Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İl İl FETÖ'nün kapatılan okullarına verilen yeni isimler

        Darbe girişimi ve Paralel Devlet Yapılanması'nın faili Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) destek sağlayan birçok eğitim kurumununkapatılıpMilli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesiyle birlikte bu kurumların yeni isimlerinin belirlenmesi konusu da netleşmiş oldu. BazıMilli Eğitim Müdürlüklerinin aldığı karara göre bu okullara darbe girişimini önlemek isterkenşehit olan kişilerin ismi verildi.

        Bu kararlara göre değiştirilen okul isimleri şu şekilde;

        FETÖ'ye ait Malatya'daki Turgut Özal Koleji'nin Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinden sonra okula İstanbul'da darbeciler tarafından öldürülen demokrasi şehidi Zekeriya Bitmez'in ismi verildi. Bu okulun adı Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

        Anamur'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında el konularak Milli Eğitim Bakanlığı uhdesine alınan Özel Yıldırımhan Tekalan Koleji'nin adı 15 Temmuz Milli İrade İlkokulu oldu.

        Kayseri'de bir süre önce FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Kılıçaslan Liseleri'Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Okula, 15 Temmuz darbe girişimin seyrini değiştiren kahramanlardan Şehit Ömer Halisdemir adı verildi. Okulun yeni ismi, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

        Bolu'nun Kılıçarslan ve Paşaköy mahallerlerinde bulunan Fatih Ortaokulu ve Fatih İlkokulu'nun isimleri değişti. Buna göre okulların yeni ismi, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ve Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

        Samsun'un İlkadım ilçesinde 1928 yılında kurulan Mithat Paşa Anadolu Lisesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından alınan karar ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Feza Berk Koleji'ne taşındı. Boşalan lisenin adı ve branşı da değişerek, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu oldu.

        Denizli'nin Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesinde daha önce özel okul olarak faaliyet gösteren ve darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun ismi '15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi' olarak değiştirildi.

        FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Muş'ta kapatılan Çağlayan Ufuk Eğitim Kurumlarının tabelaları söküldü.Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülen okula, 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin attığı kurşunlarla şehit düşen Davut Karaçam'ın (51) ismi verildi.Okulun yeni ismi, Şehit Davut KaraçamAnadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak geçecek.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesindeki liseye, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Mehmet Karacatilki'nin adı verildi. Okulun yeni ismi, Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geçecek.

        Elazığ'da yer alan Yavuz Selim Koleji'nin yeni ismi, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiseri Eyüp Oğuz'un adı ile anılacak. Okulun yeni ismi, Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geçecek.

        Sivas'ta bünyesinde 6 okulbulunduran Özel Sultan Murat Eğitim Kurumları'nın2 okulunun yeni isimleri ise, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin ile yaşayacak. Okulların yeni isimleriŞehit Recep Gündüz Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve Şehit Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi olarak anılacak.

        İstanbul'da FETÖ mensuplarının darbe girişimini önlemek isterken hayatını kaybeden 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın ismi, 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'in adını taşıyan Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki ilk ve ortaokulda yaşatılacak. Kenan Evren İlkokulu ve Ortaokulu'nun ismi,15 Temmuz Şehidi Askeri Çoban İlkokulu ve Ortaokulu olarak değiştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ