Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 KYK yurt burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

        2016-ÖSYS tercih sonuçlarının ardından kazandığı üniversiteye yakın bir yerde barınmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) yurt başvurusunda bulunuyor. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman bitiyor? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

        KYK YURT/BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvunuzu yapmayı unutmayın.

        KYK yurtlarında kalmak isteyen üniversite öğrencileri, başvurularını 22 Ağustos günü saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecek.

        KYK YURT BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak.

        BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

        Başvuru sırasında 2016 ÖSYS ile örgün yükseköğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin “ÖSYM”, 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yükseköğretim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise “Arasınıf” kutucuğunu işaretlemesi gerekiyor.

        Yurt başvurularında öğrencinin ve ailesinin sosyal, ekonomik ve başarı durumları göz önünde bulunduruluyor. Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında ya da Darüşşafaka Lisesi’nde tamamlayan, milli sporcu belgesi bulunan, gönüllü ve geçici köy korucu çocuğu olan öğrencilere de öncelik tanınıyor.

        2016-2017 öğretim yılı için 30 Haziran 2016 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran, yaptıracak olan, yatay ya da dikey geçiş, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yurt başvuruları, ileriki bir tarihte alınacak.

        KİMLER YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

        * 2016 ÖSYM ile örgün eğitime ilk defa kayıt yaptıranlar.

        * Bütün ara sınıf öğrencileri. 30 Haziran 2016 tarihinden önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran bütün öğrenciler (Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora) ara sınıf olarak başvuru yapacaklar. Normal eğitim süresi biten artık yıl durumunda olan öğrencilerimiz de ara sınıf olarak başvuru yapacaklardır.

        * Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrenciler.

        Bu öğrencilerimizin 16-22 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir.

        NOT: 2016/2017 eğitim öğretim dönemi için 30 Haziran 2016 tarihinden sonra bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yurt başvuruları, ileriki bir tarihte alınacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ