Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Naci Ağbal: Akamete uğraması asla mümkün değil

        Genç Osman Mahallesi Çilçil mevkisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan kampüs alanında incelemelerde bulunan Bakan Ağbal, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Ağbal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece Gaziantep'te terör saldırısı meydana geldiğini belirterek, "Öncelikle terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz. Türkiye'nin terör örgütleriyle yürütmüş olduğu mücadelenin bu tür saldırılarla hiçbir şekilde akamete uğraması asla mümkün değil. Her türlü terörle, PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C terörüyle, hangi terör örgütü olursa olsun, Türkiye'nin mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek." diye konuştu.

        Hükümetin bu anlamda her türlü kararlı adımları atmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

        "Milletimizin gösterdiği büyük bir sağduyu var. Birlik, beraberlik, kardeşlik var. 15 Temmuz gecesinde Türkiye'deki demokrasinin ne kadar kökleştiğini bu millet, bütün dünyaya gösterdi. PKK terör örgütü tarafından şimdi de muhtemelen DEAŞ terör örgütü tarafından bu art arda yapılan saldırılar, terör örgütlerinin arasındaki işbirliğini ve Türkiye'ye karşı yaptıkları bu alçakça mücadeleyi nereye kadar götürmek istediklerini ortaya koyuyor."

        Ağbal, terör olaylarında şehit olan bütün güvenlik görevlilerine, sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi, millete ise başsağlığı temennisinde bulundu.

        Yaşanan olayların birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştireceğini, terörle olan mücadeleyi daha da artıracağına dikkati çeken Ağbal, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bizler hükümet olarak çok yönlü bir şekilde bu olayların üzerine gideceğiz ve inşallah uluslararası toplumla da birlikte bu terörle mücadeleyi çok yönlü şekilde sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

        Bakan Ağbal'a incelemeleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer eşlik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ