Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boşanmasını konvoy yaparak kutladı

        Muş’taki Murat Köprüsü’nün üzerinde, tuttuğu kiralık araçla eşinden boşanabilmesinin zaferini kutlayan ve bir anda çığ gibi destek gören Selvi Ataş (25), hikâyesini Habertürk’e anlattı. 1 kız çocuğu annesi Ataş, “Benden 5 yaş büyük olan eşimle 6 yıl önce tanışmıştık. Üvey annem ve babamdan kurtulmak için evlendim. İlk dönemler İstanbul’da ailesinin yanında, sonra kendi evimizde yaşamaya başladık. Eşim evlendikten sonra işe gireceğini söylemişti. Ancak yapmadı. 3 ay sonra ben bir şirkette müşteri temsilciliği yapmaya başladım. Bir gün iş çıkışı eve gittiğimde eşimin eşyaları sattığını gördüm. İlk şoku böyle yaşadım ve Muş’a dönmek istedim” diye konuştu.

        ‘KADINLARA MESAJ VERMEK İSTEDİM’

        Eşinin Muş’ta 2 ayda 12 iş değiştirdiğini belirten Ataş, “Evdeki eşyalar satıldı. Eşyalar nedeniyle 50 bin liraya yakın kredi borcumuz vardı. Çocuk yapma fikri yoktu ama oldu. Eşyalar satıldığı için babaannem ve dedemin evine döndük” ifadesini kullandı.

        Ataş, şöyle devam etti: “Doğum yaptıktan 13 gün sonra ailemin gözleri önünde bana şiddet uyguladı, karakolluk olduk. Sonra İstanbul’a döndü. Bir daha yüzünü ne ben ne de çocuğum gördük. 2014 yılında boşanma davası açtım. 2.5 yıl sürdü. Kadınlara ‘Dul kalmaktan korkmayın’ mesajı vermek istiyordum, algı değişsin istedim. Normal bir şey olduğunu göstermek istedim. ‘Mutluluğunuz için savaşın ama olmuyorsa da bitirin’ demek istedim.”

        ‘GELİNLİĞİ O GÜN GİYMEK İSTEDİM’

        Boşanma davası sona eren ve koruma talep eden Ataş, “Şimdi tek isteğim sigortalı bir iş. Murat Köprüsü’ne çıktık kutlama yapmak için. Araç kiraladım. Evlenmeden önce gelinlik giymemiştim, o gün giymek istedim. Ben hayatımda terfi ettim” dedi.

        Öznur KARSLI/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ