adamlarına yönelik eş zamanlı baskınlar yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 9 iş adamı gözaltına alındı. Polis ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerleri ile araçlarında arama yaparak bazı evraklara el koydu.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.(İHA)

        ISPARTA'DA 11 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Isparta Emniyet Müdürlüğünde görevli aralarında 3. sınıf emniyet müdürünün de olduğu 11 emniyet görevlisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine karşı yürütülen soruşturma kapsamındaki çalışmaları sürüyor.

        Bu kapsamında aralarında 3. sınıf bir emniyet müdürünün de olduğu 11 emniyet görevlisi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        RİZE'DE 19 POLİS MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu belirlenen aralarında müdürlerinde bulunduğu 19 polis mesleklerinden ihraç edildi.

        Rize'de FETÖ ile bağlantıları tespit edilerek görevlerinden ihraç edilen polislerin isimleri şunlar:

        "2. Sınıf Emniyet Müdürü Refik Ürk, 3.Sınıf Emniyet Müdürleri Aziz Bayır, Ahmet Rahmi Kırkpınar, Ulvi Kün ve Selcan Sarı, 4. Sınıf Emniyet Müdürleri; Ali Sanal, Aydın Başaran, Fatih Bayraktar ve Selçuk Atak, Emniyet Amiri Eyüp Saral, Başkomiser Fatih Doğan, Komiser Yardımcıları; Sinan Balık, Muhammet Karhan, Erhan Sazil ve Mustafa Sungur, Polis Memurları; Kerem Akbulut, Lütfi Dalga, Abdulaziz Özbayrak ve Altekin Barulyan."

        Öte yandan polislerin mesleklerinden ihraç kararı bugünkü Resmi Gazete'de de yayınlandı. (İHA)

        UŞAK'TA 14 SAĞLIK PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda geçen hafta gözaltına alınan toplam 25 sağlık personelinden geriye kalan 14 sağlık personeli hakim karşına çıkarıldı.

        Uşak'ta FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası devam eden operasyonlar kapsamında geçen hafta gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2'si doktor 14 sağlık personeli, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 12'si "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki kişide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin ile birlikte adliyeye sevk edilen 9 kişiden 8'i tutuklandı. (AA)

        YALOVA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 8 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 10 kişinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 8'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BİLECİK'TE 25 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturmaları kapsamında 25 polis memuru gözaltına alındı.

        Bilecik'te gözaltına alınan polislerin arasında emniyet müdürleri de yer alıyor
        Bilecik'te gözaltına alınan polislerin arasında emniyet müdürleri de yer alıyor

        Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde yapılan operasyonda, Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 25 polis memuru gözaltına alındı. Şuana kadar gözaltına alınan 13 polis memuru Bilecik Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçildikten sonra yeniden Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor. Emniyet'te gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda gözaltına alınanların listesi 2. Sınıf Emniyet Müdürü Y.D, 3. Sınıf Emniyet Müdürü M.Y., 3. Sınıf Emniyet Müdürü S.Y., 4. Sınıf Emniyet Müdürü A.E., Emniyet Amiri H.D, Emniyet Amiri A.Ö.C., Emniyet Amiri S.Y., Emniyet A.M.B., Komiser Yardımcısı A.E., Komiser Yardımcısı B.P., Komiser Yardımcısı F.G., Komiser Yardımcısı M.K., Komiser Yardımcısı M.C.G., Komiser Yardımcısı S.Ö., Komiser Yardımcısı A.S., Komiser Yardımcsı A.T., Komiser Yardımcısı H.T., Başpolis M.D., Komiser Yardımcısı A.T., Komiser Yardımcısı E.G., Komiser Yardımcısı T.İ., Polis Memuru M.Ş., Polis Memuru A.S., Polis Memuru E.A. ve Polis Memuru A.İ. bulunuyor.

        Öte yandan Bilecik Devlet Hastanesi'ne henüz getirilmeyen polis memurlarının sağlık kontrollerinin devam edeceği öğrenildi. (İHA)

        KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ'NDE 1 KİŞİ TUTUKLANDI 2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) görevli bir okutman tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, KÜ'de görevli okutman Sedat Kılınçarslan ile Prof. Dr. O.K. ve Yrd. Doç. Dr. F.İ'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kılınçarslan tutuklanırken, O.K. ve F.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bu arada FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan şube müdür vekili O.H. ve komiser A.T. de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (AA)

        Kastamonu Üniversitesi'nde 1 kişi tutuklandı
        Kastamonu Üniversitesi'nde 1 kişi tutuklandı

        TEKİRDAĞ'DA 204 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında hakim ve savcı, mülki amir, asker, emniyet görevlisi ve diğer kamu kurumlarında görevlilerin de bulunduğu 204 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, il genelinde "darbeye teşebbüs", "FETÖ/PDY üyeliği" ve "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak" suçlamasıyla düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

        Namık Kemal Üniversitesi'nden aralarında profesörlerin de bulunduğu 33 öğretim üyesi ve 4 idari personel, 68 emniyet görevlisi, bir vali yardımcısı, 36 hakim ve savcı ile çeşitli kamu kurumlarında görevli 62 kişi olmak üzere toplam 204 kişi tutuklandı.

        Ayrıca, "FETÖ/PDY üyeliği" ve "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak" suçlarından 56 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. (AA)

        SİİRT'TE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen sevk edilen öğretmenler A.T. ve A.D. esnaf M.N.D. ve M.Z.G., muhasebeci N.O. ile ihraç edilen eski emniyet personeli M.E.'nin tutuklandığı bildirildi. Açıklamada, 3 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. (İHA)

        BATMAN'DA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Batman merkezli 28 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında İzmir, Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 28 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 55 kişiden 12'si, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden 7'si tutuklandı, 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BOLU'DA 12 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevkleri sürüyor. Emniyette işlemleri tamamlanan emniyet amiri O.U., komiserler M.K. ve İ.Ş. ile birlikte 9 polis sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ARTVİN'DE 29 EMNİYET GÖREVLİSİ POLİSLİKTEN ATILDI

        Artvin'de milli güvenliğe tehdit oluşturan FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı aralarında üst düzey Emniyet personelinin de bulunduğu 29 Emniyet görevlisi Kanun Hükmünde Kararname ile polislikten atıldı.

        Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan 670 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde alınan bazı tedbirler kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Artvin'de de Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunan personelin görevlerine son verildi.

        KHK'ya göre ekli listede Artvin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. sınıf emniyet müdürleri İrfan Kıymaz, Oğuz Aydın, Fuat Panavur, 4. sınıf emniyet müdürleri Emin Kılıç, Ali Geleş, Murat Özkan, Ümit Tatlısu, Çetin Erdemir, Emniyet Amirleri Mustafa Bülent Halıcıoğlu, Mehmet Koray Kaleli, Öner Güven, İsmail Arslan, Başkomiserler Abdullah Karaman, Aytekin Çatal Çam, Rasim Şirin, Serhad Yöş, Harun Aydın, Adem Akman, Komiserler Mustafa Çetin, Halit Oturak, Komiser Yardımcısı Muhammet Ercan, Polis Memurları Mustafa Yıldız, Fatih Alkaş, Fatih Özşahin, Mustafa Güderoğlu, Ömer Gök, Mehmet Tatlı, İsmet Yalabuk, Galip Tombaş polislikten atıldı. (İHA)

        HATAY KIRIKHAN'DA FETÖ OPERASYONU NETİCESİNDE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapmasında gözaltına alınan 31 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Yapılan sorgulamaların ardından Kırıkhan Adliyesi'ne çıkartılan zanlılardan 27'si serbest bırakılırken, Av. Zekeriya K, Orhan E, Ayhan Ç. ve Ali Ö tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        BURDUR'DA 6 POLİS TUTUKLANDI

        BURDUR'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 polisten 6'sı tutuklandı.

        Burdur'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 13 polis memuru işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis memurlarından 6'sı tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, adli kontrol kararlarına itiraz edeceğini belirtti. Başsavcı Doğan, Burdur'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 22 polis hakkında gözaltı kararı verildiğini, bunlardan 12'sinin tutuklandığını, 9'unun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 1'inin ise firari olduğunu kaydetti.

        Aynı soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan, aralarında doktor, eczacı ve esnafın da bulunduğu 11 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

        Burdur'da FETÖ operasyonunda 6 polis tutuklandı
        Burdur'da FETÖ operasyonunda 6 polis tutuklandı

        TRABZON'DA 16 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖREVDEN ATILDI

        Trabzon'da milli güvenliğe tehdit oluşturan FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı aralarında üst düzey Emniyet personelinin de bulunduğu 16 Emniyet görevlisi Kanun Hükmünde Kararname ile polislikten atıldı.

        Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan 670 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çalışmaları çerçevesinde alınan bazı tedbirler kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunan personelin görevlerine son verildi.

        KHK'ya göre ekli listede Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. sınıf emniyet müdürleri Gökhan Orkun Şenel, Ahmet Ekici, Cumali Bayındır, Murat Erkan Eren, Ahmet Eker, 4. sınıf emniyet müdürleri Ali Hallaç, Mehmet Demircioğlu, Cengiz Kaya, Emniyet Amirleri Sedat Ertekin, Yaşar Açıkmeşe, Komiser Yardımcıları Zafer Davarcı, Uğur İğde, Ali Minzanali, Yakup Demirci, Polis Memurları Resul Zengin ve Barış Öksüz polislikten atıldı. (İHA)

        MARDİN'DE FETÖ OPERASYONU

        Mardin'de darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında merkez ve ilçe adliyelerinde çalışan 19 kişi gözaltına alındı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, merkez ve ilçe adliyelerinde çalışan 19 kişi daha gözaltına alındı. Aralarında ceza infaz ve koruma memurları, katip, mübaşir ve müdürlerin de bulunduğu şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 38 KİŞİ TUTUKLANDI

        KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında polise yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan 52 polisten, 38'i tutuklandı, 13 adli kontrol kararıyla, 1'i de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkan 56 polisten aralarında şube müdürleri, emniyet amirleri ve komiserlerin bulunduğu 52 polis, geçen cuma günü gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 52 polisten 38'i tutuklandı, 13 adli kontrol kararıyla, 1'i de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Polise yönelik birinci dalga operasyonunda ise 51 polis tutuklandı, 12 poliste adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE 23 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ), FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20 akademik ve 3 idari olmak üzere 23 kişinin daha açığa alındığı bildirildi.

        Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında yapılan incelemeler ve elde edilen deliller ışığında Selçuk Üniversitesi bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan 20 akademik ve 3 idari olmak üzere 23 kişi daha açığa alınmıştır. Böylelikle üniversitemiz bünyesinde açığa alınan toplam akademik ve idari personel sayısı 263'e ulaşmıştır" denildi. (İHA)

        ANTALYA KEMER'DE FETÖ/PDY OPERASYONU KAPSAMINDA 23 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'nın Kemer İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 kişi tutuklandı. Kemer'de başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Göynük ve Çamyuva mahalleleriyle ilçe merkezinde FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla aralarında öğretmen, işadamı ve esnafın da bulunduğu 35 kişi polis ve jandarmanın ortak çalışmasıyla gözaltına alındı. Sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler önceki gün adliyeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren işlemlerinin ardından şüphelilerden 13'ü 'FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütünün faaliyetlerine yardımda bulunmak' suçlamasıyla tutuklandı. 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        10 şüphelinin işlemleri ise dün akşam saatlerine kadar sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 kişi çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Operasyon kapsamında toplam 23 kişi tutuklandı. (DHA)

        ORDU'DA 'BYLOCK' OPERASYONU

        OHAL kapsamında yayımlanan 670 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile Ordu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 18 Emniyet personeli mesleklerinden ihraç edildi.

        Resmi Gazete'de yayımlanan yeni KHK ile Ordu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 18 Temmuz günü gözaltına alınan 18 polis yapılan adli soruşturma sonunda meslekten ihraç edildiler. Halen tutuklu bulunan ve meslekten ihraç edilen polisler şöyle açıklandı:

        Hamza Bayındır (3. sınıf Emniyet Müdürü), Ahmet Genç (3. sınıf Emniyet Müdürü), Murat Tekiner (3. sınıf Emniyet Müdürü), Ali Deniz (3. sınıf Emniyet Müdürü), Uğur Tekin (3. sınıf Emniyet Müdürü), Uğur İlhan( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Mustafa Dönmez ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Timur Güçlü ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Oğuzhan Kuranoğlu ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Numan Türer ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Ahmet Tangu ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Sezai Kırca ( 4. sınıf Emniyet Müdürü), Selçuk Gültekin (Komiser), Cihan Kervan (Komiser), Mevlüt Karaca (Komiser Yardımcısı), Hasan Düşünceli (Komiser Yardımcısı), Hasan Gürkan (Komiser Yardımcısı), Esat Özcan (Polis Memuru). (İHA)

        ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ'NDE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesinde görevli 10 akademisyen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin eski dekan yardımcısı Doç. Dr. Serkan T. ile üniversitede görevli 7 öğretim üyesi, bir araştırma görevlisi ve bir öğretim görevlisinin evinde ve çalışma odalarında arama yaptı.

        Şüpheli 10 akademisyenin odalarındaki bilgisayar ve evraka da el konuldu.

        Gözaltına alınan zanlılar, Çankırı Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına getirildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Çankırı Karatekin Üniversitesinin "eski imamı" olduğu iddia edilen Ferhat Ulusoy ile öğretim üyesi Yaşar Adıgüzelli yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, Çankırı Karatekin Üniversitesinin eski imamı olduğu iddia edilen Ulusoy Eskişehir'de, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Adıgüzelli de Ankara'da gözaltına alındı.

        Çankırı'ya getirilen zanlılar, hastanedeki kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.(AA)

        ELAZIĞ'DA SODES YOLSUZLUĞU YAPAN 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ'ın Palu ilçesinde SODES destekli bir projede usulsüzlük yaptıkları iddia edilen ve FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Elazığ'ın Palu ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 gün önce operasyon yapılmıştı. Operasyonda aralarında 3 öğretmen ve memurların da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 7 şüpheli Palu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin, Palu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilen "Ben de Bir Fırsat İstiyorum" isimli SODES projesinde usulsüzlük yaptıkları iddia ediliyor. (İHA)

        ÇANAKKALE'DE FETÖ SORUŞTURMASI: 30 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Çanakkale'de aralarında eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Ç'nin de bulunduğu 30 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Çanakkale merkez ve ilçelerinde devam eden soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli ekiplerce sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında, aralarında eski Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Ç'nin de bulunduğu 30 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Öte yandan, adresinde bulunamayan 3 kişinin de arandığı öğrenildi. (AA)

        MARMARİS'TEKİ SALDIRIYI DÜZENLEYEN DARBECİ ASKERLERDEN 11'İ ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden 11'i adliyeye sevk edildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA SAĞLIK ÇALIŞANA 33 KİŞİ GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

        Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktor, hemşire ve sağlık memurlarının da bulunduğu 17 kişiden 12’si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin kentteki bazı sağlık kuruluşlarında çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı.

        Şüphelilerden 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Fırat Üniversitesi'nde açığa alınan personele yönelik düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda profesör ve bir hastanenin eski başhekimi de olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY'nin Elazığ'daki yapılanması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Fırat Üniversitesi'nde açığa alınan 48 personelden 23'ü hakkında yakalama kararı verildi.

        Bugün sabah, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan şüphelilere yönelik 23 adrese eş zamanlı baskın yaptı.

        Fırat Üniversitesi'nde 22 kişi gözaltına alındı
        Fırat Üniversitesi'nde 22 kişi gözaltına alındı

        Yapılan operasyonda aralarında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin eski başhekimi Prof.Dr. Ahmet Kizirgil ile çok sayıda profesörün de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere TEM Şubesi'ne götürüldü.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 1 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.(İHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ 7 İLDE 17 GÖZALTI

        Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma kapsamında, 26 şüpheli tespit edildi.

        Eş zamanlı 7 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazetecilerinde aralarında bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerden H.D'nin örgüte üye kazandırmak için çalıştığı, "İl ablası" olarak adlandırılan Z.K'nın ise örgütsel toplantılar düzenlediği tespit edildi.

        Operasyon kapsamında, 9 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor. (AA)

        Kırklareli merkezli operasyonda 17 kişi gözaltına alındı
        Kırklareli merkezli operasyonda 17 kişi gözaltına alındı

        KAYSERİ'DE 10 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 10 polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında biri üçüncü sınıf emniyet müdürü 14 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Zanlılardan 10'u gözaltında alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 4 polisin yakalanması için çalışma sürüyor. (AA)

        KARABÜK'TE 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 14'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karabük Üniversitesinde görevli akademisyenler Prof.Dr. C.R.F., Doç.Dr. E.Y., Doç.Dr. M.T.S., Yrd.Doç.Dr. C.C., C.B. ve Salih Y., araştırma görevlileri Cahid Ö., Serkan E., Turgay T., Mahmut Ç., Y.A.T., O.B., öğretim görevlileri Alaaddin Y., Hakan S., E.T., M.Ç., S.Ö. ve E.N., okutman L.A.C. ile Karabük Adliyesinde görevli bilgi işlem şefi Adem Ü., zabit katibi Nuray C., Safranbolu Adliyesi zabit katibi Şaban Y., cezaevi katibi Yılmaz Y., infaz koruma memurları Yasin K., Ekrem A., ve Semiha B. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Karabük'te FETÖ operasyonu kapsamında 14 kişi tutuklandı
        Karabük'te FETÖ operasyonu kapsamında 14 kişi tutuklandı

        Karabük Üniversitesi'nde görevli akademisyenler Yrd. Doç.Dr. Salih Y., Araştırma görevlileri Cahid Ö., Turgay T., Serkan E., Mahmut Ç., öğretim görevlileri Alaaddin Y., Hakan S., Karabük adliyesi'nde görevli bilgi işlem şefi Adem Ü., zabıt katipleri Nuray C.,Şaban Y., cezaevi katibi Yılmaz Y., infaz koruma memurları Yasin K., Ekrem A. ile Semiha B. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Şüphelilerden E.Y., M.T.S., C.B., E.T., M.Ç., S.Ö., E.N., Y.A.T. ve O.B., adli kontrol şartıyla, L.A.C., C.C. ve C.R.F. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ERZİNCAN'DA TUTUKLU SAYISI 120'YE ÇIKTI

        Erzincan'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 8 kişi daha tutuklandı. Kentte tutuklu sayısı 120'ye çıktı.

        Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Erzincan'da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 505'den512'ye, tutuklanan personel sayısı 112'den 120'ye çıktı. Kamu personeli olmayan tutuklu kişi sayısı ise 21'dan 22'e yükseldi. (İHA)

        Erzincan'da açığa alınanların listesi
        Erzincan'da açığa alınanların listesi

        ELAZIĞ'DA45 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan ve aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 45 polis ihraç edildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY)15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında Türkiye genelinde OHAL kapsamındaki kanun hükmünde yayınlanan kararname ile 2 bin 360 emniyet görevlisi ihraç edilmişti. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli aralarında 2, 3, ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 45 polisin ihraç edilenler arasında yer aldığı öğrenildi. 45 polisten 36'sının Elazığ kadrosunda göründüğü, 9'unun ise bir süre önce Elazığ'dan başka illere tayin edildiği öğrenildi.

        İhraç edilen polislerin çoğunluğunun FETÖ/PDY operasyonların da tutuklandığı bildirildi. (İHA)

        İZMİR ALİAĞA'DA 7KİŞİ TUTUKLANDI

        Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonda yakalanan 9 kişiden 7'si tutuklandı.

        Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Bu kapsamda, terör örgütü ile bağlantısı olduğu değerlendirilen A.K.(46), H.D.(64), C.G.(46), T.Y.(51), A.B.(58), M.K.(43), C.Ö.(51), M.Y.(36) ve A.A.(48) isimli şahıslar yakalandı. "Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme veya Üye Olma" suçundan A.A. alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'ndan, M.Y. çıkarıldığı mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest kalırken, A.K., H.D., C.G., T.Y., A.B., M.K. ve C.Ö. isimli 7 kişi ise tutuklandı. (İHA)

        KARAMAN'DA DÜZENLENEN OPERASYONDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden 11'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Karaman Adliyesi ile M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevine operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 1'i cezaevi ikinci müdürü olmak üzere 4'ü kadın 22 katip ve ceza infaz koruma memuru gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanmasının ardından dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen zanlılardan cezaevi ikinci müdürü ile birlikte 11 kişi, 10 saat süren duruşmanın ardından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak suçundan tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine kondu. 4'ü bayan 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        Karaman'da FETÖ operasyonu
        Karaman'da FETÖ operasyonu

        DİYARBAKIR'DA 8 HAKİM VE SAVCIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 8 hakim ve savcı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifade işlemi sonrasında tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan hakim savcılardan 3'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR URLA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Urla ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İzmir'in Urla ilçesinde 7 kişi tutuklandı
        İzmir'in Urla ilçesinde 7 kişi tutuklandı

        BOLU'DA İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ VE KOMİSER TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü ve bir komiser tutuklandı.

        Bolu Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü
        Bolu Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü Hikmet B. ve Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Ünal A. tutuklandı.

        Bolu adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan Ö.K. adli kontrol şartı ile, infaz koruma memuru İ.G. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (İHA)

        İZMİR'DE 38EMNİYET MENSUBU SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 38 emniyet mensubu, serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 18 Temmuz'da görevden uzaklaştırılan ve bunun ardından gözaltına alınan 184 emniyet personelinden 38'i daha işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sevk evrakı üzerinden "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye gönderilen şüphelilerden 37'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, biri ise ise salıverildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 203 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarmış, 13'ü emniyet müdürü, 46'sı amir olmak üzere 184 polis gözaltına alınmıştı. İşlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 140 emniyet mensubundan 97'si tutuklanmıştı.(AA)

        KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE 100 KİŞİYE OPERASYON

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Erciyes Üniversitesi'nde açığa alınan 100 akademik ve idari personelden 48'i gözaltına alındı.

        15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu' tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nce FETÖ/PDY Terör Örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı açığa alınan personellerle ilgili olarak savcılık talimatı ve mahkeme kararı gereğince arama ve gözaltı kararı alındı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından bu gün 100 şüphelinin yakalanmalarına yönelik Kayseri, Ankara ve Tokat illerinde operasyonel çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 48 akademisyen ve idari personel gözaltına alındı. (İHA)

        GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NİN ESKİ REKTÖRÜ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden, eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesi'ne getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulandı.

        Şüphelilerden 7'si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi. Diğer 2 zanlı ise savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Nöbetçi mahkemeler, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Genel Sekreter Muhammet Savaş Bayındır ve Personel Dairesi Başkanı Mehmet Saltan'ın da aralarında olduğu 7 kişinin tutuklanmasına hükmetti. Daha sonra bu kişiler, Sincan Cezaevi'ne götürüldü.(AA)

        Gazi Üniversitesi eski rektörü Süleyman Büyükberber
        Gazi Üniversitesi eski rektörü Süleyman Büyükberber

        ESKİ BURSA VALİSİ TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ / PDY soruşturmasında 28 Temmuz'da gözaltına alınan ve emniyetteki sorgulasının ardından bu sabah adliyeye çıkarılan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile 18 işadamı tutuklandı. (DHA)

        MARDİN'DE 7 ASKER TUTUKLANDI

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ-PDY)'na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 8 askeri personel Adliye'ye sevk edildi. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuyla gözaltına alınan 8 askeri personelden 1'i savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, aralarında albay, binbaşı ve üstteğmenin de bulunduğu 7 kişi tutuklanarak Mardin E tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        UŞAK VALİ YARDIMCISI VE KARAHALLI KAYMAKAMI TUTUKLANDI

        Uşak'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında geçen 12 Ağustos'ta açığa alındıktan sonra gözaltına alınan Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki yıldır kentte görev yapan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım etmek' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 ZANLIDAN 10'U TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'ın Çay İlçesinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 15 kişiden 10’u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Alınan bilgilere göre, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 15 kişinin ev ve iş yerlerinde polis tarafından arama gerçekleştirildi.

        Gözaltına alınan 15 kişi Çay İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.(AA)

        NEVŞEHİR'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 8 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet K., Araştırma görevlisi Fatma G., Şube Müdürleri Ersen G, Bekir Sıtkı B., teknisyen Gökhan G., memur Osman G. Ve Komiser yardımcısı Vedat Y. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (IHA)

        MUDURNU İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Mudurnu İlçe Emniyet Müdürü Hikmet B. ve Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Ünal A. tutuklandı. Bolu Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü Ö.K. adli kontrol şartıyla, diğer şüpheli İ.G. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. (DHA)

        KAYSERİ'DE 5 VALİLİK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki gün önce gözaltına alınan Kayseri Valiliği'nde görevli 5 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Valilik çalışanları M.B., A.Ç., İ.Ö., M.D. ve F.Ç. cezaevine gönderildi.

        Bu arada, aralarında bir Şube Müdürü'nün de bulunduğu 14 emniyet mensubu hakkında daha gözaltı kararı alındı. Polislerin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. (DHA)

        ORDU'DA 8 POLİS TUTUKLANDI

        Ordu'da FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 4 polis daha adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan toplam 10 polisten 8'i tutuklanırken, 2 polis adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Tutuklanan 8 polis Efirli Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 5 POLİS TUTUKLANDI

        Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 5 polis memuru tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 polis memuru gözaltına alındı.

        Sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, savcılık sorgularından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MANİSA ADLİYESİ'NDE 8 GÖZALTI

        Manisa Adliye Sarayı'nda memurlara yönelik düzenlenen operasyonda 8 kadın "abla" olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PYD operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp tutuklanan 7 kişi sonrasında, mesai bitimine yakın saatlerde 8 kadın memur daha gözaltına alındı. Abla olduğu iddia edilen kadın memurlar Manisa Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. 8 Memur daha sonra ifadeleri alınmak üzere Manisa Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine götürüldüler. (Ahmet ÜNSAL/ HABERTÜRK MANİSA)

        ESKİŞEHİR'DE İKİ EĞİTİM UZMANI TUTUKLANDI

        Eskişehir'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli 2 eğitim uzmanı tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli eğitim uzmanları Recep T. ile Abdullah U. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        BERGAMA İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ'NE GÖZALTI

        İzmir'inBergama İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, bu sabah açığa alındı. Yumrukkaya, öğle saatlerinde de, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yumrukkaya, İzmir'e getirildi. (DHA)

        ÇANAKKALE'DE ADLİYE KATİPLERİNE GÖZALTI

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) başlatılan soruşturma kapsamında, Çanakkale genelinde toplam 18 adliye katibi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çanakkale merkez ve ilçelerinde dün sabah başlayan eş zamanlı operasyonda toplam 18 adliye katibi gözaltına alındı. İddiaya göre, katiplerin 2010 KPSS kapsamında gözaltına alındıkları ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada ise bazı evraklara el konuldu. Soruşturma kapsamında 4 polis de gözaltına alındı.

        İZMİR SELÇUK'TA 3 BELEDİYE GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

        İZMİR'in Selçuk ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Selçuk Belediyesi'nde iki müdürün de aralarında bulunduğu 3 kişi açığa alındı.

        Selçuk Belediyesi'nde uzun süredir Belediye Başkan Yardımcısı kadrosunda bulunan Ali Karakurt, bir süre önce AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı tarafından önce Yazı İşleri Müdürlüğü'nde, ardından da arşiv biriminde görevlendirildi. Karakurt, son olarak geçen 12 Ağustos'ta, İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kaymakamlık aracılığıyla Selçuk Belediyesi'ne gönderdiği yazıyla açığa alındı. Aynı soruşturmada belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapan Bahadır Vardar ile adı açıklanmayan bir belediye görevlisi de açığa alındı.

        AYDIN'DA 3 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALRINA ALINDI

        AYDIN'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında Aydın Kapalı Cezaevi'nde görevli üç infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY operasyonları, Aydın Kapalı Cezaevi'ne uzandı. Soruşturma kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, tarafından bu sabah düzenlenen operasyonda, üç infaz koruma memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan üç infaz koruma memuru İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        TOKAT'TA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 8 GÖZALTI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında emniyet şube müdürü, polis ve esnafın da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmada gözaltına alınan aralarında emniyet şube müdürü, polis ve esnafın bulunduğu 22 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden şube müdürü Şerif G'nin de bulunduğu 18 kişi tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.(AA)

        GAZİANTEP'TE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmalarının aralıksız sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan öğretmen H.K., infaz koruma memuru İ.Ç. ile TEDAŞ görevlisi Z.Y.'nin tutuklandığı belirtildi. Daha önce gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 1 hakim, 4 kamu personeli ve 1 emekli memurun adli kontrol şartıyla salıverildiği, 1 öğrencinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Öte yandan savcılık açıklamasında örgüt üyeliği soruşturması kapsamında 1'i kamu görevlisi, 1'i finans müdürü, 1'i işçi olmak üzere 3 kişinin ise gözaltına alındığı da bildirildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 kişiden 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Alaplı ilçesinde 15 şüpheli, Çaycuma ilçesinde 1 şüpheli, Kdz. Ereğli ilçesinde 2 şüpheli olmak üzere gözaltına alınan 18 şüpheli, işlemlerinin ardından Zonguldak'a sevk edilmişti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen 18 şüpheli Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 18 kişiden 16'sı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi ise mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (Barış DOĞAN / ZONGULDAK)

        MANİSA'DA FETÖ KAYNAKLI2 BİN 41 KAMU PERSONEL UZAKLAŞTIRILDI

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 2 bin 41 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 154 kamu görevlisi tutuklandı.

        Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 63 farklı kurumda görevden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının 2 bin 41'e çıktığını açıkladı. Açığa alınan kamu personelinden 75'inin idari soruşturmasının sürdüğü, 95'inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

        Açığa alınan 23 kamu çalışanı görevine iade edilirken, 11 kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi. 28 kamu personelinin ise sözleşmeleri feshedildi. 82 kamu görevlisinin gözaltında olduğu Manisa'da 154 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

        Manisa'da 41'i emniyet, 25'si Celal Bayar Üniversitesi, 22'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 21'i Manisa Adliyesi, 9'u Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 6'sı Salihli Adliyesi, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Manisa Valiliği, 3'ü Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 2'si Alaşehir Adliyesi, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 154 kamu personeli tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında 7 kamu görevlisinin başka İl'e teslim edildiği bildirilirken, bin 712 kamu personeli ve yakının da pasaportlarının iptal edildiği açıklandı. (İHA)

        SAKARYA'DA GÖZALTINA ALINAN 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan FETÖ'nün Sakarya il yapılanmasını oluşturan 21 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ'nün Sakarya il yapılanmasını oluşturan, aralarında Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı R.Ç, Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) eski Başkanı A.H. ve dernek üyelerinin bulunduğu 21 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. (IHA)

        MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ'NDE 34 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        MAÜ Rektörlüğü'nce, üniversitede görevli 34 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı. Akademisyenlere gönderilen yazıda, "Çocuklarınızı kapatılan FETÖ-PDY terör örgütü okullarında okuttuğu hususu ve hakkında bir takım iddialar ile ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere hakkınızda soruşturma açmış bulunmayız. Söz konusu soruşturmayı kanuni süresi içerisinde tamamlayarak Rektörlüğümüze soruşturma dosyasının gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim" denildi. (IHA)

        DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALNAN 30 POLİS TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına 32 polisten 30'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 32 polis emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan polislerden 30'u tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ELAZIĞ'DA FETÖ OPERASYONU

        Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11-12 Ağustos'ta gözaltına alınan 19 kişiden 17'si emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

        Örgüte aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kapatılan Berk Elazığ Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Köylerimizi ve Köylülerimizi Geliştirme ve Kalkındırma Derneğinin yöneticileri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Elazığ Balakgazi Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı yöneticisi 2 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ADANA'DA FETÖ OPERASYONLARI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 9 emniyet mensubu daha gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamındaki çalışmaları sürüyor.

        Ekiplerin yaptığı operasyonlarda 9 polis daha gözaltına alındı. Böylece kentte gözaltına alınan emniyet mensubu sayısı 80'e yükseldi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade işlemleri süren şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasıyla ilgili yaptığı çalışmalar sonucu bugün saat 05.00'de Adana merkezli 69 adres ve 69 şüpheliye eş zamanlı operasyon yapıldı. 63 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili çalışmalar devam ediyor.

        Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ise 15'i emniyet müdürü, 43'ü başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, 63'ü polis memuru olmak üzere toplam 121 emniyet mensubunun gözaltına alındığı belirtildi. (AA)

        FETÖ'NÜN ADIYAMAN İMAMI TUTUKLANDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet imamının da içinde bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Adıyaman merkezde üçüncü sınıf emniyet müdürü T.Ö., polis memuru Y.T. ile FETÖ'nün emniyet imamı olduğu iddia edilen esnaf N.Ö.'yu gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen şahısların hepsi tutuklandı.

        Diğer taraftan Kahta ilçesinde FETÖ'nün dershanelerin bağlı olduğu şirkette yönetici olan R.K., A.A., A.Ö. ve M.Ç. adlı şahıslar da sorgulamalarının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şahıslar Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        CUMHURİYET SAVCISI SURİYE'YE KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Suriye'ye kaçmak isterken sınırda yakalanan Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş tutuklandı.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) görevden el çektirilerek hakkında yakalama kararı verilen Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Beyaztaş, Kilis'in Suriye sınırında PYD'nin kontrolündeki Duruca köyünün Afrin Hudut Karakolu bölgesinde gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Savcı Beyaztaş, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın üzerinden kardeşi Tahsin Beyaztaş adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı. (İHA)

        AK PARTİ ESKİ TRABZON MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI

        Trabzon'daki FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ile beraberindeki 7 kişi kişi tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) görevli 17 akademisyen 10 gün süren gözaltılarının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Trabzon Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından Aydın Bıyıklıoğlu ve beraberindeki C.H., A.U., B.S., D.G., H.A., L.A. ve H.E tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 kişi ise serbest bırakıldı. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 1 HAKİM VE 1 TSE MEMURUTUTUKLANDI

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan 1 hakim ile Türk Standartları Enstitüsünde (TSE) görevli bir memur tutuklandı. Gözaltına alınan 1 savcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından, haklarında yakalama kararı çıkarılan Mihalıççık Adliyesinde görevli hakim Alim Çiftçi, Sivrihisar Adliyesinde görevli savcı Mustafa M. ile TSE'de görevli Said Gürler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Söz konusu şüphelilerden hakim Alim Çiftçi ile TSE görevlisi Said Gürler tutuklanırken, savcı Mustafa M. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Eskişehir'de son iki günde soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 12'ye çıktı. (IHA)

        VAN'DA 55 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINDA

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 55 emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, kentte görev yapan bir emniyet müdür yardımcısı, 3 şube müdürü, 7 emniyet amiri, 12 komiser ve 32 polis memuru olmak üzere 55 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın talimatıyla belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı. (AA)

        KIRKLARELİ'DE 1 ÖĞRETMEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDAN GÖZALTINDA

        Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Vize ilçesinin Kıyıköy beldesinde öğretmenlik yapan Ö.G'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden darbe girişimini övücü paylaşımda bulunduğunu tespit etti.

        Gözaltına alınan şüphelinin jandarma komutanlığındaki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 4 HAKİM VE SAVCIDAN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Gelibolu ilçesinde, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 hakim ve bir savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir hakim ve bir savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ZONGULDAK'TA 3 İŞADAMI GÖZALTINDA

        Zonguldak'ın'ın Ereğli İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında polis ekipleri tarafından 4 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 3 işadamı gözaltına alındı.

        Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan işadamlarının adreslerine eş zamanlı baskınlar yaptı. Sabah erken saatlerde 4 ayrı adrese yapılan baskınlarda iş adamları Abdullah T., Nurettin T. ve İbrahim C. gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Selçuk İ. ise adresinde bulunamadı. Polis ekipleri şüphelilerin ev ve işyerleri ile araçlarında arama yaparak bazı döküman ve evraklara el koydular. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğü'ne götürüldü. İş adamı Selçuk İ'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. (DHA)

        AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDETUTUKLANANAKADEMİSYEN SAYISI 48'E ULAŞTI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesine (AÜ) yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarına aralarında 15 profesörün de bulunduğu 83 şüpheliden 48'i tutuklandı.

        Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen operasyonda aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 83 zanlıdan bazılarının üzerinde 15 adet 1 dolar çıktığı bazılarının ise kaçmak üzere valizlerini hazırlarken gözaltına alındığı belirtildi. Fetullah Gülen'e ait bazı kitapların da bulunduğu soruşturmada 83 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti.

        Zanlılardan 35 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken; akademisyenlerden Adnan A., Alaittin K., Ali Berkant A., Ayhan A., Banihan G., Celil Z., Cemil Ç., Cenker E., Erdinç A., Erkam T., Erol G., Esma Y., Fatma M., Hakan A., Hakan Ç., Hakan Y., Hasan E., Hasan M., Hasan Serkan K., Hüseyin B., İbrahim G., İbrahim P., Kadir G., Levent A., Mahir K., Mahmut A., Mehmet Ertuğrul Ç., Muhammet Bilal A., Muharrem G., Murat D., Mustafa K., Nedim T., Nejmi K., Ömer Faruk T., Özcan A., Reşit Ş., Rıfat A., Sadettin S., Şevket Y., Tolga A., Uğur C., Yaşar T., Zeynep E., Selami K., Mehmet Ö., Sebahattin T., Mehmet E. ve sağlıkçı Feyyaz Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        KONYA'DA ADLİYEDE FETÖ OPERASYONU

        KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliye personeline yönelik yapılan operasyonda 10'u kadın 28 kişi gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugün polis tarafından adliye personeline yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan 34 kişiden aralarında zabıt katibi ve müşavirlerin bulunduğu 10'u kadın 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve adliyede arama yapıldı. 6 kişinin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğü belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında işadamlarının da bulunduğu 3'ü akademisyen 36 kişiden, 3'ü akademisyen 33 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 3 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        DÜZCE'DE 2 HAKİM TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 2 hakim tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen hakimler Mehmet Fatih Özdemir ve Gürhan Arslan'ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Aramalar sonrasında gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen 2 hakim, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        YOZGAT'TA FETÖ OPERASYONU: 49 KİŞİDEN 30'U GÖZALTINA ALINDI

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında gözaltı kararı çıkartılan aralarında Eski AK Parti Yozgat İl Başkanının da bulunduğu 49 kişiden 30 gözaltına alınırken, diğerlerinin de yakalama çalışması sürüyor.

        Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saat 05:00'de FETÖ/PDY kapsamında avukat, eczacı, esnaflardan oluşan ve haklarında gözaltı kararı bulunan 49 kişiye eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Eski AK Parti İl Başkanı Fahri A., açığa alınan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki H., olmak üzere avukat, eczacı, esnaflardan oluşan 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Yozgat Devlet Hastanesine getirildi. Emniyet ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan ve yakalanamayan şahıslar için ise arama çalışmalarını sürdürüyor. (İHA)

        MALATYA'DA 18 İŞADAMI FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Malatya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 18 iş adamı tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 iş adamı, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 18 zanlının tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan 18 kişi daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        KIRKKALE'DE VALİ YARDIMCISI İLE 4 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında vali yardımcısı ile 4 emniyet mensubu tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ile 4. sınıf emniyet müdürü Hasan Akpınar, komiser yardımcısı Suat Aksoy, polis memurları Murat Bulut ve Hakan Şahmalı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 5 zanlı mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ