Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA HABERLERİ: Firari FETÖ savcısı Hüseyin Kaplan'a tutuklandı

        VELİ SARIBOĞA - HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Savcı Hüseyin Kaplan, tutuklanması istemiyle sevk edildiği İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce FETÖ üyeliğinden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

        Firari olarak bir aydır aranan ve önceki gün teslim olan Balyoz davası duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, önceki gün Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

        Dün sabah saatlerindeki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Savcı Kaplan, Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Savcı Hüseyin Kaplan, Silivri 6 Nolu L Tipi cezaevine gönderildi.

        SİLİVRİ CEZAEVİ FETÖ ÜYESİ HAKİM SAVCI KOĞUŞU

        Silivri 6 Nolu L Tipi cezaevinde, 15 askeri hakim olmak üzere FETÖ üyeliğinden tutuklanan 315 hakim ve savcı tutuklu bulunuyor.

        DONANMA KOMUTANLIĞINDA ARAMA SIRASINDA GÖLCÜK SAVCISIYDI

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra HSYK tarafından açığa alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında FETÖ üyeliğinden gözaltı kararı verilen Balyoz Davası duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, Bakırköy Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu. "Askeri Casusluk" soruşturması kapsamında, "bir ihbar" üzerine 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük'te Donanma Komutanlığında İstihbarat Şube odasının zeminin altında Zekeriya Öz gibi yurtdışında kaçak olan savcı Fikret Seçen tarafından arama yapıldığında Savcı Hüseyin Kaplan, Gölcük Cumhuriyet Savcısıydı.

        Kaplan, Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'ndan İstanbul Fatih Savcılığı'na oradan da İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Savcılığına atandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı yapılan Hüseyin Kaplan, Balyoz Davası duruşma savcısı oldu. Savcı Kaplan'ın yeri 15 Temuz Darbe Girişimine kadar değiştirilmedi.

        GALİP ÖZTÜRK'E MEKTUP YAZMIŞTI

        Savcı Hüseyin Kaplan'ın ismi yeğeniyle evli olduğu işadamı Galip Özkürk'e yazdığı mektupla gündeme gelmişti.

        'GÜLEN HESAP VERSİN'

        Teslimolmadan önce A Haber Televizyonu’na çıkarakitiraflarda bulunan Kaplan, şunları söyledi:

        KAÇANLAR DA GELMELİ

        15 Temmuz akşamı, adliye lojmanları önünde hâkimler-savcılar toplanmış polis anonslarını izliyorduk. “Böyle bir salak darbe olmaz, inşallah kimseye zarar gelmeden bastırırlar” diye düşündüm. Ben Cemaat (FETÖ) içinde bir insanım ama Türkiye’de yüzde 50 oy almış bir iktidar var. Fethullah Gülen’in gelmesi ve hesap vermesi lazım. Kaçan yargı mensubu arkadaşlardan da suç işlemediğine inanan herkesin gelmesi lazım.

        FİDAN TUTUKLANIRDI

        Cemaat’le mücadelenin altyapısını Hakan Fidan hazırladı. Hakan Fidan, savcı Sadrettin Sarıkaya’nın daveti üzerine ifade vermeye gelseydi, muhtemel tutuklanırdı. Sonrasında belki Başbakan’a kadar uzanabilirdi.

        ANEKDOTLU NOTLAR

        Adliye imamları, Pennsylvania’dan ya da abilerden direktif değil ama anekdot şeklinde notlar aktarır. Adliyede hâkimsavcı listesi yapılıp herkese dağıtılmaz. Hiç görüşmediğin hâkimler vardır belki de paralel yapıdan.

        ZEMİN HAZIRLAMIŞIZ

        (Balyoz davası) Ülkede darbelerin önü artık kesildi, bitti diye seviniyordum. Ama belki de darbeye zemin hazırlamışız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ