Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kumpasın son mağduru Murat Eren yaşadıklarını Habertürk TV'ye anlattı

        HABERTURK.COM

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün 'Atabeyler' kumpasıyla 10 yıldır aralıklarla cezaevinde yatan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, yaşadıklarını Habertürk TV muhabiri Murat Karataş'a anlattı. Devlete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kırgın olmasının mümkün olmadığını kaydeden Eren, “Devlet çağırırsa hiç düşünmeden dönerim. Türk devleti bize gel der geliriz, git der gideriz ama Yunanistan'a da gitmeyiz” dedi. Kendisini yargılayan savcıların davalarına müdahil olacağını kaydeden Eren, “Onların gözünün içine bakacağım” dedi. Murat Eren'in eşi Hande Eren de çocuklarına babasının uzun bir seyahate çıktığını söylediklerini belirterek “15 Temmuz gecesi uçan uçakların babasının arkadaşlarına mı ait olduğuna” yönelik sorusuna yanıt veremediklerini söyledi. Eren'in açıklamaları:

        “KAYITSIZ ŞARTSIZ ÖZGÜR OLMAK”

        İlk gece çok bir şey anlamadım. Çocuğumla beraberdim. Kelimelerle anlatılacak duygular değil. Kayıtsız şartsız özgür olmaya alışıyorum. Diğer çocuklarım da gelecek. Onlarla beraber güzel günler geçireceğime inanıyorum.

        “DEVLET GİT DER GİDERİZ AMA YUNANİSTAN'A GİTMEYİZ”

        Gerek TSK, gerek devlet daimdir, kişiler gelip geçicidir. Bu kararı verenler şu anda görevde değiller ama TSK, devlet hala var. Zaten devlete kırgın olunmaz. Bu şekilde kodlandık. Askeri liseden itibaren devleti koruyup kollamakla görevliyiz. Devlete küslük olmaz. Hala kendimi ait hissettiğim TSK'ya da kırgınlığım olamaz. Orası benim. Devlet çağırırsa hiç düşünmeden dönerim. Türk devleti bize gel der geliriz, git der gideriz ama Yunanistan'a da gitmeyiz.

        “HAYATINI KAYBEDENLERE AYIP OLUR”

        Yargılama sürecim 10 sene sürdü. Bana kaybettirdiklerinden ziyade bana kazandırdıklarına bakıyorum. Hem manevi olarak hem fiziksel olarak çok şey kazandım. Bu görevleri sırasında bu davalarda pek çok arkadaşımız hayatını kaybetti. Bizim yattığımız üç beş senenin hesabını sormaya kalkarsak kendime yakıştıramam. Biraz ayıp olur.

        “O SAVCI ŞİMDİ OYUNA GELDİĞİNİ ANLATIYOR”

        Gerçek Atatürkçü subaylar birbirlerine sahip çıkıyorlar. Sadece başka yere hizmet edenler aidiyet duygularına sahip değiller. Şimdi birbirlerinin arkasından konuşuyorlar. Ben şuna inanıyorum, kıyamete kadar yeryüzünde dimdik duracak ordu Türk ordusudur. Onlar benim için mücadele verdi. Ali Kaya, Özcan İldeniz ve Veysel Ateş var. Onlara da selamlarımı iletiyorum. Sabretsinler. Onları sorgulayan savcı şu an nasıl bir oyuna geldiğini anlatıyor. Yargı da inanıyorum bu arkadaşlarımın dosyasını ele alacaktır.

        “15 TEMMUZ'DA FETÖ OLDUĞUNU ANLADIM”

        (Darbe girişimi) İlk haberi aldığımda bunun bahsi geçen FETÖ tarafından yapıldığı şüphe götürmüyordu. Tabii ki tedirginliklerimiz oldu, ailemizi düşündük. Onlar için gerekli tedbirleri aldırdım. Başarılı olsalardı neler yapmam gerektiğinin planlamasını yaptım. Çok şükür başarılı olamadılar. Kahraman askerlerin direnişi hem de sivil vatandaşlarımızın kahramanlıkları bu darbe girişimini engelledi. Biz de çok şükür planlarımızı yerine getirmek zorunda kalmadık.

        “GÖZLERİNİN İÇİNE BAKACAĞIM”

        Yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Tam da darbe girişimi öncesinde soruşturmaya gerek olmadığına dair yazılar gelmiştir. Sonra baktık ki masum dedikleri insanlar merkezindeymiş. Tabii ki müdahil olacağım. Onların gözünün içine bakacağım.

        ÇOCUKLARININ O SORUSUNA CEVAP VEREMEDİ

        Tahliye olduktan sonraki ilk gününü anlatan Murat Eren, “Çocuğum uzun süre hiç tepki vermeden sadece sarıldı. Daha sonra evi tanıtmaya başladı, oyuncaklarını tanıttı. Ama sürekli konuştu. Sabah da 'Sen gitmeyecek misin' dedi. 'Sen benim babamsın değil mi, başka çocukların babası olma' dedi. Bunlar tabii işin duygusal boyutları. Çocukla, ailemle olmak güzel” dedi. İleriye dönük plan yapmaktan kaçındığını ifade eden Murat Eren, part-time de olsa uçuş öğretmenliği yapmak istediğini söyledi.

        Murat Eren'in eşi Hande Eren de, çocuğuna eşinin görevi gereği uzak yerlere uçtuğunu anlattığını belirterek, “Biz hep babayı uçaklarda selamladığımız için o korkunç gürültüleri duyunca 'Babamın arkadaşları mı geçiyor' diye sordu, cevap veremedik ne yazık ki” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ