Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mete Yarar silahlı saldırıya uğradı | Mete Yarar kimdir?

        Güvenlik Uzmanı Mete Yarar silahlı saldırıya uğradı.

        İlk bilgilere göre Emniyet yetkilileri olayın bir terör saldırısı olmadığını değerlendiriyor.

        Kadıköy, Suadiye'de saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda Mete Yarar tartıştığı kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

        6 EL ATEŞ EDİLMİŞ

        Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Edinilen ilk bilgilere göre, olay bir terör saldırısı değil. Mete Yarar'a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada, borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi.

        ALACAK-VERECEK MESELESİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

        Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu ve Yarar'ın oğlu yerine borçlularla buluşmaya gittiği Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği iddia edildi.

        METE YARARTWITTER'DA YALANLADI

        Mete Yarar alacak meselesi iddiaları üzerine twitter'dan şunları yazdı;

        "Hep söylediğim tek şey Allah'ın verdiği canı o alır . Ilk mermi üç metreden atılmasına rağmen patlamadı.Allah büyük bir tuzaktan ve komplodan korudu.Bunlar en iyi bildikleri tuzağı bana da kurmaya çalıştılar.Keşke böyle bir olay ile sevenlerim bu kadar çok olduğunu öğrenmeseydim.İşin ilginç yanı olayın bir adi alacak gibi gösterilmesidir. Bu zaten tuzağın ilk başlangıcıdır. Son Yazımı okuyun itibar suikastine nasıl uğratılacağımızı okuyun. Aynen beklediğim gibi oldu."

        YAKALANMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

        Olaydan sonra Mete Yarar'ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

        METE YARAR KİMDİR?

        1967 yılında Samsun'da dünyaya gelen Mete Yarar, 1984 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından 20 yıl boyunca silahlı kuvvetler bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan Yarar, en son görevini Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda binbaşı rütbesinde devam ettirirken, emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrılmıştır.

        TSK'da görev yaptığı dönem içerisinde güneydoğu ve sınır ötesi operasyonlarında aktif rol oynayan Yarar, Kuzey Irak görevinin ardından 2004 yılında teşkilattaki görevinden ayrılmıştır.

        TSK'dan ayrılmasının ardından bir dönem dış ticaretle ilgilenmiş, ilk işlerini de katıldığı operasyonlarla yakından tandığı Irak'a yapmıştır. Bir süre sonra yaptığı işin formatını güvenlik konusunda ilerleten Yarar, Ortadoğu ülkelerine risk analizleri hizmeti vermeye başlamış ve bölgedeki güvenlik, siyasi bunaltılar, savaş durumları ve iç karışıklıklarla ilgili analizler düzenlemiştir. Yarar, 2004 yılından bu yana Irak'ta şirket kurma kararı alan ya da ticari ilişkilerini ilerletmek isteyen kişilere verdiği danışmanlık hizmetinin yanı sıra, ulusal kanallarda güvenlik uzmanı sıfatıyla görüşlerini beyan etmektedir.

        60 Yıllık İttifakta Son Gün kitabının da yazarı olan Mete Yarar, bir çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ