Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Altınları vermek istemeyen kuyumcuyu öldürdü

        Müslim SARIYAR/ İSTANBUL

        Fatih'te soygun yapmak için elinde bıçakla kuyumcu dükkanına giren Cenk T., altınları vermek istemeyen 70 yaşındaki kuyumcu Avni Bıçakcı'yı 2 bıçak darbesiyle öldürdü. Motosikletle kaçmak isterken vatandaşlar tarafından yakalanan Cenk T., yeni evlendiğini 8 bin lira borcu olduğu için soygun girişiminde bulunduğunu söyledi.

        KUYUMCU HASTANEDE ÖLDÜ

        Kocamustafa Paşa'daki olay, saat 13.00 sıralarında bir kuyumcuda meydana geldi. 28 yaşındaki Cenk T., kullandığı motosikletle kuyumcu dükkanının önüne geldi. Başında kask ve elindeki bıçakla kuyumcuya giren Cenk T., tehditle içerdeki Avni Bıçakçı'dan altınları istedi. Altınları vermek isteyen Avni Bıçakçı ile Cenk T., arasında boğuşma yaşandı. 2 bıçak darbesiyle Avni Bıçakçı'yı ağır yaralayan Cenk T., geldiği motosikletle kaçmak istedi. Boğuşmayı gören çevredeki vatandaşlar motosikletine binmek isteyen Cenk T.'yı kıskıvrak yakaladı. Linç edilmek istenen Cenk T., polis tarafından kurtarılıp gözaltına alındı. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kuyumcu Avni Bıçakçı, doktorların yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        YENİ EVLENDİM, BORCUM VARDI

        Fatih Araştırma Büro Amirliğinde ifadesine başvurulan Cenk T., soygunu borcu için gerçekleştirdiğini söyledi. Dolandırıcılık ve basit yaralama suçlarından sabıkası olan Cenk T.'nin emniyette, "2008 ve 2012 yılları arasında uzman çavuşluk yaptım. Kendi isteğimle uzman çavuşluğu bıraktım. Taksim'de kafede bir süredir garsonluk yapıyordum. Yeni evlendim. 8 bin TL borcum olduğundan dolayı soygun girişiminde bulundum. Kuyumcunun direnmesi üzerine bıçakladım" diye ifade verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ