Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılanlar 03.09.2016

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üye ve destekçilerini temizleme operasyonları kapsamında başlatılan gözaltı, tutuklama ve görevden uzaklaştırmalar kaldığı yerden devam ediyor. İşte operasyonlarda 03 EylülCumartesigünü haberleri...

        NOT: Haberler anlık güncellenmektedir.

        IĞDIR'DA KAYMAKAM VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Aralık İlçe Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi olan Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Iğdır'ın Aralık İlçe Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilip gözaltına alındı.Gözaltına alınan kaymakam çift, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        IĞDIR'DA 8 POLİS GÖZALTINDA

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) İLİŞKİN soruşturma kapsamında 8 polis memuru gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca kentte görev yapan bazı emniyet mensupları hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Aralarında bir başkomiserin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.Soruşturma kapsamında 2 polisin arandığı öğrenildi. (AA)

        ASKER VE İŞÇİ 8 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Marmaris merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Marmaris Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Merkez Komutanlığı lojmanı ve Aksaz lojmanlarda ikamet eden askerler M.Ü. (44), E.Ç. (36), Ö.E. (34), U.K. (29), kadrolu işçi B.A'yı (37) gözaltına aldı ve söz konusu kişilerin evleri, araçları ve iş yerlerinde arama yaptı.Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, Gölcük Terör Büro ekipleri A.İ. (28), H.H. (30) Kocaeli Gölcük'te, Ankara Asayiş Şubesi Cinayet Büro ekipleri de G.Ö'yü (22) Ankara'da gözaltına aldı.Gözaltına alınan şüpheliler Marmaris'e getirilirken ev, iş ve araç aramalarında birçok dijital materyallere mahkeme kararıyla el konuldu. (AA)

        11 STK BAŞKANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 sivil toplum kuruluşu başkanı adli makamlara sevk edildi.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz günlerde FETÖ'ye yakın sivil toplum kuruluşu başkanlarını gözaltına aldı. Örgütün finans ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında SODES projelerinden dolayı sivil toplum kuruluşlarına operasyon yapıldı.

        Operasyonda FETÖ'ye yakın çeşitli STK'larda 2013-2015 yılları arasında başkanlık yapan R.E., İ.U., H.A., M.B., H.C., Y.A., Y.K., F.T., A.E. ile bu kuruluşlarda görev alan E.K. ile F.U. sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi. (İHA)

        ADIYAMAN'DA 2 ZABIT KATİBİ TUTUKLANDI

        Adıyaman'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında gözaltına alınan 9 zabıt katibi ve 2 cezaevi personelinden 2 zabıt katibi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ üyeliği gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 9 zabıt katibi, 2 cezaevi personeli göz altına alındı. Gözaltına alınan ve emniyetteki sorgulamaları tamamlanan zanlılar adli makamlara sevk edildi.

        Zanlılardan 2 zabıt katibi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 7 zabıt katibi ve 2 cezaevi personeli denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. (İHA)

        ISPARTA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ispartada, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturmaları devam ediyor.

        Ekipler, soruşturma kapsamında FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan derneklerde üye olan ve FETÖ üyelerinin şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları değerlendirilen 10 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

        Bir süredir devam eden araştırmanın ardından çok sayıda eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 6sı kamu görevlisi 7 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

        Öte yandan ekipler, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        KARABÜK'TE 8 KİŞİ FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4'ü polis 8 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Başpolis Ergin Ç., Kamil E., polis memurları Kadir Ö., Mevlüt U., esnaf Abdullah Y., Abdullah D., Kaan K. ile özel yurt sorumlusu Rüştü K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        KIRIKKALE'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 6 kişi gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, İl Jandarma Komutanlığında görevli üsteğmen Faruk K, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden İbrahim Ö, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler Harun Ö, Hasan K. ile özel okulda öğretmenlik yapan Haşim E. ve esnaf Süleyman S. gözaltına alındı.

        Evlerinde ve iş yerlerinde arama yapılan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BALIKESİR'DE 5 İŞADAMI TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 iş adamından 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, ev ve iş yerlerine yapılan operasyonlarda 6 iş adamı gözaltına alındı. Operasyonda bilgisayar, tablet, CD ve bazı belgelere el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tukuklandı. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANKARA'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 14 kişiden, 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, Kalkınma Bakanlığı ile kapatılan Turgut Özal Üniversitesi ve İpek Üniversitesi çalışanı 14 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi.

        Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan 14 şüpheliden, 12’si nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

        Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde savunmalarını yapan 12 şüpheliden, 10'unun tutuklanmasına karar verildi.

        Tutuklananlar cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MUĞLA'DA 210 ÖĞRETMENİN LİSANSI İPTAL EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında OHAL kapsamında Muğla genelinde görev yapan 210 öğretmenin lisansı iptal olurken, Muğla Büyükşehir belediyesinde görevli bir şefin lisansı iptal edildi.

        Son çıkan OHAL KHK kapsamında lisansları iptal edilen öğretmenlerin listesi Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan listede Muğla'da 210 öğretmen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmen kökenli olduğu öğrenilen bir şefin lisansı iptal edildi. Buna göre lisansları iptal edilen ilçelerdeki öğretmenlerin dağılımı şöyle oldu. Bodrum 4, Büyükşehir 1, Dalaman 11, Fethiye 61, Kavaklıdere 5, Köyceğiz 14, Marmaris 6, Menteşe 34, Milas 20, Ortaca 4, Seydikemer 25, Ula 3 ve Yatağan'da 23 kişi.

        Muğla'da lisansı iptal edilmeyen öğretmenin bulunduğu tek ilçe Datça oldu. Datça'dan lisans iptali gerçekleşen öğretmene bulunmazken, en fazla lisans iptalinin gerçekleştiği ilçe 61 kişi ile Fethiye oldu. (İHA)

        BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Balıkesir Ünivesitesi'nde (BAUN), FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretim üyelerinden eski Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan ve 53 akademik personel, kanun hükmünde kararnameyle memuriyetten ihraç edildi.

        Resmi Gazete'de 1 Eylül'de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Balıkesir Üniversitesi'nde aralarında eski Rektör Prof.Dr. Mahir Alkan'ın da bulunduğu 54 akademik personel görevden ihraç edildi. Prof.Dr. Alan, Rektörlük yaptığı dönemde Balıkesir Üniversitesi'ndeki uygulamaları nedeniyle eleştirilerilere maruz kaldı. Prof.Dr. Mahir Alkan, ikinci defa girdiği rektörlük seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Üniversitesi'nde rektörlüğe Prof. Dr. Kerim Özdemir'i atadı. Rektör seçilemeyen Prof.Dr. Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki görevine dönmüş, OHAL kapsamında Balıkesir Üniversitesi'nde görev yapan 100'e yakın akademisyenle birlikte açığa alınmıştı.

        Öte yandan; Alkan'ın, Balıkesir Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Bölümü'ne sorumlu olarak atadığı Doç.Dr. İbrahim Erdoğan da ihraç edildi. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nde ise 9 akademisyen ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise 1 hizmetli ve 389 öğretmen memuriyetten atıldı.

        Balıkesir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de ihraç depremi yaşandı, pek çok öğretmenin işine son verildi. En fazla ihraç 80 öğretmen ile Karesi İlçesi'nde yaşandı. Balıkesir'in diğer ilçeleri Altıeylül'de 42, Ayvalık'ta 3, Balya'da 2, Bandırma'da 38, Bigadiç'te 21, Burhaniye'de 19, Dursunbey'de 9 öğretmen, 1 şube müdürü, Edremit'te 51, Erdek'te 2, Gönen'de 34, Havran'da 19, İvrindi'de 10 öğretmen 1 hizmetli, Kepsut'ta 10, Manyas'ta 3, Marmara Adası'nda 1, Savaştepe'de 19, Sındırgı'da 13, Susurlukta 12 olmak üzere toplam 390 öğretmen ihraç edildi. (DHA)

        MUĞLA ORTACA VE DALAMAN'DA FETÖ'YE 3 TUTUKLAMA

        MUĞLA'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alına 6 kişi adliye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden üçünü tutukladı. Aynı operasyon kapsamında tutuklu sayısı 11 kişiye çıktı.

        Ortaca ve Dalaman'da polis, geçen 20 Ağustos'ta, FETÖ/PDY'yle ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Toplam 16 ev ve işyerine düzenlenen operasyonlarda, 7'si Dalaman'da 9'u ise Ortaca'da olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerindeki aramalarda bulunan ve FETÖ/PDY ile ilgili olabileceğinden şüphelenilen çok sayıda belge, bilgisayar kasası ve dijital veriye el konuldu. Gözaltına alınan 16 kişiden 10'u geçen salı günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, biri savcılıktan, diğeri yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 6 şüpheli ise dün (cuma) adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği altı şüpheliden A.A. (Aydın Avcı), S.Ç. (Sinan Çatar) Y.O.'yi (Yüksel Orhan) tutukladı. M.A.O., A.Ş. ve A.T. adlı üç şüpheli ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Böylelikle 16 şüpheliden 11'u tutuklanmış oldu. (DHA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ KARS ŞUBE BAŞKANI TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kimse Yokmu Derneği Kars İl Temsilcisi Zafer Aslan tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre; Fethullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kars'ta Kimse Yokmu Derneği Kars İl Temsilcisi ve Özel Zekiye Hanım Yükseköğretim Kız Yurdu Müdürü Zafer Aslan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan, Aslan'ın FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına ait 'Bylock' sistemini de kullandığı ve Harakani Özel Eğitim Yayın Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile bağlantısının da olduğu tespit edildi. (İHA)

        İZMİR'DE FETÖ DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 18 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi mahkemeye çıkarılan, aralarında iş adamı, polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 zanlı, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KIRKLARELİ'DE 37 ASKERİ PERSONEL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 37 askeri personel adliyeye sevk edildi.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 15 Temmuz'daki darbe girişimine destek vermek amacıyla 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkmaya çalıştığı tespit edilen Tabur Komutan Vekili Yüzbaşı Barış Vardar'ın da aralarında bulunduğu yüzbaşı, üsteğmen, asteğmen, astsubay ve uzman çavuş rütbelerindeki 37 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, geniş güvenlik önemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Operasyonda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşına ait kitap, çok sayıda silah ve mermi ile üzerinde birtakım notların bulunduğu evrak ele geçirilmişti. (AA)

        TOKAT'TA GÖZALTINA ALINAN BİR AVUKAT İLE BİR İCRA MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat F.K. ile Tokat Adliyesi'nde görevli İcra Müdür Yardımcısı Y.Ş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı. (AA)

        IĞDIR'DA 36ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 36 öğretmen meslekten ihraç edildi, 36 öğretmen de açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yürütülen soruşturma sonunda 72 öğretmen hakkında işlem tamamlandı.

        Soruşturma sonunda 36 öğretmenin açığa alınmasına ve 36 öğretmenin de meslekten ihraç edilmesine karar verildi. (AA)

        AKSARAY'DA GÖZALTINA ALINAN 550 KİŞİDEN 241'İ TUTUKLANDI

        Aksarayda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 550 kişiden 241inin tutuklandığı bildirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelenin sürdürüldüğü belirtildi.

        Bu kapsamda terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin yakalanması için çalışmalar yapıldığı aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Aksaray’da, FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 550 kişiden 241’i tutuklandı. Gözaltına alınan 188 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Ayrıca 01.09.2016 tarihli resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan ihraç edilenler listesinde toplamda FETÖ/ PDY Terör Örgütü ile bağlantısı tespit edilen 10 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 11 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 6 emniyet amiri, 7 komiser, 9 komiser yardımcısı, 1 başpolis memuru ile 30 polis memuru ise devlet memurluğundan çıkarılmıştır."

        Açıklamada, çalışmaların hassasiyetle devam ettiği kaydedildi. (AA)

        ANAMUR'DA 23 ÖĞRETMEN VE KAMU ÇALIŞANI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Mersin'in Anamur ilçesinde, Fetullahcı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında öğretmen ve kamu çalışanlardan oluşan 23 kişi meslekten ihraç edildi.

        Anamur'da çeşitli okullarda ve kamu kuruluşlarında görev yapan ve FETÖ yapılanmasında yer aldığı tespit edilen 23 öğretmen ve kamu çalışanı açığa alındı. Mesut Y, A. Ayhan Ç, Ahmet Y, A.Osman K, Ayşe A, Ayşe K, Azmi A, Derya A, Gökhan Y, Hanife C, Harun B, Kemal Y, M. Arif İ, Mehmet G, Meltem T, Murat A, Musa K, Mustafa C, Mustafa U, Serap Y, Siyamı T, Soner Y, Veli A soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi. (İHA)

        ÇORUM SUNGURLU'DA GÖZALTINA ALINAN 36 ÖĞRETMENDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 36 öğretmen'den 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında aralarında daha önce açığa alınan ve bugün meslekten ihraç edilen öğretmenlerinde bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.S., C.Ö., O.Ö., E.Ö., B.T. H.T., H.N., S.N., N.D., M.A.D., İ.G., R.E., S.C., S.K., K.C., N.B.E., R.B. ve Ü.K. sabah saatlerinde Sungurlu Adliyesine getirilirken, 12 kişi de Çorum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.A.D. ve H.N. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İ.S., C.Ö., O.Ö., E.Ö., B.T. H.T., S.N., N.D., İ.G., R.E., S.C., S.K., K.C., N.B.E., R.B. ve Ü.K adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        EDİRNE'DE 6 GÜMRÜK PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan 6 gümrük personeli gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan 6 gümrük personeli hakkında gözaltı kararı verildi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından 6 gümrük personeli bugün Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İHA)

        ÇOMÜ ESKİ REKTÖRÜ LAÇİNER İHRAÇ EDİLDİ

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) toplam 67 akademisyen, Milli Eğitim'de bünyesinde ise 114 öğretmen, Kamu Hükmünde Kararname ile devlet memurluğundan ihraç edildi. ÇOMÜ'nün bir önceki rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de devlet memurluğundan ihraç edilenler arasında yer aldı. Kentte, bir vali yardımcısı ve 2 kaymakam da yine memurluktan ihraç edildi.

        Çanakkale'de çok sayıda devlet memuru, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kurumlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devlet memurluğundan ihraç edildi. 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğu görevlerinden ihraç edilenler arasında Vali Yardımcısı İlhan Uran, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ile Yenice Kaymakamı Musa Evin de yer aldı. (DHA)

        AKADEMİSYENLERİN EVLENDİRİLMESİNDEN SORUMLU ABLA TUTUKLANDI

        Trabzon'da FETÖ/PYD'nin evlendirme sorumlusu olduğu belirtilen bir kadın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        Trabzon'daki FETÖ/PYD soruşturması kapsamında özellikle akademisyenlerin evlendirilmesinden sorumlu olduğu öne sürülen B.E isimli kadın gözaltına alındı. Emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen B.E. adli konrol şartı ile serbest bırakıldı. Savcılığın karara itiraz etmesinin ardından yeniden gözaltına alınan B.E. tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. (KENAN TAŞKIN-TRABZON)

        AYDIN'DA TUTUKLANAN ESKİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        AYDIN'da, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) aralarında tutuklanan eski İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı'nın da yer aldığı yüzlerce kamu personeli meslekten ihraç edildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ BAĞLANTILI 28 DİYANET ÇALIŞANI GÖREVDEN ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında Eskişehir'de 28 Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanı görevden uzaklaştırıldı.

        Eskişehir'de 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, 28 kamu görevlisi görevinden el çektirildi. Görevden alınanlar arasında İl Müftülüğü Şefi Yakup Ünal, Sivrihisar Müftüsü Karabey Özdemir ve Çifteler Müftüsü Mustafa Onat da bulunuyor. Geriye kalan 25 çalışanın görev dağılımları ise; 14 imam, 4 Kur'an Kursu öğretmeni, 7 müezzin olarak bildirildi.

        543 HAKİM VE SAVCI MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu'nca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 543 hakim ve savcıya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda, meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların listesi ile ihraç gerekçelerine yer verildi.

        Kararda, 543 hakim ve savcının FETÖ ile irtibat ve iltisaklarının sabit görüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Adı geçenlerin 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesi uyarınca meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı olmak üzere, meslekten çıkarılmalarına oy birliğiyle karar verildi." (AA)

        NİĞDE'DE FETÖ'DEN 227 KİŞİ TUTUKLANDI

        NİĞDE Valiliği, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada bugüne kadar 227 kişinin tutuklandığını bildirdi.

        Niğde Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ ile aidiyeti veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmaların karalılıkla devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

        "Son kararnameyle birlikte 2 Eylül 2016 tarihi itibariyle toplam 1097 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İl genelinde toplam 76 milli eğitim, 70 emniyet, 14 adliye, 6 sağlık, 1 defterdarlık personeli ile 1 vali yardımcısı, 11 kamu görevlisi, 3 akademisyen, 4 asker ve 41 sivil olmak üzere toplam 227 kişi tutuklanmıştır." (DHA)

        ANTALYA'DA KHK İLE İHRAÇ EDİLEN KİŞİ SAYISI BİN 23 OLDU

        Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Antalya'da vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet müdürleri, asker, akademisyen ve öğretmenlerinde bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında bin 23 kişi meslekten ihraç edildi. (İHA)

        NAZLI ILICAK'IN KORUMASI MUĞLA'DA TUTUKLANDI

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak'ın koruması tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak'ın koruması Serdar A, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince Milas'taki evinde gözaltına alındı.

        Adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        İZMİR GEDİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucularına ve akademisyenlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi eski Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 9'u tutuklandı. (DHA)

        İSTANBUL'DAKİ OPERASYONLARDA 3079 KİŞİ TUTUKLANDI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişinin ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 5 bin 279 kişiden 3 bin 79'unun tutuklandığını açıkladı.

        Yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan 3 bin 17'sinin askeri personel, 93'ünün emniyet personeli, 432'sinin hakim ile savcı, 13'ünün merkez valisi, vali yardımcısı ve kaymakam, 692'sinin kamu görevlisi, 147'sinin akademisyen, 80'inin gazeteci, 86'sının iş adamı, 719'unun ise değişik meslek gruplardan olduğu belirtildi.

        Haklarında işlem yapılarak adli makamlara sevk edilen toplam 5 bin 279 kişiden 3 bin 79'unun tutuklandığı kaydedilirken bin 74 kişinin hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı, 691 kişinin ise serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Açıklamada 435 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği ifade edildi. (DHA)

        DİYARBAKIR'DA BİN 319 KİŞİ HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPILDI

        Diyarbakır'da, 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından bin 319 kişi hakkında idari işlem yapıldı.

        Diyarbakır Valililği'nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması mensuplarının kalkıştıkları ve halkın milli iradeye sahip çıkarak darbeye karşı çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, FETÖ/PDY'ye karşı adli ve idari çalışmaların başlatıldığı belirtildi. (İHA)

        BURDUR'DA 264 PERSONEL MEMURİYETTEN ÇIKARILDI

        Burdurda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 264 kamu personelinin memuriyetten çıkarıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde görev yapan kamu personelinden, 670 sayılı kararname ile 11, 672 sayılı kararname ile 253 olmak üzere toplam 264 kişi başka hiç bir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarılmışlardır." denildi. (AA)

        MANİSA'DA 13 POLİS VE BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Manisa'da, FETÖ-PDY operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 20 polisten 13'ü, 2 öğretmenden de 1'i tutuklandı.

        Manisa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen 13 şube müdürü, 3 emniyet amiri, 4 komiser ve 2 öğretmenin sorguları bugün saat 06.00'da bitti. Yaklaşık 19 saat adliyeye kalan zanlılardan emniyet müdür yardımcısı A.Y., ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürleri T.Y., İ.Y., V.G., M.U., E.D., M.K., M.A., M.K., A.A, Emniyet Amiri M.Y. ve S.Y., Komiser Yardımcısı B.D. ve öğretmen E.R.Y. tutuklandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği öğretmen F.K. ile emniyet mensubu M.T, T.G., V.G., Z.Y., M.S., Z.O. ve F.B.'yi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Bu sabah ise Manisa kent merkezi ile bazı ilçelerde, FETÖ/PDY'nin emniyet imamlarına yönelik olarak operasyon yapıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü imamı olduğu öne sürülen K.Y.'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        TRABZON'DA FETÖ OPERASYONLARI SÜRÜYOR

        Trabzon'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma ve tutuklamalar sürüyor.

        Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 32 kişiden 22'si tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında yaklaşık 2 haftadır gözaltında tutulan aralarında polis, işadamı ve doktorlardan oluşan 32 kişi Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 32 kişiden 12 polisi olmak üzere toplam 22 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        BURDUR'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 12 KİŞİDEN 11'İ TUTUKLANDI

        Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 kişiden 11'i tutuklandı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün finans kaynağına yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 esnaf adliyeye getirildi.

        Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Örgüte finans desteği sağladığı ve mütevelli heyetinde olduğu iddia edilen zanlılardan 11'i tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 4 şüphelinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İzmir, İstanbul, Konya, Aydın, Manisa ve Bartın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonun devamı niteliğindeki çalışmada, 4 kişi daha yakalandı.

        Aralarında TSK ve emniyet mensuplarının da olduğu şüpheliler emniyete getirildi.

        Zanlıların, "ByLock" adlı şifreli program aracılığıyla FETÖ üyeleriyle iletişime geçtiği, bilgi aktardıkları ve örgütten talimat aldıkları öne sürüldü.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE 15 ADLİYE PERSONELİ SERBEST BIRAKILDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 askeri personel serbest bırakıldı.

        Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Mahkeme, 6'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 şüpheliyi serbest bıraktı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi askeri araçları hazır beklettiği tespit edilen 21 askeri personelden, aralarında albay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayların da olduğu 15'ini gözaltına almıştı. Şüpheliler, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. (AA)

        ADANA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU: 3 POLİS GÖZALTINA ALINDI, 3 POLİS ARANIYOR

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın( PDY) emniyet ayağına yapılan operasyon kapsamında biri 4. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 3 polis yakalandı. 3 kişinin de arandığı bildirildi.

        Alınan bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonlar kapsamında bu sabah 6 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 4.sınıf emniyet müdürü Fehmi Ç., Polis memuru Murat Erdem Y., Polis memuru Ali Y. yakalandı. Adreslerine bulunmayan 3 emniyet personelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (İHA)

        İZMİR ALİAĞA'DA GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Aliağa ilçesinde 2 öğretmen, 1 Bank Asya çalışanı ile bir ev hanımı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aliağa İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 öğretme, 1 banka çalışanı ile bir ev hanımı emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şahısların tutuklandığı öğrenildi. (İHA)

        ERZURUM'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 15 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir ilçe emniyet müdürü ile 14 polis gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda bir ilçe emniyet müdürü ile 14 polis gözaltına alındı. Evlerinde aramalar yapılan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE FETÖSORUŞTURMASI KAPSAMINDA3 TUTUKLAMA

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 3 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında göz altına alınarak adliyeye sevk edilen Remziye S., Döndü Ç. Ve Fatma Handan Ö. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        ADANA'DA GÖZALTINA ALINAN 8 AVUKATTAN 4'Ü TUTUKLANDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 avukattan 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan avukatların Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        İlk olarak adliyeye sevk edilen avukatlar Melek S. ile Fatma Ö. yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra adliyeye götürülen 6 avukattan ise Çağrı K, Muammer Y, Emin B. ve Mustafa K. tutuklandı, Ahmet S. ve Mehmet A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Bu arada 31 Ağustos'ta gözaltına alınan 4 gazetecinin de Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandı.

        Şüphelilerden gazeteci Naim Y, savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye götürülen gazeteciler Salim B, Abdurrahim H. ve Osman P. ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 31 Ağustos'ta 4 gazeteci ile 1 Eylül'de 8 avukat gözaltına alınmıştı. (AA)

        DÜZCE VALİLİĞİ FETÖ OPERASYONLARININ EN SON RAKAMLARINI AÇIKLADI

        Düzce Valiliği, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il genelinde 695 kişi hakkında işlem yapıldığını 205 kişinin ise tutuklandığını açıkladı.

        Düzce Valiliği, Valilik (Vali Yardımcısı, Kaymakam) 4, Adliye (Hakim, Savcı, Memur) 64, Düzce Üniversitesi 95, Jandarma Komutanlığı 1, Emniyet Müdürlüğü 112, Müftülük 42, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 4, Muhtar 1, Defterdarlık 3, Milli Eğitim Müdürlüğü 278, Orman İşletme Müdürlüğü 4, Halk Sağlığı Müdürlüğü 30, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 19, Özel İdare 1, Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü 1, Cumayeri Belediyesi 2, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 4, Gölyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 1, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 1, Tarım Kredi Kooperatifi 1, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2, Düzce Belediyesi 6, Sağlık Müdürlüğü 1, Türkiye İş Kurumu 2, Telekom 1 ve Cezai İnfaz Kurumundan 14 kişi hakkında işlem yapıldığını bildirdi. (İHA)

        SAMSUN'DA 994 KAMU PERSONELİ MEMURİYETTEN ÇIKARILDI

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 994 kamu personelinin memuriyetten çıkarıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 Eylül itibariyle 732 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

        Açıklamada, bin 61 kamu personelinin gözaltına alındığı, 413 kamu personelinin tutuklandığı, 494 personelin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 994 kişinin memuriyetten çıkarıldığı kaydedildi.

        71 kişinin işleminin devam ettiği ve 83 kişinin serbest bırakıldığı aktarıldı. (AA)

        RİZE'DE 15 TEMMUZ'DAN BUGÜNE KADAR 95 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 15 Temmuz'dan bugüne kadar 95 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmalar kapsamında 320 şüpheli hakkında FETÖ/PDY'ye üyelik iddiasıyla adli işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

        Hakkında adli işlem yürütülenlerden 95'inin tutuklandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu kişilerden 135'i adli kontrol altına alınmış, 10'u ise serbest bırakılmıştır. Firari olan 36 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmıştır. Gözaltındaki 44 kişinin ise işlemleri halen devam ediyor. Gerek mevcut soruşturmalar ve gerekse yapılacak yeni soruşturmalar, Anayasamızda belirlenen hukuk devleti ilkesi ışığında mevcut mevzuata uygun bir şekilde hassasiyet ve titizlikle yürütülmeye devam edilecektir. Bir şekilde FETÖ/PDY ile bağı olup da pişmanlık duyan ve Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde belirtilen yasal hükümler çerçevesinde kendilerine yardımcı olunacaktır." (AA)

        EDİRNE'DE 31 ŞÜPHELİDEN 27'Sİ SERBEST KALDI, 4'Ü HAKKINDA ADLİ KONTROL VERİLDİ

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 31 şüphelinin 27'si serbest kalırken, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

        Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 şüpheli hakkında yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan silahlı FETÖ/PDY mensubu rütbeli askerler tarafından mevcut anayasal düzeni yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile gerçekleştirilen darbe girişimine yönelik devam eden çalışmalarda; Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Örgütlenmesinin Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında toplam 31 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak ikametlerinde ve araçlarında arama yapılmak üzere 30 Ağustos 2016 günü eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 29 şüpheli şahıs yakalanmış, şüpheliler ile ilgili olarak gerekli tahkikata başlanılmış, devam eden çalışmalarda olay ile ilgili olduğu tespit edilen 1 şahıs daha yakalanmış, 1 şüpheli şahıs firar olarak aranmaktadır. Şüphelilerden 13 şahıs ifadelerinin ardından Soruşturma Savcısının talimatları doğrultusunda Şube Müdürlüğümüzden salınmıştır. İşlemleri tamamlanan şüpheliler, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş, 11 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest kalmış, 3 şüpheli sevk edildikleri mahkemece serbest kalmış ve 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        DÜZCE'DE 190 ÖĞRETMEN MESLEKTEN ÇIKARILDI

        Düzce'de FETÖ soruşturmaları kapsamında toplam 190 öğretmen meslekten atıldı.

        Resmi Gazete'de yayınlanan KHK kapsamında Düzce merkez ve ilçelerde çeşitli okullarda görev yapan toplam 190 öğretmen, meslekten ihraç edildi.

        Meslekten çıkartılan öğretmenler arasında FETÖ mensubu oldukları iddiasıyla tutuklu şüpheliler de yer alıyor. (İHA)

        RİZE'DE İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI, 8 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan infaz koruma memuru tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 7 infaz koruma memuru, 3 adliye çalışanı ve 1 mimar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki işlemler sonrası tutuklama talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan infaz koruma memuru M.Y tutuklandı, 8 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 2 kişinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin ise aranmasına devam edildiği bildirildi. (AA)

        MANİSA'DA 14 ZANLI TUTUKLANDI, 8 ŞÜPHELİ SERBEST

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 22 emniyet personelinden 14'ü tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri ve komiserlerin de bulunduğu 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden 2. sınıf Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, 3. sınıf emniyet müdürleri Veli Göçemen, Mustafa Karacan, Mustafa Kabukçu, Murat Aydın, 4. sınıf emniyet müdürleri Türker Yamanel, İdris Yıldırım, Mustafa Ulusu, Erkan Dülger ve Alper Altınok, emniyet amirleri Murat Yılmaz, Sebahattin Yosuntaş, Komiser Yardımcısı Bilal Demir ile öğretmen olduğu öğrenilen Emin Regaip Yüksel tutuklandı.

        Diğer şüpheliler Mustafa T, Zafer Y, Zafer O, Tarkan G, Mehmet S, Fatih K, Faik B. ve Bülent Ş.'nin ise adli kontrol şartıyla serbest kalmalarına karar verildi. (AA)

        ŞANLIURFA'DA GÖZALTINA ALINAN 18 KİŞİDEN 14'Ü TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 18 kişiden 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 18 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 18 kişiden 14'ü tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DÜZCE'DE 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan polis memurları Adem Kaya, Erol Çetin, Gani Cönger, Muammer Selvi, Yusuf Çelik, Yusuf Şeker, Zekeriya Duman, Doğan Yeni, Hüseyin Akfidan, İshak Güven, Ömer Aydın, Melek Aydın, Mustafa Baklalı, Şenol Efe, Çağlar Özdil, Yasemin Uzun Tezgit, Cemal Altıparmakoğlu ile doktor Taner Uçgun ve hemşire Bahriye Hilal Altınova, adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bazı belge ve dokümana el konulmuştu. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan aralarında Aktif Eğitim- Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım ile esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. (AA)

        KOCAELİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 18 ŞÜPHELİDEN 8'İ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 8'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma doğrultusunda Gölcük ilçesinde gözaltına alınan 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 5 İLDEKİ SORUŞTURMADA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 9'u tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 64 şüpheliden 19'u daha İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 9'u "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Diğer 10 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklular arasında, Recep Gültekin, Gediz Üniversitesi "imam"larından olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile evinin çatısında iki çanta dolusu parayla kaçmak isterken yakalanan ve kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından iş adamı Mustafa Akçay da bulunuyor.

        Bu arada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde şube müdürü olan Halil Özçelik de "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyonkarahisar ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 13'ü tutuklanmış, Kıraç ve 28 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BURSA'DA GÖZALTINA ALINAN 51 EMNİYET PERSONELİNDEN 49'U TUTUKLANDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 51 emniyet mensubundan 49'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 9 şube müdürü, bir emniyet amiri, 41 komiser ve komiser yardımcısı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 49'u tutuklandı. Diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BOLU'DAKİ OPERASYONLARDA 29 KAMU GÖREVLİSİGÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 29 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 29 kamu görevlisi gözaltına alındı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde polis ekiplerince arama yapıldı. Yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dökümanlar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. (AA)

        AYDIN'DA GÖZALTINA ALINAN 27 SAĞLIK PERSONELİNDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 sağlık personelinden 12'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 27 sağlık çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden 23'ü, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Diğer 4 zanlı ise sorgularının ardından salıverildi.

        Mahkemeye çıkarılan 23 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Savcılığın itirazı üzerine bu 23 zanlıdan 16'sı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yeniden gözaltına alınan 12 sağlık çalışanı, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte finansal destek sağlamak" suçlarından mahkemece tutuklandı.

        Haklarında yakalama kararı verilen diğer 4 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ