Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TUSKON'a 18 kişilik 2. Dalga FETÖ operasyonu

        VELİ SARIBOĞA- İSTANBUL

        Dün başlatılan TUSKON operasyonunda 18 kişi için ek gözaltı kararı çıkarılmasıyla ikinci dalga operasyon başladı.

        Ekipler, başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA ÇIKRIKÇIOĞLU DA VAR

        TUSKON’a yöneli ikinci dalga FETÖ operasyonunda hakkında gözaltına alınan 18 kişi arasında Kayserili işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu’nun da olduğu açıklandı.

        Kayseri işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na FETÖ gözaltında... Çıkrıkçıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Sektörler Konseyi Üyesi, TİM Sektörler Konseyi Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyor.

        MAL VARLIKLARINA EL KOYMA KARARI

        TUSKON'a 2. dalga operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca malvarlığına el koyma kararı verildi. Toplam gözaltı sayısı 70'e ulaştı.

        98 ŞÜPHELİNİN İFADELERİALINIYOR

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 98 şüphelinin ifadeleri alınmaya başlandı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada haklarında gözaltı kararı çıkarılan 120 şüpheliden 98'i yakalandı.

        Anadolu Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde tutulan ve aralarında Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, bir dönem Akfa Holding'de görev yaptığı öğrenilen İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ve İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın da bulunduğu 98 şüphelinin ifadeleri alınmaya başlandı.

        Soruşturmayı yürüten savcı, A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aydın ile Aydan Aydın, Zehra Aydın ve Oksana Aydın'ın sorgularının ardından serbest bırakılmasına karar verdi.

        Nezarette tutulan 92 şüphelinin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 7'si yurt dışındaki 22 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ